Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 februari 2020 av Puddingpastejn i foderforum (4 svar)
Vegetariskt till hund

Vinga är ju osedvanligt kräsen....  Det enda hon faktiskt kan ha aptit på (och ändå har hon perioder hon äter dåligt) är färskfoder, och det som funkar bäst är Priima NK. Dock är ju det BARA kött, vilket jag inte tror är så himla bra i längden... Så jag har blandat i lite morot, lite äpple, lite vitkål och sådär ibland men undrar om det finns andra grönsaker som funkar att blanda i? Havregrynsgröt? Potatis? Paprika? Vinga tröttnar ju snabbt på maten så att variera kolhydatkälla/grönsak i maten känns som ett bra sätt att hålla intresset uppe.


Som parentes kan jag ju säga att hon är frisk, och jag har koll på alla stora no-no som vindruvor, lök etc. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Puddingpastejn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 15 februari 2020 av aenima Re: Vegetariskt till hund

Tomat, ärtor, kokt broccoli, sallat, banan, olika bär. Så länge det inte är giftigt så går det ju att ta med.


Jag brukar använda det som en berikning, att lägga till något i matskålen som han inte har provat förut. I mitt fall så är det inte viktigt att han gillar det, bara att han får undersöka lite, men det kanske inte är så lyckat om man har någon som är kräsen i maten. :)

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 15 februari 2020 av Anneli Re: Vegetariskt till hund

Mina hundar får i princip alla grönsaker vi inte äter upp till våra luncher och middagar och ofta lagar vi till extra mycket just för att hundarna ska få. Det är ärter, haricots verts, andra bönor, morötter, kokta eller rås, sparris, blandade sallader med olika sorters grönsallat gurka, vit/rödkål, tomater etc. Hundar får ju inte äta lök och vi gillar lök i sallad, så lök som t ex rödlök har vi separat till vårt grönfoder. sak samma med dressing som vi skedar på  på vara separata salladsportioner. Hundarna gillar sina grönsaksrätter och mår uppenbarligen mycket bra på kosten också.


Potatis har hundar tydligen lite svårt att smälta, så potatis som mos eller mycket finfördelad går bra, men hel potatis har en tendens att komma ut nästan osmaät.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 16 februari 2020 av Gurkans Re: Vegetariskt till hund

Eftersom hundar har svårt att ta upp näring ur grönsaker, så behöver man koka dem och mosa dem. Spannmål är inte artegen föda för hundar och således inget nödvändigt. Möjligen att man kan se det som utfyllnad för att maten ska bli billigare, men annars är en köttkost inget konstigt eller skadligt för hundar. Rå lever är en riktig vitaminbomb, så det bör ju ingå i kosten i sådan mängd som hundmagen tål. Lever innehåller även en del kolhydrater och t o m c-vitamin. Ben, brosk, senor etc, alltså det som vi människor inte anser vara smakligt, innehåller mycket nyttigheter, betydligt mer än vad rent muskelkött innehåller.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#4 16 februari 2020 av Puddingpastejn Re: Vegetariskt till hund

Tror absolut inte att det är skadligt med köttkost, det som oroat mig är väl att det blir så lite "ut" från hunden. Hennes mage verkar må bäst av lite osmältbar föda, annars blir hon lätt väldigt hård i magen. Så halva tanken är väl att det inte skall tas upp i magen, utan passera ut igen. Sen är det ju ett ganska enkelt sätt att variera kosten utan att ständigt byta foder.


 


(Nu tror jag inte att risken är lika stor med färskfoder, men annars har man ju börjat länka vissa spannmålsfria foder till hjärtsjukdom hos hund. Så jag har inget emot att ge lite spannmålskost.) 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vegetariskt hundfoder?   [71] 4 jul: rossi11 5 jul: koppargaller Vegetariskt recept - utan ägg .... tips?   [10] 5 jan: z_Vicksis 5 jan: Gurkans Hund och vegetariskt   [28] 7 dec: LottaåAffe 10 dec: ACF Vem har sagt att hö är vegetariskt? ;-)   [15] 26 sep: Genna 27 sep: Yezz Vegetariskt hundfoder!   [37] 8 jun: Xolo 14 jun: cattus Vegetariskt recept sökes   [10] 22 apr: Maja och Rally 22 apr: Louise&Schäfergänget Hunden som vegetarian, vegetariskt hundfoder   [26] 13 nov: Tilla 14 nov: Tilla Vegetariskt recept för middagen?   [7] 17 sep: Spacewoman 17 sep: ~Cilla~ Vegetariskt hundgodis ?   [65] 20 maj: **€11£n** 20 maj: vovva vegetariskt hund godis? + små mat/godis   [18] 9 feb: Enter och Xcell 11 feb: Edith & Mille
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois | Australian Shepherd | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB