Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 januari 2020 av LindasHundrast i lydnadsforum (2 svar)
Förändring av hund i koppel?

Jag har haft min hund nu i snart 4 veckor och hon har haft koppel hela tiden då jag vill lära känna henne och se att hon kommer på inkallning.


Hon är en Border Collie tik och har inte så mycket erfarenhet av träning, det märker man på henne.


Hon gör utfall på bilar och det var jätte jobbigt i början men jag håller på att träna henne i att sluta då jag vill att hon ska valla. Men hon hamnar snabbt i rött läge när en bil kommer mot oss.


Jag släppte henne lös i skogen i går och hon kom på en gång när jag kalla de på henne. Vi gick då med 6 andra hundar som jag arbetar med ,Jag blev jättestolt!


Idag släppte jag henne igen och hon kom varje gång jag kallade och jag tänkte att jag tar upp henne okopplad till bilen. Vi var vid en skog och det fanns andra bilar parkerade där då det är ett bra stråk för promenader. En bil började backa när vi skulle gå in i skogen och jag blev förvisso lite spänd med kallade på henne och hon kom på en gång fast hon hade slängt ett öga på bilen. 


Det får mig att börja tänka på att det kanske ligger i kopplet? Har ni haft någon erfarenhet kring detta? När hon är lös går hon hur bra som helst!


Har ni märkt av att ni får en annan hund när hunden är kopplad mot när hunden är okopplad?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LindasHundrast och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 9 januari 2020 av aenima Re: Förändring av hund i koppel?

Tyvärr är det nog så att många låter ett beteende gå mycket längre när man har hunden i koppel eftersom man då kan stoppa den utan några problem, och då nöjer man sig ofta med det.


När hunden är lös är man tvungen att jobba mer med hunden eftersom säkerhetslinan saknas.


Dessutom behöver inte hunden hålla koll på matte/husse när den har koppel, den känner ju via kopplet att man är där.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 13 januari 2020 av Ayrin Re: Förändring av hund i koppel?

Min förra hund, en borzoi, var lite extrem då det gällde skillnad beteende koppel/inte.


Hon var alltid väldigt försiktig med andra hundar och hade ingen större lust att hälsa på dem. Om hon inte löpte skulle hon aldrig få för sig att springa fram till en hund hon inte kände.


En gång hade jag henne dock för ovanlighetens skull kopplad, och råkade sträcka upp kopplet vid hundmöte. Döm om min förvåning när min hund, som normalt vill ha så stort avstånd som möjligt, plötsligt hängde i kopplet mot den andra hunden!


Jag släppte på efter på kopplet, och min dam stannade upp och tittade på mig som för att säga "men vad håller du på med, om du inte håller emot kommer jag ju att komma fram till den där andra hunden. Hur tänker du egentligen matte?".


Likaså gick hon alltid ett antal meter bakom om hon var lös, och några meter framför om hon var kopplad.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Omplacerad unghund - lydnad, koppel m.m   [5] 21 maj: Tikki 23 maj: Ginza Schäfertik Beteende förändring hos hund.   [4] 24 sep: Dachshund 27 sep: Svea58 Kliande koppel?   [7] 21 sep: FranksHusseOMatte 9 okt: Lona Beställa personligt koppel/halsband. Var?   [2] 17 okt: Draghund 18 okt: Draghund Lära valp gå i koppel   [5] 24 maj: BorderSvante 3 jun: Sussane Uppjagad hund biter/hoppar mot koppel   [2] 23 mar: zerafina 24 mar: Ayrin Utställnings koppel   [4] 29 jan: hella2 30 jan: hella2 Vad för slags koppel/hundhalsband ska man ha?   [4] 3 aug: Carold 5 aug: username Hjälp/tips angående koppel på valp   [8] 25 jul: HerrCharles 8 aug: ygdrsil Valp, förändring i rumsrenhet   [2] 6 jul: JosefinO 6 jul: traktorn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Dvärgschnauzer | Cocker Spaniel | Cavalier King Charles Spaniel | Finsk Lapphund | Boxer
© 1998-2023 Enfinia AB