Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 december 2019 av fridajohanna97 i skaffa hund (7 svar)
Skaffa Golden retriver som äldre par?

Hej, jag håller på och gör research åt min farmor och farfar då de vill skaffa hund och bar bett mig hjälpa dem. De är gamla men är otroligt pigga och aktiva för sin ålder. Lite över 80 och min farmor tävlar orientering varje helg då det är säsong, alltså springer i skogen. Saken är den att de inte vill ha en liten typ knähund. Min farfar vill gärna ha en golden retriver och de har även varit nyfikna på en engelsk springer spaniel. Min fråga är om dessa är för krävande hundar eller om de kan klara av det. De är som sagt väldigt aktiva och är redo att lägga ner mycket kraft som inte är just motion också. Det har en stor tomt där hunden också kan få springa fritt utöver promenader. Hur långa promenader behöver man ta med en golden utöver att man leker med den på tomten? Och vilken av golden och engelsk springer spaniel är mest krävande fysiskt? Eller finns det en liknande ras som ni kan rekommendera? Vi som är närmast släkt kommer vara involverade och kommer känna hunden bra och är beredda att hjälpa till och eventuellt ta över om det skulle behövas i framtiden. / Frida


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om fridajohanna97 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 29 december 2019 av Anneli Re: Skaffa Golden retriver som äldre par?

Som ras är nog golden och springer lika krävande, det kommer mer an på individens egenskaper. Emellanåt är jag och min man extramatte- och husse till en mycket livlig, aktiv och bestämd springertik. Hon kan ta loven av våra egna (livliga) flatcoats. En springer av den kalibern skulle jag inte rekommendera till ett par 80+


Det låter lite som att dina farföräldrar skulle behöva en VUXEN hund att umgås med. En valp av dessa två raser raser dock 18 månader eller på sig innan den värsta valpåldern försvunnit.De är dock 80+. Varför inte göra en god gärning och be dina farföräldrar adoptera någon av Hundstallets hundar? Där finns just nu (kollade igår kväll) ett par goldentikar som behöver nya hem, flera spanielhundar mm


En "hundbekant" några kvarter bort från mig har två hundar som adopterats från just Hundstallet. En förtjusande gosig mysig rottweilertik och en liten ulltott, en blandras med bichon och något annat i.


Min äldste sons flickvän har frankt deklarerat att när ( inget OM där inte) hon skaffar hund blir det en hundstallethund och hon liksom jag skänker pengar till hundstallets viktiga verksamhet: ta hand om hundar som ingen vill eller kan ta hand om och som behöver omplaceras till nya hem


www.hundstallet.se.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Svara på detta inlägg

syteryster
Medlem 2017-06-30
#2 29 december 2019 av syteryster Re: Skaffa Golden retriver som äldre par?

Både jag (63 år; 65 kilo) och min man (67 år; 75 kilo) är vältränade, springer minst 8 km 2-3 gånger i veckan plus ett antal mil  hundrastning per vecka. Vi har en golden/labblandning på 40 kilo – lång och mankhög samt ganska smal. Vi har båda två blivit omkulldragna när hunden var yngre och ex fick syn på ett råddjur eller annat spännande i skogen. Vi är på intet sett unika har talat med flera, både yngre och folk i vår egen ålder som har labbar eller golden ALLA har varit i backen (när hundarna var unghundar). En hade oturen att hamna med huvudet på en sten, men hade samtidigt turen att det ”bara” blev en hjärnskakning.
En golden kan väga allt mellan 25-40 kilo (ej överviktiga) en Engelska springelspaniel väger runt 18-25 kilo. Vikten varierar också mellan hanar och tikar.
Man måste ha lite tyngd (vilket sällan äldre vältränade personer har – man har dessutom mindre muskelmassa som äldre) för att kunna sätta emot när en galen unghund på 30-40 kilo får för sig att skutta efter något kul.
Således skulle jag INTE rekommendera golden eller någon annan tung hundras.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 29 december 2019 av aenima Re: Skaffa Golden retriver som äldre par?

Att ha valp är ju lite som att ha en bebis hemma, som kräver passning dygnet runt. Man har också en ganska jobbig tonårsperiod att ta sig igenom. Sen är det mest en mer eller mindre kvalificerad gissning om hur hunden blir som vuxen, om den behöver mycket aktivering eller om det blir en latmask. I alla fall inom goldenrasen har jag stött på bägge varianterna.


Har man hundvana sedan tidigare är det nog inget större problem, men om det är första hunden kanske det är bättre att satsa på en vuxen hund. Då får man också större möjlighet att få en hund som passar en bra när det gäller aktivitetsnivå.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 30 december 2019 av pipilotta Re: Skaffa Golden retriver som äldre par?

Är en gammal tant som är glad att jag har en 7 kg tung blandras. Det är ganska praktiskt när man ska släpa in en lerhög till hund eller bära upp henne på tåget. Då är jag glad att hon är en lättviktigare. 


Bara en tanke. 

Svara på detta inlägg

fridajohanna97
Medlem 2019-12-28
#5 31 december 2019 av fridajohanna97 Re: Skaffa Golden retriver som äldre par?

Tack för alla svar. Har kommit fram till att en golden nog är aldelsen för tung för dem, hade inte tänkt på att det faktiskt kan bli farligt. Är inne på en cocker spaniel nu och håller på att se om det kan vara något. Startade en ny tråd för det. Men tack för alla svar!

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#6 31 december 2019 av pipilotta Re: Skaffa Golden retriver som äldre par?

Hoppas jag inte är för pessimistisk men...Jag blev omkullknuffad av en welsh för några år sedan. Då var det inte halt utan hunden kom med sådan fart. Man kan ju vara vältränad som äldre men man är ju lite skörare med åren i andra kroppsdelar. Broddar är en säkerhet vintertid för oss. Lycka till med hundvalet! 

Svara på detta inlägg

Dimma
Medlem 2004-12-04
#7 5 februari 2020 av Dimma Re: Skaffa Golden retriver som äldre par?

Kan ju skaffa än äldre hund,  valp kanske blir för jobbig 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Köpa äldre valp/unghund   [4] 7 jul: Fjunet 19 jul: Gurkans Bilbälte valp golden   [3] 26 apr: ZiggeR 28 apr: Gurkans Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla skaffa en schäfer   [6] 3 apr: Dimma 2 maj: AliceSven skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Köpa golden retriever   [3] 15 mar: ZiggeR 16 mar: Gurkans Vad Gäller? Äldre hund!   [4] 4 jan: STB 4 maj: STB Äldre hund gör utfall mot ny valp   [7] 24 nov: zallysmatte 25 nov: zallysmatte Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Shetland Sheepdog | Dobermann | Fransk Bulldogg
© 1998-2022 Enfinia AB