Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 september 2019 av Angelica Andersson i vård & skötsel (2 svar)
Back on track nättäcke

Hej! Har en liten fråga angående hur back on track nättäcke fungerar. Sett att det står att man inte ska ha på täcket mer än 4 timmar dom första dagarna, är det tänkt då att man ska låta hunden ha på sig det i 4 timmar i sträck eller att man ska tex ta av och på det när man går på promenader? Gör det någon nytta om man bara har på det på promenader även fast dom kanske inte är så långa? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Angelica Andersson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 27 september 2019 av Lona Re: Back on track nättäcke

Det beror väl lite på varför man har det, tex om det är för att förebygga skador, för att helt enkelt hålla hunden varm eller för att mer eller mindre behandla skador.


Jag är väldigt förtjust i BoTs nättäcken, mina hundar har dem oftast inte under promenad eller vanlig träning utan efter lite hårdare pass eller om de blivit kalla och blöta.
I synnerhet labben brukar få på sig sitt täcke om hon har ansträngt sig, simmat eller kan tänkas vara lite kall eftersom hon har haft problem med ryggen och har tendens till vattensvans.


De har även sina nättäcken under ett annat täcke om det är kallt och de till exempel ska sitta i bilen ett tag eller om de är med i stallet.


Hur länge jag har på täckena varierar. Om det är för att hundarna är blöta så har jag på dem tills de är torra. Har labben början till vattensvans så kan hon ha på sig det hela natten.
Likaså har våra jakthundar på sig sina hela kvällen efter en hård jaktdag.


I början kan man ju vara lite försiktig men varken hundarna, hästen eller jag själv har fått någon reaktion på "överanvändning". Jag har ofta nackkragen när jag sover, ibland även dagtid.
Det ger liksom en väldigt behaglig värme, inte för varmt och tätt utan precis lagom.

Svara på detta inlägg

Angelica Andersson
Medlem 2011-06-25
#2 29 september 2019 av Angelica Andersson Re: Back on track nättäcke

Min hund har en del problem med sin kropp och ska inte bli kall, därför ja tänkte att han kunde ha de på sig under promenaderna. Tänkte även sen när man använt täcket en del att han kanske skulle ha på sig det inomhus oxå.


Vi håller inte på med några sporter eller liknande så det är enbart promenader vi går  Men det funkar väll bra att ha täcket under promenader oxå?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Back-on-track, människa   [11] 3 jan: matenia 5 jan: Lathundarna Ska jag köpa Back on track?   [4] 18 nov: z_z_Naster 18 nov: Skroff Back on track fodrat regntäcke eller hundtäcke?   [3] 14 nov: Stassen 14 nov: Flat4ever Angående Back On Track täcke..   [2] 14 nov: Amigo07 14 nov: Snodden forever Back on track i Bia-bed? (Vilken?)   [5] 22 okt: Cristalle 22 okt: rahl Varför " Back On Track " täcke?   [4] 27 sep: SveaWilma 27 sep: Snodden forever Hurtta Ultimate eller Back on Track-täcke?   [17] 25 sep: ludentass 26 sep: Morrhoppan Back on Track täcke, erfarenheter?   [9] 13 feb: Migo 13 feb: Thyringer Storlekar på back on track?   [7] 7 jan: SochE 8 jan: Thyringer Taxtäcke från Back on track   [4] 20 dec: rahl 20 dec: rahl
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bullmastiff | Alaskan Malamute | Australian Kelpie | Yorkshireterrier | Finsk Spets | Eurasier | Beagle
© 1998-2020 Enfinia AB