Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 november 2019 av NilssonK i valpforum (4 svar)
Hysterisk hund i lek med andra hundar

Hej!
Jag har en 4 månadersvalp som i stort är väldigt skötsam förutom lite skäll när han vill ha uppmärksamhet. Han sköter sig bra vid hundmöten på promenad och kan ibland dra lite eller skälla.Men när han får leka med andra hundar är han så hysteriskt och jobbig. Han skäller konstant och är på den andra hunden i ansiktet hela tiden. Ingen annan hund orkar liksom med honom. Vi har försökt låta hundarna vara så att de själva ska lösa det, men trots att den andra hunden säger ifrån rejält(tass, morr, skäll, hugg) så fortsätter vår valp skälla helt hysteriskt. Det slutar med att den andra hunden bara vill ta sig därifrån medan vår knappt hinner andas för att han skäller så mycket. 


Vi har försökt hålla i hundarna och låta dem i lugn och ro hälsa, men så fort vi släpper börjar han skälla. Försökt med att träna, leka och aktivera hundarna ihop men så fort vi slutar med det är han igång igen.


Har någon tips på vad vi kan göra?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om NilssonK och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 1 november 2019 av aenima Re: Hysterisk hund i lek med andra hundar

Att leka med andra hundar är stressande och att dessutom vara en liten valp och behöva umgås med nya individer hela tiden är jättestressande.


Jag kan ha fel men det låter som om ni låter valpen leka med alla möjliga och just er hund klarar inte det.


Risken är stor att den här stressen följer med när hunden är vuxen och vips så har ni en hund som gör utfall eftersom nya hundar är förknippad med stress.


Det är bättre om valpen under lugna former får lära känna några få bra och lugna hundar. Skippa lekandet och gå korta promenader med någon annan hund och sätr er någonstans och koppla av. Allt utan att hundarna umgås utan bara är nära och tar det lugnt.


Ska det lekas är det bättre att valpen leker tillsammans med dig.

Svara på detta inlägg

NilssonK
Medlem 2019-11-01
#2 1 november 2019 av NilssonK Re: Hysterisk hund i lek med andra hundar

Vår valp har bara fått träffa två andra hundar. Den ena har han träffat många gånger, den hunden tillhör en annan familjemedlem till oss. De har åkt bil tillsammans och det har gått bra. Vi har gått promenader med dem, och det har gått bra. De har vilat tillsammans under korta perioder och det har gått bra. Men så fort det är annan aktivitet är vår valp hysterisk och trots att de umgåtts mycket och på många olika sätt är det ingen förändring i vår valps beteende. Däri ligger problemet och vi har använt alla knep vi kommer på. 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 1 november 2019 av aenima Re: Hysterisk hund i lek med andra hundar

Jag har två hundar, en 8 år gammal tik och en 9 månaders hane. Trots att de bor i samma hus får de inte leka tillsammans. Tiken vill inte även om unghunden alltid är leksugen.


Jag stoppar det helt enkelt och för mig har det viktigaste varit att lära den väldigt ivriga unghunden att vara lugn med andra hundar och inte gå upp i varv.


Funkar det inte att släppa dom tillsammans så låt bli helt enkelt. Fortsätt med de aktivteter som funkar. Valpen blir uppenbarligen för stressad i de situationerna och att fortsätta kommer inte ändra något. När den är så stressad tappar den förnågan att lära sig och ta till sig saker, därför funkar det inte heller när den andra hunden säger i från.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#4 1 november 2019 av Puddingpastejn Re: Hysterisk hund i lek med andra hundar

Vad är det för ras? Tycker mig känna igen beteendet från de vallhundar vi känner. Som skall "valla" sina hundkompisar. Det slår helt enkelt lite slint hos vissa. Bara en tanke, har inget konkret tips om hur bryter det men för att veta hur man skall ändra på det får man kanske först ta reda på varför det händer. Annars tänker jag att det är leka snällt eller inte alls, låt inte hunden träna på och få fortsätta att befästa detta skällande utan koppla och gör något annat när det inträffar. Valpen är ju fortfarande väldigt ung så gott om tid att lära sig leka ordentligt. Hur är det med jämnåriga hundar, samma sak om de träffas?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [5] 30 okt: Myrina 1 nov: Ayrin Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen Hur ger man andra dos av Pro-kolin? Kommer inget..   [3] 10 sep: Lovely havamalt 11 sep: Lona Funderingar på ras på en andra hund   [1] 24 jun: Emli 24 jun: Sussane Hundar som ej går med andra hundar i hundgårdar   [8] 5 feb: Lilo18 6 feb: Starcastle Hounds Andra hundar med Demodex...hur gick det?   [3] 13 jan: Blue19 26 apr: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB