Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 november 2019 av Cassandrag i övriga hundfrågor (6 svar)
Försäkra chow chow

Hej alla! På fredag hämtar jag äntligen min kära chow chow-valp! Jag undrar nu vilket försäkringsbolag som passar just bäst för chow chow? Vad har ni? 

Raser: Chow-Chow

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Cassandrag och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 24 november 2019 av Lona Re: Försäkra chow chow

Gurkans här på Vovve föder upp chow chow så hon har nog koll. Fråga gärna din uppfödare annars! Det skadar ju aldrig att undersöka marknaden ordentligt på egen hand heller och chow chow är en ras som klassas som ganska osund = desto viktigare att ha en riktigt bra försäkring.


Det lönar sig att göra förarbetet grundligt och läs det finstilta noga! Att byta försäkring senare i hundens liv är lite vanskligt med tanke på reservationer mm.


Nu vet jag inte hur det är med just chow chow men för en del raser krävs att föräldrarna är fria från tex HD/ED eller patellaluxation för att försäkringen ska täcka ev ledfel på valpen.


Se också till att teckna försäkringen redan INNAN du hämtar valpen, dvs senast på torsdag.


Lycka till med den lille, vi vill se bilder sen!

Svara på detta inlägg

Cassandrag
Medlem 2019-11-24
#2 24 november 2019 av Cassandrag Re: Försäkra chow chow

Tack för de fina tipsen! Jag försöker läsa mig på de olika försäkringarna, men det är en riktig djungel. Och precis som du säger så har ju chow chow en del saker som kanske inte varje försäkring täcker. Jag ska fortsätta leta samt ta kontakt med henne du tipsade om. Och självklart uppdaterar jag med lite foton när pärlan har kommit😊

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 25 november 2019 av Gurkans Re: Försäkra chow chow

Börja med att prata med uppfödaren, för det är ingen dum idé att ta samma som denne. Själv har jag Folksam till mina chowar och jag har bara goda erfarenheter av dem när det handlar om att behöva använda försäkringen.


Superviktigt är att du ser till att ha valpen försäkrad i ditt namn när du hämtar hem den. Den försäkring som uppfödaren själv har på valparna slutar att gälla i och med att du går ut genom dennes ytterdörr med din valp, så om något skulle hända på vägen hem så är din valp helt oförsäkrad om du inte fixat detta innan.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 25 november 2019 av Gurkans Re: Försäkra chow chow
          Re: Försäkra chow chow
          

Tack för de fina tipsen! Jag försöker läsa mig på de olika försäkringarna, men det är en riktig djungel. Och precis som du säger så har ju chow chow en del saker som kanske inte varje försäkring täcker. Jag ska fortsätta leta samt ta kontakt med henne du tipsade om. Och självklart uppdaterar jag med lite foton när pärlan har kommit😊

Får man fråga vem du köper valp från? Jag vet att Chowhill's har valpar så om det är därifrån så bör du kunna få all hjälp du önskar av Monika.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 27 november 2019 av Gurkans Snälla läs detta!!!!!

Jag hoppas inte att det är en stamtavlelös chow chowvalp från Skåne som du ska hämta på fredag? Jag ser på Blocket att denna valpproducent annonserar ut valpar som är leveransklara då....


Jag känner till flera som köpt chow chow från denna säljare och det har varit sjuka hundar som kostat sina ägare mycket pengar i veterinärvård för bl a tillväxtrubbningar i frambenen, ögonproblem som behövt opereras, fukteksem etc. Något stöd från uppfödaren finns inte och många av köparna vänder sig då istället till de uppfödare de redan valt bort, för att få hjälp... eller så blir de medlemmar i den svenska chowgruppen på FB och ber om hjälp. En riktig uppfödare intresserar sig för sina valpar även efter köpet och ställer upp och hjälper och stöttar sina valpköpare även om det blir problem. Denna säljare i Skåne har dessutom blivit anmäld till länsstyrelsen för sin hundhållning och flera av de som köpt sina valpar från honom berättar om mer eller mindre vanvårdade valpar. Jag förstår att detta kan kännas jättejobbigt att höra när man ser fram emot att få hämta sin efterlängtade valp, men om det är en stamtavlelös chow chow du ska köpa så hjälper du genom detta köp till att stödja mycket oseriös avel där hälsa och sundhet inte prioriteras. Detta kommer både du, din plånbok och även valpen få lida för... Föräldradjuren är inte ledröntgade, vilket innebär att försäkringen inte kommer gälla för detta om din valp skulle få sådana problem.


Om det är en stamtavlelös valp du tänkt köpa så hoppas jag av hela mitt hjärta att du drar dig ur medan du kan och istället letar valp från ansvarsfulla uppfödare som registrerar sina valpar inom Svenska Kennelklubben. Dessa valpar är inte ens speciellt mycket dyrare, men du har en betydligt större trygghet i ditt valpköp, då uppfödare inom Svenska kennelklubben har regler att förhålla sig till. Här kan du läsa om vad det innebär att köpa sin valp från en SKK-ansluten uppfödare.


Om det är en valp med stamtavla som du ska hämta, så önskar jag dig all lycka till med valpen.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#6 27 november 2019 av Lona Re: Snälla läs detta!!!!!

Så sorgligt med dessa oseriösa uppfödare, oavsett ras!


Dessvärre är många av dem oerhört duktiga på att snacka omkull folk och har ofta diverse käcka förklaringar till varför de väljer att inte regga hos SKK. Att det påfallande ofta beror på att de eller deras hundar inte uppfyller kraven talar de givetvis inte om.


TS, jag säger som Gurkans, OM det är därifrån så snälla, köp inte!


Stort lycka till med din lilla valp!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Försäkra eller ej.   [8] 7 jun: vazz 1 aug: Ayrin Viktigt att försäkra hundvalpen tidigt   [4] 10 mar: Vovven 11 mar: snuzer Snart dags att försäkra min första hund! Tips?   [19] 24 okt: stinat 25 okt: Jennie&Märta Dolda fel försäkra blandrasvalpar?   [5] 21 jul: lovelyprincess 22 jul: hundögon Vad kostar det att försäkra en Boxer?   [4] 28 jun: HannaS4 29 jun: Snapsen Försäkra äldre hund?   [4] 4 feb: Tull 4 feb: LadyGlitter Kan man försäkra en valp med medfött fel?   [10] 2 okt: lillens1996 2 okt: lillens1996 hur garantera renras? Ska jag försäkra valpen?   [94] 11 jul: G som i Grand Danois 13 jul: hundögon Värt att försäkra ny mobil?   [18] 16 apr: Pip-Larsson 16 apr: Pip-Larsson Försäkra flatcoated retriever   [3] 1 mar: z_Alfa_sthlm 1 mar: Crazy J´s matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Cocker Spaniel | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB