Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 oktober 2019 av Rottissalta i valpforum (7 svar)
Hängig 5-mån valp

Har en rottisvalp på snart 5 månader som är i full fart med att få nya tänder. Märktes väldigt tydligt då han helt plötsligt fick för sig att det numera var helt okej att börja bita i händerna igen, någon som han egentligen slutat med för över 1 månad sedan. Man märker att han inte vill busa, han bara måste bitas, men tuggben accepteras inte (i vissa fall accepteras bitar av lamm och gris, men han kan ju inte äta det dygnet runt.)


När han inte har sina bitstunder, som oftast är vid läggdags på kvällen, är han VÄLDIGT hängig. Han sover nästan hela dagen och vi måste väcka honom för att gå ut och kissa. Lät han sova en gång för att se hur länge han sov, det han gå 7 timmar sen kunde jag inte vänta längre och väckte honom för att gå ut och kissa.


Han har ingen feber, äter upp sitt torrfoder och dricker bra. Jag vänder mig hit för att fråga om det är okej att han är så hängig om han annars har ett bra allmäntillstånd? När vi väl är ute är han glad och pigg. Tror ni det bara beror på tänderna?


Tacksam för svar! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Rottissalta och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 18 oktober 2019 av Lona Re: Hängig 5-mån valp

Nja, det lät väl inte helt bra. Äter och dricker han som han ska? Kissar och bajsar han som vanligt, ser det likadant ut? Bra att ni tempat honom, fortsätt gärna med det ett tag.


Det ska rätt mycket till för att en valp ska bli hängig 24/7, även om de mår dåligt så brukar de piggna till när de går ut. Jag skulle alltså utgå mer ifrån att han är dämpad inne än att han är som vanligt ute.


Har han haft några fästingar i sommar som ni vet om?


Har ni pratat med uppfödaren för lite tips och råd? Annars tycker jag att ni ska ringa veterinären och kolla i alla fall. Om ni har försäkring så är det gratis att kontakta firstvet på nätet, det kan ju vara en bra början.


Lycka till med den lille, uppdatera gärna sen!

Svara på detta inlägg

Rottissalta
Medlem 2019-10-18
#2 18 oktober 2019 av Rottissalta Re: Hängig 5-mån valp

Tack för tipsen!


Han äter med god aptit och dricker som vanligt, han har haft en fästing i sommar.


Om vi startar igång en lek med honom så är tröttheten som bortblåst och han uppvisar sitt lekfulla beteende igen, sedan när vi avslutar leken sover han. Kan det kanske vara vårt fel, att vi har varit för "tråkiga" inne kanske?


Har inte frågat uppfödaren, brukar använda mig av FirstVet, har Agria rottweilerförsäkring, så det skadar ju inte med ett kostnadsfritt videosamtal :)

Svara på detta inlägg

Rottissalta
Medlem 2019-10-18
#3 18 oktober 2019 av Rottissalta Re: Hängig 5-mån valp

Glömde också säga att kisset är normalt samt att han bajsar fast och som vanligt.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 18 oktober 2019 av Lona Re: Hängig 5-mån valp

(Och nu såg jag att du skrivit om mat mm i startinlägget )


Jag tänker att det är lite skillnad på "hängig" och "trött", det är klart att det är svårt att avgöra på en valp men ger han på något sätt ett "sjukt" intryck? Vi har en jämnårig valp hemma, om han är tröttså går han och lägger sig och sover och är pigg med full rulle när han vaknar, är han hängig, som när han fick ett getingstick så är han just...hängig. Sitter och hänger mot en vägg eller möbel, lite slö, kanske klängig. Ser snudd på uttråkad ut medan en valp oftast antingen är aktiv och "med" även om den ligger och vilar alternativt sover som en gris.

Svara på detta inlägg

Rottissalta
Medlem 2019-10-18
#5 18 oktober 2019 av Rottissalta Re: Hängig 5-mån valp

Tja, det "tar ett tag" för honom att komma igång till sin fulla energi, som att han är morgontrött varje gång han sovit, men när han väl är vaken beter han sig som vanligt.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#6 19 oktober 2019 av aenima Re: Hängig 5-mån valp

Om det hade varit så under en längre period så skulle jag nog vilja kolla upp det.


Min hoffe hade under sina första månader dagar då han sov väldigt mycket, men det brukade bara vara några enstaka dagar sedan var det fullt ös igen.


 

Svara på detta inlägg

Seofia
Medlem 2019-11-26
#7 26 november 2019 av Seofia Re: Hängig 5-mån valp

Vi har samma "problem". En 5 månader gammal dobermannhane. Det är exakt likadant som du beskriver. Detta endast sedan någon dag tillbaka. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Trött och hängig valp   [4] 5 nov: hejsansvejsan 6 nov: hejsansvejsan Morrar och är trött och hängig   [10] 24 okt: CharmaPeppi 29 mar: Voff 92 Hängig vid löp!   [3] 15 jul: längtan 18 aug: maja2015 Trött och hängig 5-månaders hund   [4] 27 feb: CarWik 27 feb: Megawatt Valp byter tänder - hängig   [3] 12 jan: emmaovera 12 jan: emmaovera Hund som är allmänt hängig   [7] 26 jun: jennyhad 27 jun: Träsktrollet Hunden är hängig idag, är det vanligt efter...   [2] 2 nov: Minsan 2 nov: Minsan Hjälp! Trött och hängig hund!   [7] 22 okt: Kiedis 24 okt: dezibel Ang hängig hund - av scalibor?   [3] 3 aug: Koffen 3 aug: Ruccola Hängig hund 38.4 i temp med ömma ben   [6] 6 jun: Lillan62 7 jun: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Petit Brabancon | Chihuahua | Schäfer | Dobermann | Grand Danois | Pudel | Borderterrier
© 1998-2020 Enfinia AB