Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 oktober 2019 av SofiaBilly i aktiv med hund (1 svar)
Få fram lek/träningslust

Hej!


Jag är sedan ett år tillbaka matte till en dvärgpudelhane, Billy. Fick honom när han var 8 veckor, han är verkligen underbar!


Jag har stora ambitioner att tävla och träna olika hundsporter, rallylydnad, agility, freestyle, HtM, nosework etc. Dock upplever jag ibland att Billy inte alls tycker om att träna, eller snarare att han inte har tagit fram motorn och viljan. Han är helt enkelt inte intresserad av varken leksak eller godis, iallafall inte tillräckligt mycket att han går fot och har blicken mot mig hela tiden. Han kan många saker, ex de flesta skyltarna i rally på nybörjarklassen, han kan grunderna i agility, gå fot, trix osv, men när jag jämför med andra hundar vi varit på kurs med så upplever jag att Billy inte alls är lika fokuserad. Det har dock blivit bättre, men han saknar fortfarande motorn. När han inte vet vad han ska göra så sätter han sig ner och väntar envist. Hans favoritgodis är köttbullar, men vågar inte ge mer än två per träningstillfälle.


Undrar om någon har bra sammarbetsövningar som man kan göra som gör att han får upp intresset? Är svårt på rallyn ifall han går fot med blicken rakt fram, utan att hålla koll på ifall jag gör några handgester. Jag vet att han kan, han är riktigt rolig att leka och träna med när han får flyt, men tappar lätt intresset 😅


Som medlem kan du här läsa lite kort info om SofiaBilly och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 1 oktober 2019 av aenima Re: Få fram lek/träningslust

Ett första tips är att testa alla typer av lekar, och att man själv är engagerad och glad. Det är också bra att testa många olika typer av leksaker, är hunden lite svårtflörtad så kan en fluffig leksak av t ex fårskinn vara ett tips. Gärna på ett långt snöre som man kan dra efter marken och låta hunden jaga.
En del hundar gillar att leka med sin människa, t ex låtsasbrottas. Min förra hund var väldigt svår, hans favoritbelöning var att jag skulle försöka greppa hans framben och han högg tag i mina armar. Lite av en låtsasfajt.


Den bästa samarbetsövningen man kan göra är att leka tillsammans, jag tycker snarare att samarbetar kommer med leken snarare än att samarbetsövningar ger mer leklust hos hunden. Skickar med några länkar med väldigt bra läsning.


https://3vallare.se/2013/01/lekutveckling-bland-det-viktigaste-du-lar-din-valp-del-1/


http://www.klickerklok.se/lekutveckling/


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tappad träningslust?   [19] 18 mar: zakkris 19 mar: Teddies matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Golden Retriever | Dobermann | Fransk Bulldogg
© 1998-2021 Enfinia AB