Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 oktober 2019 av Nixxan94 i övriga hundfrågor (3 svar)
söker råd/tips för problembeteende hos hund

Hej alla, 


Jag skulle vilja veta era tankar/hur ni hade hanterat följande beteende hos en hund. Till att börja med vill jag inleda med att detta är en hund av större modell som är mycket stark. Lite bakgrundsinformation: hunden är en omplaceringshund på 6 år, när Hon bodde hos tidigare ägarna blev hon vid flera tillfälle attackerad av en annan hund och det var slagsmål på liv och död innan ägarna lyckades separera hundarna.


Nu har hunden kommit till ny ägare och har bott hos nya ägaren ca 6 mån. Hunden ifråga är supersnäll och lydig inomhus. Problemen framträder när hunden kommer ut då hon blir som förbytt. Denna hund drar hårt, och då menar jag hårt, i kopplet när man går. Nya ägaren har vid flera tillfälle tagit skada fysiskt av detta. Hon gör kraftiga utfall mot andra hundar, drar mot dem, skäller och blir helt vansinnig vid hundmöten vilket väl måste bero på hennes tidigare erfarenheter?


hur hade ni tränat/hanterat detta beteende?


tacksam för svar!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nixxan94 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 21 oktober 2019 av aenima Re: söker råd/tips för problembeteende hos hund

Jag hade inte försökt lösa problemet själv, först och främst. Jag hade valt att ta några privatlektioner hos någon duktig instruktör.
Fördelen med det är att man får tillgång till tillrättalagda situationer att träna i, och det är aldrig någonsin fel att få någon annans ögon på hundens och även sitt eget beteende.


Men först och främst skulle jag nog se till att ha rätt verktyg för att kunna gå ut med hunden, både för min egen men även för andras säkerhet. Det gäller att hitta en lösning som fungerar, kanske komplettera halsbandet med ett halti. Halti för att få hjälp med dragandet och även ett halsband med ett eget koppel så hunden inte kommer lös. Kanske kan vara bra med munkorg också.


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 21 oktober 2019 av Ayrin Re: söker råd/tips för problembeteende hos hund

Håller helt med aenima!


Sök hjälp hos kunnig instruktör i närheten, och tills problemet är lite mer under kontroll, på med en munkorg, för vad det låter som kommer hon att döda en annan hund (och i värsta fall även skada en människa allvarligt) om hon kommer lös.


Vettigt är att börja träna med munkorgen inne under lugna omständigheter först, i bästa fall ska man få hunden så trygg i den att den inte tycker att det är ett problem att ha på sig den.

Svara på detta inlägg

Nettan63
Medlem 2015-07-25
#3 23 oktober 2019 av Nettan63 Re: söker råd/tips för problembeteende hos hund

Jag har ju en sådan hund, stor och stark, snäll som ett lamm inne, älskar barn och alla människor.


Men hon har svårt att kommunicera med andra hundar. I början när vi fick hem henne (hon var omplacering 5 år) då visste vi inget. Hon drog ner mej i ett dike bl a. Jag skaffade sele och haltigrimma (vilket inte fungerade, hon tog sig ur den) och började träna. Har även ett midjebälte med extra koppel. Har gått kurser på brukshundklubben, började med att vara en bit ifrån, och sedan gå närmare.


Hon fungerar mycket bättre nu, vi har fått en bra kontakt, hon lyssnar på mej. Jag kan absolut inte lita helt på henne, jag skulle aldrig gå rakt emot en annan hund, men ser hon hundar på avstånd så fungerar det bra.


Jag har också träffat hundtränare förstås. Så jag har jobbat en del på det,  och får fortsätta med det.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker partner till min husky! :)   [6] 2 sep: Fjonkenpaoland 1 nov: Borzoi Söker extrafamilj till 4 åriga Bichon Havainais   [0] 28 apr: SaraT Söker som förstagångsägare tips   [4] 13 apr: Alma Lindqvist 19 apr: Ayrin Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Tikko söker sina syskon   [4] 13 jun: missisippi 16 jun: aenima Söker tips på mellanstor/större hund   [4] 28 maj: Budi 3 jun: Anneli Söker tre användare som vill jämföra sin försäkrin   [4] 11 okt: Margrit_ottoson 25 okt: Margrit_ottoson Akita hund söker nytt hem   [2] 27 aug: Karin98 28 aug: Ayrin Söker efter en jobbarkomis   [4] 13 aug: callemec 15 aug: Torparinnan Surrogatmamma söker valpar.   [1] 18 jun: Lunisen13 19 jun: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Golden Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB