Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 februari 2020 av sammy1960 i skaffa hund (10 svar)
seriösa rescue-föreningar ?

Vi har alltid haft hund, men var sista hund dog förre året. Just nu funderar vi om vi ska skaffa hund igen eller inte. Och om vi ska skaffa hund, om det då ska bli en hund som vi adopterar. Jag ville ju gärna ge en hund, som kanske inte har haft det bra, en ny chans i livet. 


Men.... det finns hur många föreningar som helst, där man kan adoptera hund fråm utlandet och jag kan inte riktigt hitta information om hur seriösa de är. Man vill ju få rätt info och att hunder är frisk och har verkligen haft alla sprutor mm. 


Men letar man på nättet,då dycker det upp fler och fler föreningar och när man vet att det finns oseriösa föreningar, då blir det inte lätter


Jag kollad även lite i sverige,(hundstallet) men det finns inte så många hundar som letar ny hem här och det blir inte lätter då att hitta en hund som skulle passa här. 


Jag vet inte om man verkligen får fråga det här/ger information men om det går, finns det kanske någon info om vilken föreningar är seriösa?


Och jag vet från erfarenhet att ta en omplaceringshund i egen land inte hellre är utan risk. Förredetta ägare är inte alltid ärligt.Tyvärr.


(förlåt stavfel i inlaget. Jag bor i Sverige men är inte svensk)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sammy1960 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 1 mars 2020 av Puddingpastejn Re: seriösa rescue-föreningar ?

Spca Sweden tar en del omplaceringsärenden från polisen och länsstyrelsen. Sen har jag hört att de är lite halvskumma och svåra att ha att göra med, men svenska hundar och bevisligen OK enligt myndigheterna. 


Hört mycket gott om Friends Forever med hundar från Irland, med folk i min vänkrets som varit jourhem och adopterat därifrån. Seriösa, men det är alltid svårt med hundar från andra länder, speciellt som man har dålig kontroll över vad som hänt innan hunden kom till Sverige. De största problemen tycker jag har varit infektionen i kastrationssåren, kanske för att de med flytt och transport är lite extra stressade och infektionskänsliga.


Annars vill jag tipsa om de olika rasklubbarnas hemsidor, de har ofta en avdelning för omplacering. 

Svara på detta inlägg

sammy1960
Medlem 2020-02-29
#2 1 mars 2020 av sammy1960 Re: seriösa rescue-föreningar ?

Ja.. känner till org som har hundar från Irland. Är lite tveksam då... hundar är dyra (8000 - 10 000) och man vet lite lite om hunden än de som man hämtar fråm andra länder. Desutom är jag lite tveksam om det inte vara bättre när de blir adopterad i England/Irland/skottland... det är ju inte direkt problemländer när det gäller djurhantering. SPCA kollade jag, men det finns ingenting på deras sida och när jag kontaktade de hade de bara en armstaffblandning från 8 år.   


Min man vill helst en valp från en bra uppfodare (vi kollade t ex kooiker) men jag ville ju 'rädda' en hund. Nu blir jag dock tveksam. Många vill rädda en hund och antagligen får många hunder som är atractiv lätt en ny ägare (följade några föreningar på FB) och nu börjar jag undrar om det verkligen är en bra ide. Vi är 60/63 och då blir det kanske ingen bra ide med risken på problemhund, men kanske bättre med en bra socialiserad hund (eller valp) Hmmm.... inte lätt...


 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 1 mars 2020 av aenima Re: seriösa rescue-föreningar ?

En variant är att köpa en valp från en uppfödare och bli medlem/månadsgivare i Hundstallet, då får ni den hund ni vill ha och ni hjälper till att rädda hundar samtidigt.


Hundstallet brukar ibland annonsera efter volontärer som vill hjälpa till med hundpromenader och jourhem, så det finns fler sätt att rädda hundar på.

Svara på detta inlägg

sammy1960
Medlem 2020-02-29
#4 1 mars 2020 av sammy1960 Re: seriösa rescue-föreningar ?

ja, jag är redan månadsgivare till två rescue center, även om inte hundstallet är en av de. Det är dock två centrer jag har varit och känner till personligen. Att hjälpa som volontär hos hundstallet går inte, för de är aldeless lång borta. Jag bor i  ljungby kommun. Men du har rätt. Det finns fler möjligheter att hjälpa till och egentligen gör jag det ju redan

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#5 2 mars 2020 av Svea58 Re: seriösa rescue-föreningar ?

Hej,


Jag har adopterat hund från Hundstallet i Stockholm och från Hundrondellen.


Det var visserligen över 10 år sedan men då tyckte jag att båda föreningarna fungerade mycket bra och var seriösa.


 

Svara på detta inlägg

sammy1960
Medlem 2020-02-29
#6 3 mars 2020 av sammy1960 Re: seriösa rescue-föreningar ?

Ja det tror jag med. Har kollad de, men hitter ingen hund som kan vara något till oss 

Svara på detta inlägg

Kelkan
Medlem 2020-02-26
#7 10 mars 2020 av Kelkan Re: seriösa rescue-föreningar ?
          Re: seriösa rescue-föreningar ?
          

ja, jag är redan månadsgivare till två rescue center, även om inte hundstallet är en av de. Det är dock två centrer jag har varit och känner till personligen. Att hjälpa som volontär hos hundstallet går inte, för de är aldeless lång borta. Jag bor i  ljungby kommun. Men du har rätt. Det finns fler möjligheter att hjälpa till och egentligen gör jag det ju redan

Hej!

Det finns ett flertal föreningar som förmedlar adoptionshundar. Du kan hitta några av dem här: http://hundguiden.com/adoptera-en-hund/

Som du säger så är det en risk att adoptera hund, men det gäller oavsett vilket land man gör det ifrån. Har själv adopterat en hund från hundar utan hem (irland) och det har gått väldigt bra. Han är otroligt lugn och fin i sitt temprament. Tyvärr blev han halt ganska snart efter adoptionen, HuH var väldigt behjälpliga och stod för veterinärkostnaderna för detta då det ansågs vara en skada han hade innan han kom till oss. 

Nu haltar han inget och lever ett toppenliv här med oss! :)

Svara på detta inlägg

sammy1960
Medlem 2020-02-29
#8 10 mars 2020 av sammy1960 Re: seriösa rescue-föreningar ?

Jag har kollat de och de verkar vara en seriös organisation. Och vad bra att de betalade de kostnader. Vilken service. Just nu har vi kontakt med friendsforever och även de verkar seriösa. Vi är interesserad i en unghund de har till adoption. Vi får se om det blir av. :)

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#9 11 mars 2020 av Lona Re: seriösa rescue-föreningar ?

Jag skulle definitivt inte klassa Hundar utan hem som seriösa, tvärtom. Det är förstås jättebra att de stod för den hundens utgifter men det är inte så de brukar göra. Det finns ytterst få SERIÖSA omplaceringsorganisationer, det brister på alla möjliga sätt.


TS, om du ändå bestämmer dig för att importera en gatuhund så välj en från Irland! De har inga direkta smittor och parasiter som vi inte redan har i Sverige vilket de flesta andra länder i Europa har. Det handlar ju inte bara om just den individen utan att den kan sprida smitta både till andra hundar och vår vilda fauna.

Svara på detta inlägg

sammy1960
Medlem 2020-02-29
#10 11 mars 2020 av sammy1960 Re: seriösa rescue-föreningar ?

Tanken var att adoptera en Svensk hund eller från Irland, precis av anledning du redan skrev ner. 


Men... med din åsikt kommer jag tillbaka till min första fråga: vilken organisation är seriös (utom såklart hundstallet... jag vet att de är seriösa. Hittar bara inte 'var' hund just nu där)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på seriösa hjälpföreningar för gatuhundar Rum   [3] 3 apr: Kenza 15 jul: Lona Hundimport via olika (seriösa) org   [0] 22 sep: bertil o dom andra Seriösa Bischon Havanais uppfödare   [2] 22 nov: Luan 23 nov: Lona Inga seriösa Shiloh Sheperd uppfödare?   [7] 31 aug: Freya 1 sep: Jennie&Märta Seriösa omplaceringsorganisationer i Skåne?   [2] 22 aug: Träsktrollet 22 aug: Tramzan Seriösa Fransk Bulldog kennlar   [7] 8 apr: Iniz 9 apr: minigrisen Hundpsykologer, hur vet man om de är seriösa?   [7] 28 nov: Kingstonsmatte 28 nov: Luss Vipdog hundartiklar - är dom seriösa?   [9] 10 sep: Blåtand&Fjällbruden 10 sep: Blåtand&Fjällbruden Seriösa uppfödare....   [28] 22 jun: Donnie80 9 jul: Gurkans Erfarenheter av seriösa hundpratare   [6] 8 jun: vazz 8 jun: soderqvist_86
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Riesenschnauzer | Borderterrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB