Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 februari 2020 av användare i skaffa hund (3 svar)
Vilken ras är bäst?

Hej!


Jag börjar fundera på att skaffa hund men är osäker på vilken ras som skulle passa mina "krav", hoppas på att få lite tips. Hunden är till som sällskap hemma men även kompanjon under längre fjällvandringar.


Jag söker en större hund som klarar av att gå längre sträckor men inte behöver flera timmars promenad om dagen för att må bra. Eftersom jag gärna vill ha den lös under mina turer måste den lyssna bra på inkall så den får inte ha höga jaktinstinkter. Hunden ska vara social och trivas bra med andra människor och djur men även klara av att vara själv några timmar under dagen.


Jag förstår att man måste träna hunden en hel del men finns det någon ras som är bättre på det här än andra raser?


Behöver ni mer information svarar jag gärna på frågor (:


Tack!


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om användare och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 16 februari 2020 av aenima Re: Vilken ras är bäst?

Man behöver inte ha en stor hund för att den ska klara av långa vandringar, de flesta hundraser kommer ha ork kvar när vi människor har fått nog.


Om du vill ha en hund enbart för sällskap så skulle jag rekommendera kromfhorländer, eurasier eller keeshound. 


Om du spenderar väldigt mycket tid på vandring och gör det regelbundet så kan en polarhund funka, de har dock ofta väldigt hög jaktlust och kan vara väldigt svåra att ha lösa.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 17 februari 2020 av Ayrin Re: Vilken ras är bäst?

Om du nu inte är på fjällvandring hälften av årets dagar så skulle jag nedprioritera den frågan och istället fundera på hur er vardag ser ut. Hur aktiverar du hunden? Hur mycket pälsvård är ok? Bor du så skällighet/vakt är ett stort problem?


Vad gäller vandring och storlek skulle jag säga att en mindre hund är ett bättre alternativ än en stor. Jag har vandrat tillsammans med min borzoi (stor och otymplig hund) och det är ett jäkla bängel. En stor hund behöver lika mycket plats som en människa i tältet, den tar hela bakluckan vid transport, den äter mycket (och maten väger!) och den är svår att få med i båttransporter, på skoter, i helikopter och allt vad ställen man behöver klämma in den.


Dessutom, om det nu skiter sig och hunden gör illa en tass och behöver bäras hem är det bra mycket roligare att bära en hund som väger 10 kg än en som väger 40...


I dagsläget har vi en norrbottenspets, vilket jag väl egentligen bara rekommenderar om man tänker jaga med hunden, men det är en bra storlek på hund.
Den får plats lite var som, man kan ta den under armen om det så krävs, men den springer ändå ledigt 2 mil bakom skotern och kan ge en del hjälp som dragare i skidspåret :).

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 17 februari 2020 av Anneli Re: Vilken ras är bäst?

Jag håller med de som skrivit att man inte nödvändigtvis måste ha en stor hund för att gå längre sträckor, så jag föreslår en mellanstor ras, en alldeles ny och mycket trevlig bekantskap som flyttade in i kvarteret vid nyår. Rasen heter irländsk terrier och jag och mina flatcoats blev omedelbart förälskade i denna charmerande och pigga (och vackert kastanjebruna) dam. Kika lite på den rasen.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras passar oss?   [8] 28 mar: Lisbritt 1 apr: Ayrin Vilken ras är detta?   [2] 25 mar: Baxxen 25 mar: Sussane Vilken ras passar?   [16] 23 mar: VeligaVera 24 mar: VeligaVera Vilken sele har du till din Whippet?   [1] 25 okt: Rödluvan 28 okt: Ayrin Vilken ras letar jag efter?   [1] 9 jul: emla 9 jul: Lona Vilken ras ska väljas   [3] 19 maj: Sporthund 22 maj: Dimma Vilken laxolja är bäst?   [2] 6 maj: duende 6 maj: Michaelhh375 Någon som vet vilken ras det här är?   [3] 28 feb: Joderjuarez 1 mar: hundöga återkomst Vilken ras associerar ni med följande?   [2] 19 feb: Padfoot 19 feb: Padfoot **Vilken tandkräm fungerar bäst mot tandsten?**&#   [5] 15 nov: anonym1 19 nov: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Labrador Retriever | Schäfer | Grand Danois | Bichon Havanais | Phalène
© 1998-2020 Enfinia AB