Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 februari 2020 av Äppelhus i skaffa hund (5 svar)
Ta över omplaceringshund

Hej! Första gången jag skriver här men jag har sådant huvudbry kring en situation jag hamnat i. Jag har blivit tillfrågad att ta över en hund som ursprungligen är omplacerad via länsstyrelsen och/eller polisen om jag förstod ägarna rätt. Hunden har omplacerats endast genom ett kontrakt från polisen och något papper om ägare verkar inte finnas.


Familjen säger att hunden (enligt det kontrakt eller papper de skrivit på grån polisen/länsstyrelsen när de tog den som omplacering från en misär i en stor kennel) inte får säljas eller annonseras ut vidare efter de tagit över den så den måste bara flytta i lönndom, om nu länsstyrelsen mot all förmodan knackar på hos familjen tänker de säga att hunden bor hos någon annan tillfälligt.


Allt detta låter för mig ganska underligt, så jag undrar om någon vet om detta kan stämma eller sysslar denna familj med något fuffens som jag blir indragen i? Kan jag ens ta hand om denna hund? Jag vill givetvis försäkra den och ge den ett superbra liv efter så mycket elände (är hundvan men har alltid köpt via uppfödare). Tacksam för svar!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Äppelhus och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 14 februari 2020 av aenima Re: Ta över omplaceringshund

Tycker det låter konstigt. Normalt har inte en säljare något att säga till om när de har sålt en vara. Och enligt svensk lag är en hund en vara.


Jag skulle be om att få se kontraktet.

Svara på detta inlägg

Äppelhus
Medlem 2020-02-14
#2 15 februari 2020 av Äppelhus Re: Ta över omplaceringshund

Tack för svar och tips! Jag tycker också det låter helt knäppt att man som köpare av en hund polisen säljer inte från sälja den vidare men jag har absolut ingen erfarenhet av detta sen tidigare. Familjen sa även att ägaren fortfarande mest troligt är uppfödaren där hunden blivit tagen från efter att hela kenneln levt i misär, då de bara skrivit på detta papper från polisen vid omplaceringen.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 15 februari 2020 av aenima Re: Ta över omplaceringshund

Det låter som om de tänker på vem som är registrerad hos Jordbruksverket som ägare. Den uppgiften betyder dock inte att någon är hundens lagliga ägare. Har polisen omhändertagit hunden så är man definitivt inte ägare och har ingen som helst rätt till hunden sedan.


Det går ju att söka efter hunden på Jordbruksverket med antingen chipnummer eller tatuering.

Svara på detta inlägg

Äppelhus
Medlem 2020-02-14
#4 15 februari 2020 av Äppelhus Re: Ta över omplaceringshund

Ja precis så verkar det vara, men nu har jag fått ett nummer att sökande på och det verkar kunna gå vägen. Ska bli kul att låta denna fina tjej flyttar hem men jag har aldrig tagit över en hund på detta sätt och blev så fundersam över att länsstyrelsen eller polisen ingen låter den första personen som tar över en omplaceringshund sälja den vidare, är det för att skyddar hunden från att bli såld tillbaka till ägaren som låtit hunden fara illa? 


Hoppas hon kommer trivas i min lilla flock och att allt går vägen, tack för svar! 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#5 15 februari 2020 av aenima Re: Ta över omplaceringshund

Det har förekommit att bulvaner har försökt köpa tillbaka hundar till den ägare som fick dom omhändertagna, så jag förstår att de är vaksamma.


Lycka till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Omplaceringshund ej godkänd   [2] 1 sep: Dimma 2 sep: Anneli Lämna tillbaka omplaceringshund?   [3] 20 feb: galanto 21 feb: Ayrin Omplaceringshund kissar inne   [7] 30 jun: minigrisen 2 jul: minigrisen Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona pris för omplaceringshund?   [10] 7 jan: k1ro 9 jan: Hrímnir Vad göra med känslig omplaceringshund?   [12] 6 jan: BushundenL 8 jan: BushundenL Problem med artroshund/omplaceringshund/vara ensam   [5] 20 nov: BushundenL 13 dec: Ayrin Att börja lämna en omplaceringshund ensam då o då   [4] 20 jul: BushundenL 15 nov: Sezziyanen Hjälp med omplaceringshund   [2] 27 feb: Susanne_¿… 28 feb: Susanne_¿… Omplaceringshund, lydnad osv   [2] 15 feb: hellohej 15 feb: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB