Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 november 2019 av Smisslan i lydnadsforum (12 svar)
Slyngel. Går det över....

Min blandis har hopplös just nu.. Hon är 15 månader och inget funkar. Hon drar i kopplet lyssnar inte och är allmänt sjukt jobbig. Hon får motion och mental träning och vi tränar passivitet och mkt byteshandel och lite trix. Jag har tappat tålamodet och undrar om jag ska orka ha kvar henne. Går detta över ? Promenaderna känns ju inte alls roliga just nu. Jag har haft hund tidigare så det här är inte min första hund men han hade inte dom hör problemen. Vad gör jag. Jag tränar med instruktör men får det inte att funka själv


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Smisslan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 18 november 2019 av Anneli Re: Slyngel. Går det över....

Naturligtvis går det över! Men det är tålamodsprövande månader, det hållerjag med om. Som matte/husse gäller det att inte tappa humöret, belöna det som faktiskt går bra då och då och ignorera resten. Om hunden tappar humöret och bär sig direkt illa åt (morr eller liknande) blir det ett rappt NEJ och sträng blick och kroppshållning, i övrigt är det just "lägga åt sida utan vidare kommentar" som funkat bäst på mina när de varit i slyngelåldern. Ilskutbrott och liknande kan drabba hårt och rasera den tillit man byggt upp under valptiden.

Svara på detta inlägg

Smisslan
Medlem 2019-11-18
#2 19 november 2019 av Smisslan Re: Slyngel. Går det över....

Tack för att du ger mig hopp. Nu känns det bara så tråkigt och tålamodet är typ slut. Har börjar träna lite apport men alltså..  Hon fattar inte så mkt ..haha. man kanske ska vänta med att lära ut nya saker nu ? Det jag mest vill är att promenaderna ska flyta på konfliktfritt och utan han hon drar i kopplet 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 19 november 2019 av Anneli Re: Slyngel. Går det över....

Du får se den här perioden i ditt och din hunds liv som en lektion i tålamod(ditt!) och kärlek (båda!). Inte läge för att träna nya saker, det är hormonstormar i kroppen just nu och förståndet är helt klart dimmigt. Jämför med tonåringar bland oss människor. Hur var du som tonåring? Satt snällt och läste läxor och var uppmärksam på allt vad dina föräldrar föreslog och sade. Själv var jag ett hår av hin som som nog gjorde de mesta tvärtemot bara för att pröva om det gick och att testa var gränserna fanns. Hundar i tonåren är likadana.


Tappa inte humöret! Var kärleksfull och uppmuntrande så har du efter några månader din vanliga vovve tillbaka. Förlorad tillit är däremot mycket svårt att återskapa - den komplikationen vill du inte ha.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#4 19 november 2019 av aenima Re: Slyngel. Går det över....

Det är skitjobbigt, men det går över. Jag tror inte jag gråtit så mycket som en av mina tidigare hundars slyngelperioder, jag kände att jag tagit mig vatten över huvudet och inte skulle fixa det.
Den hunden mognade till en helt fantastisk individ och jag skulle utan tvekan göra om det igen.


Ens tålamod sätts ordentligt på prov, men när det är över så är det väl värt det. Och som Anneli skriver så ska man inte glömma att det är en jobbig period för hunden också. Träna sånt som hunden kan lyckas med, även om det kanske behövs att du backar i träningen. Även hundar behöver känna att de kan något, även under slyngelperioden.

Svara på detta inlägg

Smisslan
Medlem 2019-11-18
#5 19 november 2019 av Smisslan Re: Slyngel. Går det över....

ja, det är bara så sjukt jobbigt. Undrar hur länge hon ska va så här. Jag kommer inte alls ihåg att gammelhunden betedde sig så här...eller har man bara glömt. Skäller i tid och otid och man blir bara så less.. 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#6 19 november 2019 av aenima Re: Slyngel. Går det över....

Man glömmer aldrig en riktig slyngel. :D


Jag har en här hemma just nu, men den här gången känns det enklare än förra gången. Uppfödaren skrattade lite och sa att det går över. När han är 2-3 år. Han är 10 månader nu. Men man får inte glömma de bra stunderna också, det är lätt att fastna på det som inte fungerar som man vill.Hur lång tid det håller i sig är väldigt individuellt, men det brukar inte vara lika hemskt under hela perioden. Det brukar lugna ner sig.
Att få springa av sig ordentligt har hjälpt för mina slynglar, de brukar vara fulla av energi.

Svara på detta inlägg

Smisslan
Medlem 2019-11-18
#7 20 november 2019 av Smisslan Re: Slyngel. Går det över....

Hon har mkt energi. Kan inte släppa henne lös för att rasa av sig då hon inte alls lyssnar på någon form av inkallning . Brukade gå till hoxkeyrinken tidigare och där har hon sprungit som tusan men nu är det is där.  Man får helt enkelt ha tålamod och vänta ut att hon lugnar ner sig.  Hon har helt plötsligt börjat att skälla ut mig...😄 oftast om jag varot borta och kommit hem...Precis som att hon ska berätta hur besviken hon är på mig... 😄

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#8 20 november 2019 av Anneli Re: Slyngel. Går det över....

Mina hundar av retrieverraser är rätt tystlåtna av sig. De gastar inte i onödan. Men när deras matte eller husse kommer hem, då skäller de i kör. De skäller inte ut oss - de är GLADA att se oss och ger uttryck för sin glädje. De hoppar och skuttar också... De är nog så du ska tolka skällandet.


Vad är det för ras du har?

Svara på detta inlägg

Smisslan
Medlem 2019-11-18
#9 20 november 2019 av Smisslan Re: Slyngel. Går det över....

hon skäller då vi kommer hem,  då av glädje. Efter några minuter kan hon börja om och då stå och i princip skälla ut oss... Precis som att hon är sur på oss.. hets skälla typ. 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#10 20 november 2019 av aenima Re: Slyngel. Går det över....

Vissa raser har lättare till skall än andra, vilket jag tror är det Anneli är ute efter när hon frågar vilken ras det är. En del raser är avlade för att använda sitt skall till vakt och jakt, har man en sån ras får man räkna med att det kan bli mycket skällande.


Att hunden är sur är rätt osannolikt. Däremot är det inte ovanligt att hunden någon gång under sin ungdom upptäcker att den har en röst och testar sitt skällande. Om hunden tycker att den vinner något på det så kommer den fortsätta. Det den kan vinna kan vara många olika saker, vanligtvis uppmärksamhet. Och uppmärksamheten behöver inte vara av det positiva slaget för att det ska trigga hunden att fortsätta, det kan räcka med att man "får igång" matte/husse. Det betyder inte att din hund är en slug beräknande varelse, det är helt enkelt så de är skapta och det vi måste utgå ifrån.


Min hade en skällperiod men det har lugnat ner sin nu. Han är en vakthund så han håller på och lär sig vad han ska vakta vilket innebär att jag kan bli väckt på natten av att han ligger och morrar på något han hört ute.


De håller på och växa upp, de måste få en chans att lära sig om livet även om det kan vara jobbigt för oss.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Född till slyngel? Ingen belöning duger!   [5] 8 aug: Puddingpastejn 11 aug: ygdrsil Har du också en slyngel till unghund?   [11] 20 aug: Lady-å-Tess 21 aug: Lady-å-Tess Ett stycke slyngel till salu...   [2] 18 nov: A_J_Jalle 19 nov: borzoijan min valp är en slyngel :P   [4] 20 jul: MiAmigo 20 jul: MiAmigo Hormonstinn liten slyngel som smiter   [10] 29 jun: Elin 30 jun: Elin Nonchalant slyngel till hund....   [10] 11 apr: JagåDevil 13 apr: nettanka HERRE JÖSSES! hon har blivit slyngel på en dag   [7] 25 jun: Jemmas matte 25 jun: love you Laban (`v´) Så STOLT över min lilla slyngel!! (skryt)   [3] 16 jan: marylojs 16 jan: hundkillen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Cavalier King Charles Spaniel | Pudel | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB