Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 februari 2020 av Solsophia i övriga hundfrågor (2 svar)
Frågor kring att flyga med hund

Hej, vill flyga med min hund nästa vinter, på en lång flygresa. Flyget dit är 8 timmar och flygresan hem 10 timmar. Det är utanför EU. Det är ett uppvärmt lastutrymme och hunden kommer då vara ca ett år. Vi kommer bo i eget hus, med egen trädgård, ungefär en månad.


Är det på tok för lång resa? Jag vet att det beror på hundens stress-tålighet, men om vi då antar hunden ÄR stresstålig och frisk.


Tips att tänka på inför och under resan? (Inte Jordbruksverkets regler, kring pass, vaccination mm, utan annat.)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Solsophia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 20 februari 2020 av Lona Re: Frågor kring att flyga med hund

Jag hade inte utsatt min hund för det när det bara gäller en månad. Det är en rätt stor påfrestning även för en lugn och miljösäker hund. Sen beror det väl lite på till vilket land det är också. Vissa är ju lämpligare än andra att ta med hunden till. Jag tänker då på tex klimat, smittor/parasiter, tillgång till ev veterinär, folks allmänna inställning till hundar.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 21 februari 2020 av Puddingpastejn Re: Frågor kring att flyga med hund

Nu har jag inte flugit med hund, men rent spontant känns det ju som en alldeles för lång transport. Och det är ju svårt att träna på det innan, så det är svårt att på förhand säga hur hunden kommer att reagera. Även en väldigt stabil hund har ju sina gränser. Sen, säg att ni efter att ha flugit dit upptäcker att hunden är helt förtvivlad och skärrad efter 8 h, och sen då behöva flyga 10 timmar hem igen? Jag hade inte vågat chansa om det var min hund.


Om ni skulle vara borta jättelänge hade det kanske varit befogat, men en månad känns som att det är både smidigare och snällare mot hunden att låta den vara kvar hemma hos nån passare. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klicker frågor för nybörjare   [2] 31 jan: Belina bus 1 feb: Belina bus Om dessa frågor   [0] 16 sep: cio Diskussion kring bajs...   [3] 8 jul: pipilotta 12 jul: pipilotta Någon som är bra på regler kring fodervärdsavtal?   [17] 15 nov: Marie&Smilla 20 nov: Marie&Smilla frågor om att ha hund i bil   [7] 3 nov: Kautan 5 nov: Leias husse Frågor hunddagisutbildning   [2] 29 okt: Malin_87 29 okt: Malin_87 Osäkra kring uppfödare   [9] 28 jun: Fluffy93 28 jun: Lona Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Köpa Chow Chow valp - frågor!   [13] 30 mar: JohannaS 31 mar: Gurkans Frågor till hundquiz (frågesport)   [1] 12 jul: Andre91 15 jul: Frallorforlife
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Griffon Bruxellois | Dobermann | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB