Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 september 2019 av Ginza Schäfertik i sjukdom & hälsa (3 svar)
Ni med Allergihundar

Hej alla hundmänniskor :)


jag har skrivit här förut om min schäfertik, Ginza. Hon har jästsvampallwrgi som visade sig redan när hon va 4 mån. Det har varit jättejobbigt för Ginza att klia o bita på tassar och för oss att se hur jobbigt hon hade det. 


Vi började med klorhexidinschampo, en gång i veckan och Ottoclean i öronen. Hon är nu 6 år. På sommaren är det lätt att glömma nån gång och rätt som det va fick hon öroninflammation.


Det var tack vare upprepade öroninflammationer som allergin upptäcktes. Nåväl. Två ggr i sommar glömde vi Ottoclean i duschningen. Hon började klia mer intensivt nu. Vi gick återigen till veterinär fast nu i Oskarshamn. 


Vi fick en tablett som heter Prednisolonum. Det va helt otroligt!!  Hon slutade klia sig helt. Inget mer bitande på tassar,inget kliande på varken kropp eller i öron. Jag trodde det knappt va sant. 


Eftersom jag vet vilket helvete det är för en allergihund o h dennes familj så ville jag bara dela med mig av min händelse. 


Det är ju så vanligt förekommande med allergi och det tar på både kraft och psyke. Hoppas jag kan hjälpa nån med allergihund 


 


kram Ann o Ginza


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ginza Schäfertik och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 20 september 2019 av Puddingpastejn Re: Ni med Allergihundar

Det är kortison som brukar användas till just allergihundar. Tyvärr finns det en del biverkningar så det skall alltid vara ett informerat beslut att sätta hunden på kortison. Men det är konstigt att ni inte fått det tidigare!?

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#2 21 september 2019 av Ginza Schäfertik Re: Ni med Allergihundar

Visst är det konstigt som du säger, att vi inte har fått det tidigare. Vi är nu nere på en tablett varannan dag. Snart börjar vi med en halv tablett varannan dag. 


Det enda som jag märker på Ginza är att hon äter bättre. Tackar inte nej till torrfodret på morgonen tex som innan. Hon dricker lite mer. Kissar lite längre stund än vanligt. 


Nåt annat kan jag nog inte se som förändrats. Det är så skönt att se henne så avkopplad och inte klia nånting. 


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 21 september 2019 av Gurkans Re: Ni med Allergihundar

Har man en allergihund så är det bra att läsa på innehållsförteckningen till det foder man ger, för kemiskt framställd citronsyra (heter E330) kan ställa till med mycket allergibesvär hos människor och bör rimligen vara samma hos hund. Anledningen är att när man framställer denna vanliga och billiga form av citronsyra så används svartmögel i processen. Hos människor så är det många som upplevt hur allergibesvären antingen försvinner helt eller lindras betydligt när man utesluter E330 ur sin kost. Det handlar om all form av allergi, så det är inte specifikt allergi mot E330, utan den är liksom utlösaren för allergibesvären, oavsett om det är pollenallergi, pälsdjursallergi eller annan allergi. Svartmögel är ju ingen hälsokost direkt och även om det sägs att allt sådant ska vara borta ur den färdiga citronsyran, så finns fortfarande spår kvar, som alltså ställer till med problem.


Observera att naturlig citronsyra inte är något problem, utan det är endast den kemiskt framställda och som alltså heter E330. Den används i mat och hundmat som bl a antioxidationsmedel.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ni med allergihundar, hjälp!   [14] 10 aug: Puddingpastejn 1 okt: Ginza Schäfertik Ni med allergihundar, hjälp med fortsättning   [13] 25 jul: TokigaTure 30 jul: TokigaTure Ni som har allergihundar, kvalster, pollen etc..   [21] 19 jul: Misan 23 jul: z_valpmatte Ni med allergihundar   [10] 27 maj: J 10 28 maj: OZZYPOZZ Förslag på allergihundar?   [18] 1 dec: bellzor 1 dec: Karro&Kajsa Allergihundar 'vilken ras passar mej?'   [14] 27 jun: Ingobus 28 jun: Brenk Vilka hundar är "allergihundar"?   [22] 26 feb: Mollan89 26 feb: Pocket Era erfarenheter om allergihundars livslängd.   [10] 12 jan: * Ymer * 12 jan: Mapuh Ni som har allergihundar!   [2] 10 dec: Pikkadollen 11 dec: Syntax Allergihundar, vilka funkar?   [11] 16 sep: Max - 30kg kärlek! 26 nov: Nästan Matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bolognese | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Golden Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB