Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 januari 2020 av Dogdreams i skaffa hund (2 svar)
Vad krävs för att skaffa en hund?

Hej!

Jag hoppas kunna bolla mina hundtankar här. Det kanske är dumma frågor men måste ju börja nånstans.

Jag har just flyttat till Malmö, börjat ett nytt jobb och bor i en etta hyfsat centralt. Jag kommer vara ledig på fredagar. Nu till själva frågan, jag vill så gärna skaffa en hund, men funderar på om min situation tillåter det.

Tanken nu är att gå ut på en promenad, liten löptur. Sen åka till jobbet kl 8. Hem på lunchen runt kl 12 och gå en sväng. Sen hem kl 17 och då ut på en tur. Sedan får man vara mer aktiv på helgerna. Det här är om jag adopterar en vuxen hund.

Om jag köper valp blir det på semestern när jag kan vara med den i en månad ungefär.

Är detta en realistisk plan? Vilka ändringar måste jag annars göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Dogdreams och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 15 januari 2020 av Ayrin Re: Vad krävs för att skaffa en hund?

Halloj!


Jag skaffade hund i ungefär samma situation som du, men jag hade den på hunddagis, och sedan hos en bekant i närheten på dagarna medan jag jobbade.


Du kan nämligen inte räkna med att en hund kan vara ensam så länge. Det *kan* gå med en vuxen omplacering, men räkna med att även en sådan, om allt gå lysande, behöver några månader på sig att landa hemma hos dig.
Det är kort sagt osannolikt att det skulle gå bra att bara köpa en vuxen hund och dra igång med att lämna den själv 4 + 4 h/dag.


En valp är fullkomligt orealistiskt med den planen, en 12 veckors valp (vilket den kommer vara om du är hemma med den bara en månad) kan inte vara själv hemma 4 timmar. De flesta valpar i den åldern kan kanske klara ~10 minuter själva utan nån katastrof (men jag skulle inte räkna med det).


Min gamla hund (borzoi) kunde kanske ha funkat med ett sånt schema när hon var typ 7 år, trygg hemma och iaf mest ville sova på dagarna. Under tiden hon var yngre hade ingen av oss varit lyckliga i den situationen, utan jag hade varje dag kommit hem med dåligt samvete till en kolossalt uttråkad hund, trots att hon egentligen inte krävde så mycket aktivering i jämförelse med många andra hundar.

Svara på detta inlägg

traktorn
Medlem 2009-11-21
#2 22 januari 2020 av traktorn Re: Vad krävs för att skaffa en hund?

Tycker ungefär som Ayrin:


En vuxen, trygg omplacering som du skaffar till semestern kan du kanske låta vara ensam 2*4 timmar per dag när du börjar jobba efter semestern men det är inte säkert. Hunddagis eller pensionerad hundglad granne kan kanske vara en lösning?


En valp som du har haft en månad kan du inte lämna ensam i timmar och det finns knappast något hunddagis som vill ta emot en tre månaders valp. Finns det någon pigg pensionerad granne som vill vara dagmattte? (Eller daghusse? Varför denna könsdiskriminering när det gäller att ta hand om andras hundar?)


Själv har jag varit på jakt efter en vuxen omplacering som jag då helst hade velat ha till början på sommaren för att under 8 veckor lära känna hunden och vänja den vid nya rutiner, men eftersom jag har lite udda önskemål när det gäller ras så har jag inte hittat någon. Nu funderar jag på att försöka hitta en valp till början på sommaren och när sommaren är slut så får han i så fall följa med till jobbet i alla fall till att börja med. Eller så får det bli till nästa sommar.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin Skaffa hund och jobba heltid, funkar det?   [5] 5 mar: HjoJenny 6 mar: Voff 92 Tips och råd, kan jag skaffa hund nr2?   [1] 22 feb: Maria&Scilla 23 feb: Anneli Erfarenheter skaffa en till hund?   [7] 16 dec: darkosbobbo 18 dec: darkosbobbo Skaffa Basenji?   [0] 25 okt: maryah Dumt att skaffa hund när man bor ensam?   [4] 19 okt: Nettanea 20 okt: Torparinnan Vill skaffa hund   [7] 17 okt: hundens 10 nov: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Bullterrier | Golden Retriever | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Shih Tzu | Rottweiler
© 1998-2020 Enfinia AB