Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 december 2019 av Quariz i övriga hundfrågor (2 svar)
Hjälp med "problemhund"

Hej. Jag har en blandras tik på snart 3år som jag har lite problem med. Hur dessa problem uppstått är jag väl medveten om, och vill inte ha några som pekar pinne mot mig. Utan vill enbart ha hjälp med att gå framåt med henne...


Hon är som sagt blandras med bland annat American wolfdog i blodet. Så en rätt krävande hund från grunden, medium stor och väldigt stark på alla sätt och vis.


 


Det är några problem jag nu har med henne som jag hoppas någon kan ge mig tips på hur jag ska jobba med detta. I vår kommer vi ta hjälp av en hundtränare, men tills dess vill jag iaf börja träna på problemen.


 


För övrigt är jag väldigt hunderfaren av först och främst schäfrar sen barnsben.


Problemen:


1. Hon blir SJUKT stressad när vi människor lämnar hemmet. Hon river hela huset, tuggar på allt hon ser och skäller som en idiot i timmar. Hon jagar upp sig något enormt och hyperventilerar när man kommer hem igen. Hon struntar helt i att det finns andra hundar hemma som är cool lugna. Det tar sig evigheter att få henne att lugna sig.


 


2. Hon är uppväxt med andra hundar hemma, men har förutom det inte träffat så många andra hundar förutom någon enstaka här och där. Hon har det senaste 1,5åren blivit hel tokig när hon ser en annan hund!!! Totalt galen, morrar och skäller. Jag personligen brukar kunna hantera henne OM jag hinner se hunden innan henne. Då sätter jag henne ner mellan mina ben, pratar lugnande med henne och håller ett stadigt tag. Då är hon *relativt* lugn. Men om hon hinner reagera före mig då går det inte att lugna henne... omöjligt. Hon är en snäll hund i vanliga fall, fall hon får hälsa på en hund så brukar hon visa sig lite nervös och lekfull. Men jag kan ju inte låta henne springa fram till alla hundar. Så: hon bete sig aggressivt och hotfullt mot hundar på avstånd, men på nära håll har hon hittills varit snäll, men blir lätt hyper då i stället.


Detta gäller även om hon ser en hund genom fönstret. Då blir hon galen och åter igen skäller och river hela huset.


 


3. Hon blir hyper och hoppar på människor som kommer och hälsar på. Vi har testat att ignorera henne när hon gör detta. Inte klappa, inte kolla på henne. Men de funkar inte. Och vi har testat att sätta ner henne och försöka få henne att sitta ner medans man hälsar men hon blir så hyper att det blir en kamp... och så fort man släpper så hoppar hon iaf oavsett hur länge man håller henne sittandes. Detta har blivit ett stort problem när det är barn som kommer och hälsar på då hon välter dom utan att riktigt mena de.


 


4. Hon är inte mat/godis/ben aggressiv mot människor. Man kan utan problem röra hennes mat/ben. MEN är en annan hund eller en katt i närheten blir hon aggressiv och kan även hugga mot dom. Det räcker med att katten går 3m ifrån så tror hon den ska ta hennes ben. Hon har hittills aldrig bitit hårt, utan bara varnar och då säger vi ju såklart till henne på skarpen. Men jag fruktar den dagen hon medvetet eller omedvetet faktiskt biter hårt.


 


5. Rymmer hon, då är det bye bye. Hon skiter fullständigt på inkallning. Hon springer milen om hon kommer löst och det tar evigheter att få in henne igen. Vilket är jätte tråkigt då hon älskar att bada på en privat badplats vi har i skogen, men jag kan inte låta henne va lös ens där. Ben/godis/mat funkar inte, hon är omöjlig att fånga. 


 


Några tips på en/fler av problemen? Ska som sagt börja träna med en tränare men tills dess är jag tacksam för alla tips.


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Quariz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 27 december 2019 av aenima Re: Hjälp med "problemhund"

Har du pratat med någon som har erfarenhet av american wolfdog? Är det dom generna som har kommit fram kan det ju behövas annan hantering än om det är en vanlig hund.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 28 december 2019 av Torparinnan Re: Hjälp med "problemhund"

1,Alla hundar klarar inte att lämnas ensamma och lösningen är hundvakt tills man börjat om med ensamhetsträningen och hunden förhoppningsvis kan vara ensam en stund. Att lämna en otrygg hund själv i timmar utlöser separationsångest vilket oftast är väldigt svårt att jobba bort och många gånger så svår att det inte går att jobba bort alls.


2 och 3, Har du testat skvallerträning? Passivitetsträning bland folk och hundar?


4, Resursförsvar löser man enklast med att hunden äter sin mat och ben bakom stängd dörr alt kompostgaller. Det är lugnast för alla.


5, Vissa hundar går inte att ha lösa hur mycket träning man än lägger ner. Ha henne i lina så du har kontroll och släpp henne bara på inhängnat område.


Hur mycket mental aktivering får hon och i vilken form?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp!? Kunskap efterfrågas!   [1] 22 sep: sakalladtilla 22 sep: Puddingpastejn Hjälp - vår hund vägrar gå åt vissa håll   [1] 19 sep: Unobunoheterjag 19 sep: Puddingpastejn Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Hjälp mig hitta rätt hundras!   [4] 31 jul: nellyj 2 aug: Puddingpastejn Problemhund, vet inte vad vi ska ta oss till   [2] 15 jul: HappyoMois 16 jul: Ayrin HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | American Staffordshire Terrier | Drever | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Norwichterrier | Pumi
© 1998-2020 Enfinia AB