Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 januari 2020 av ImFabulous i valpforum (7 svar)
Valp biter barnen HÅRT i benen

Har en 10 veckors valp hemma som bits otroligt mycket. Jag vet att valpar biter men det här är inte hållbart. Min yngsta dotter (6 år) kan inte gå här hemma, så fort hon sätter fötterna i golvet så kommer valpen och biter henne. Och han biter HÅRT så att hon gråter och får märken.


vi har testat att pipa/skrika högt men det hjälper inte. Så vad ska vi göra? Man får ju inte skälla på valpen sägs det ju, men barnen kan ju inte spendera livet i soffan med uppdragna ben heller. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ImFabulous och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 5 januari 2020 av Anneli Re: Valp biter barnen HÅRT i benen

Dela på barn och valp! Köp ett par kompostgallerförpackningar på Granngården, Plantagen, K-rauta eller liknade butiker och bygg ihop en valphage där valpen får vara me er men ändå inte "attackera". I hagen kan ibland även dottern sitta med alpen utanför om hon vill vara ifred med att rita, titta på i-pad eller liknande. Ett galler kan också användas som grind i en dörröppning.


När mina barn var små och jag hade bitiga valpar gick ungarna omkring med gummistövlar ibland. Själv fick jag ha handskar emellanåt. Tack och lov är problemet övergående och slutar när de permanenta tänderna kommit.


Att skälla på och straffa valpen kan skapa betydligt fler problem  och det på lång sikt än vad det löser för stunden.


Låna eller köp ett par hundböcker (moderna, nyutkomna) som behandlar valpfostran. De flesta bibliotek brukar ha sådana på hyllorna.

Svara på detta inlägg

ImFabulous
Medlem 2019-12-04
#2 5 januari 2020 av ImFabulous Re: Valp biter barnen HÅRT i benen

Jag har läst på jättemycket, både nu och innan, så jag vet ju att man rekommenderar avgränsning och att man inte ska bestraffa Och så vidare. 


Har kompostgaller men när vi gränsar av så gnäller han något enormt. Och han slutar inte, även när vi väntar ut. 


Ett annat problem är att han morrar, skriker till och blir arg när han biter. Det skrämmer ju både besökare och barn. Det är ju inget beteende som mamma eller andra hundar skulle acceptera eller ignorera. Har haft hundar hela livet så det är inget nytt för oss.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 5 januari 2020 av Anneli Re: Valp biter barnen HÅRT i benen

Vad är det för ras du har?


Vet du så mycket om valpar och har prövat så mycket återstår väl inget annat än sluta lyssna när valpen är instängd bakom galler ( den slutar garanterat så småningom. Ni har inte väntat ut den.). Glöm inte att en valp på 10 veckor är en bebis som saknar syskon och mamma och den behöver faktiskt mycket kroppskontakt samt lära sig att koppla av - passivitetsträning. Hålla om, smeka långsamt etc.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#4 5 januari 2020 av Puddingpastejn Re: Valp biter barnen HÅRT i benen

https://www.childrenshouse.se/bollsport/malvaktsset-sverige-4-7-ar?gclid=Cj0KCQiAr8bwBRD4ARIsAHa4YyK46NT5SBtsGD3mB0_-0OMUbpH88NgzVG71U632QTc2ssKMj80BSIgaAqlhEALw_wcB


Thank me later! 


 


Nä men, skämt åsido, du har redan fått bra tips. Avleda, undvika situationer som leder till möjlighet att bitas och tålamod, tålamod, tålamod... det går över!

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#5 5 januari 2020 av aenima Re: Valp biter barnen HÅRT i benen

En del valpar är outhärdliga, trots det måste man härda ut. Det är vi som är de vuxna och förväntas kunna styra vårt beteende, det kan inte en valp.


Anneli har kommit med många bra råd. Tänk på att om ni har stängt bort valpen, den har pipigt och ni har släppt ut den innan den lugnat ner sig så har ni förstärkt pipandet. Den kommer att pupa längre eftersom den har tjänat på det tidigare. Enda lösningen är att vänta även om det tar ohyggligt lång tid. Se till att den är rastad innan.


Hur mycker sover valpen? Har den någon lugn plats där den får vara ifred? Valpar behöver sova väldigt, väldigt mycket och har man barn så gäller det att hålla koll så att valpen har någon stans att få lugn och ro utan stoj.

Svara på detta inlägg

LaVitaEBella
Medlem 2020-01-06
#6 7 januari 2020 av LaVitaEBella Re: Valp biter barnen HÅRT i benen

It’s almost inevitable your pup will use their teeth on you at least once or twice. This is just their way of exploring their world, having fun or getting your attention. Continue training your pup to play in an appropriate manner. If your pup continues to be too rough, seek professional help. Older pups and adult dogs that continue to bite may also need their teeth and mouths examined.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#7 8 januari 2020 av aenima Re: Valp biter barnen HÅRT i benen

Vill dela med mig av en annan valp som biter, hårt och gärna. :-D


https://www.facebook.com/TheBelgianMalinois1/videos/2742910542422082/


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Träna slalom mellan benen med valp?   [4] 9 nov: cavo 10 nov: Ayrin Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans Hunden biter barnens kompisar   [9] 31 aug: Sussie78 14 sep: Ayrin Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya Vår staffe har börjar 'markera' mot barnen.   [16] 17 maj: AmstaffD 23 maj: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Border Collie | Belgisk Vallhund
© 1998-2024 Enfinia AB