Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 februari 2020 av Puddingpastejn i övriga hundfrågor (5 svar)
Någon som tagit med sig hund till UK?

Ja.... Och som man inte hade nog med krångel så funderar jag på om man inte skulle ta sig en tur till Storbritannien med gubbe och hund. 


Vi har varit där väldigt mycket utan hund, och destinationen ligger nästan alltid utanför stadsmiljö och med naturupplevelser i fokus, så jag tänker att det inte är helt orimligt att ta med odjuret. Hon älskar att åka bil och vi hade tänkt oss tåget Calais-Dover, så det blir inga flygturer eller så. Eurotunnel är ju en godkänd rutt dessutom.


Men sen ska det ju till en massa pappersarbete.... Är det någon som har erfarenhet av allt det? Och är landet så hundvänligt som jag uppfattat det? När vi har varit iväg innan har det ju varit en hund på var och varannan pub, massor av hundar i parker och slottsträdgårdar och till och med i alla små "arts and crafts"-butiker. 


Som jag förstår det är det


*ett "vanligt" pass med rabiesvacc, och än så länge inget blodprov för antikroppar (i all fall året ut).


*Bandmasktablett med intyg i pass 24-120 h innan inresa. 


.... Har jag missat något? Känns som att alla tycker att det är så himla krångligt, så jag måste ha missat något?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Puddingpastejn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Pandoras box
Medlem 2004-09-17
#1 12 februari 2020 av Pandoras box Re: Någon som tagit med sig hund till UK?

Jag har rest med hundar till UK, och vad jag vet aer det inga foeraendringar foerraen 2021. Du verkar ha koll paa laeget, EU pass med rabies vaccin, avmaskning + att vet skriver i passet att hunden klarar att resa.


Have a good trip!

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 13 februari 2020 av Anneli Re: Någon som tagit med sig hund till UK?

Har ingen möjlighet att kontrollera sanningshalten i detta, men för ca ett år sedan talades det bland mina hundbekantingar om en hund som skulle till Cruft's och nekades inresa, för att ett nödvändigt intyg hade gått ut med ett dygn. Så det kan ju vara värt att kolla datum extremt noga.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#3 13 februari 2020 av Puddingpastejn Re: Någon som tagit med sig hund till UK?

Tack! Ja det är lurigt med både bandmask och rabiesvacc.... Jag har bevittnat liknande saker fast in i Sverige, där tullen hör och häpna faktiskt kollade en lastbil där chaufförens hund var med. Där hade utfärdande veterinär skrivit fel i passet, så de fick vända hem igen (efter många om och men!)

Svara på detta inlägg

Barkley Star
Medlem 2003-12-10
#4 30 mars 2020 av Barkley Star Re: Någon som tagit med sig hund till UK?

Hundar är vanligen tillåtna i vanliga parker och nationalparker. National Trust som har de flesta slott och herrgårdar tillåter oftast hundar i de yttre parkområdena men inte inne i husen eller i slottsträdgårdarna.


Hundar är välkomna på uteserveringar, men oftast inte inne på caféer, men på ställen med mycket friluftsturister (Lake District, Snowdonia etc) så är caféerna mer flexibla. Det är bara att gå in och fråga, men var beredd på att sitta utomhus om de säger nej (vilket kan bli lite kallt och trist i längden!)


Man får ofta ha med sig hunden för ett "bar meal" på pubbar, men de är oftast inte välkomna i själva restaurangen.


De flesta affärer tillåter INTE hundar, även om friluftsaffärer som Cotswolds ofta tillåter hundar. Det kan också vara svårt att hitta boende som tillåter hundar. Sök på hemsidor för hundvänligt boende eller kolla in glamping pods. Oftast får man inte lämna hunden ensam på hundvänliga boende, så det kan bli svårt att gå ut och äta på kvällen. Vi har fått lämna hundarna i bur på rummet efter några nätter när B&B ägarna beslutat sig för att hundarna inte är högljudda. :)

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#5 30 mars 2020 av Puddingpastejn Re: Någon som tagit med sig hund till UK?

Tack för svar! Nu fick vi ju dock skrota våra planer och semestra på balkongen istället... I dessa tider. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Tagit hem rädd och nervös Cavalier-valp... Tips?   [3] 4 aug: PixieMånstråle 5 aug: hundöga återkomst Bra tips ni tagit med er?   [0] 16 mar: Visslan Valpköpares ex har tagit valpen och bränt papperna   [11] 23 feb: Rammy 24 feb: sosza Nån som haft nån närstående som tagit sitt liv ?   [39] 9 aug: Jeanette82 10 aug: Liljaah något du velat lära dig/göra men inte tagit tag i?   [22] 1 jul: -fanny canis- 2 jul: monki65 Någon som har tagit med sin hund till england?   [2] 23 maj: Cascabel 23 maj: Cascabel Någon som tagit bricanyl tabletter vid SD   [4] 7 maj: SchäferLyan 7 maj: A-K vart har min energi tagit vägen?   [28] 1 maj: Limpan Lejonsvans 2 maj: gasto Var har ÅSNAN tagit vägen?   [18] 26 feb: pipilotta 27 feb: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dvärgpinscher
© 1998-2020 Enfinia AB