Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 februari 2020 av Anneli i övriga hundfrågor (3 svar)
Coronavirus hos djur

SVA har varit rätt tydliga med att det finns flera varianter av coronavirus i form av tarmvirus, med mer eller mindre svårartade diarreer bland våra djur - katter hundar nötkreatur hästar... och  just nu finns pågående smitthärdar av dessa "inhemska" varianter. Smittar "vanligtvis" inte människor säger SVA.


Däremot vet man uppenbarligen inte om det har kinesiska viruset, som är ett lungvirus smittar mellan människor och djur. OM smittan når vårt land i större utsträckning än enstaka fall borde kanske SVA och t ex SKK och andra organisationer vara ute i god tid och ge råd om hur vi ska bete oss med våra djur. Utställningar?  Kurser? Rastgårdar?


Jag måste erkänna att jag är lite orolig. Minns valpsjukeutbrott då jag var barn. Man bytte skor, kläder innan man fick umgås med andras hundar och fick byta igen innan man kom hem till sina egna och stadshundar utackorderades till släktingar på landet (om man nu hade sådana).


Några tankar???


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Anneli och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 13 februari 2020 av aenima Re: Coronavirus hos djur

Ett tips är att lyssna på podden P3 Dystopias två senaste avsnitt. De har ett som gäller pandemier samt ett som gäller just coronaviruset.


Det här är inte första gången ett coronavirus har spridits på det här viruset, det är tredje gången under 2000-talet. De två tidigare är SARS och MERS.


Vi lever ju alltid med risken att det dyker upp någon ny sjukdom, antingen för oss människor eller för våra husdjur. Jag känner inte att risken varken har ökat eller minskat med det nya coronaviruset.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 13 februari 2020 av Puddingpastejn Re: Coronavirus hos djur

Hittills finns det ca 59000 konstaterade fall av coronaviruset. Om husdjur löpte någon högre risk att drabbas hade det förmodligen redan varit konstaterat. Dödligheten bland människor är dessutom procentuellt lägre än vanliga influensan, så jag ställer mig kritisk till denna masshysteri som skapats. 


Sen ska man ju ALLTID vara försiktig med sin hund, inte på grund av en kinesisk baskelusk utan på grund av mag-tarmsjukdomar, kennelhosta, hepatit etc. som sprids när hundar träffas eller vistas på samma plats. Inte dela vattenskål osv. Det är nog långt högre risk att en hund dör av lunginflammation till följd av kennelhosta än av människans coronavirus. 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 13 februari 2020 av aenima Re: Coronavirus hos djur

Enligt WHO så är dödligheten i COVID-19 ungefär 2,5 %, influensan ligger runt 2 % så det är är inte så stor skillnad men den är definitivt inte lägre.


Däremot så är det mycket lägre dödlighet än SARS.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Labrador Retriever | Schäfer | Grand Danois | Phalène | Australian Shepherd
© 1998-2020 Enfinia AB