Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 mars 2020 av mathildas i övriga hundfrågor (4 svar)
DESPERAT snälla hjälp

Hej. Nu skriver jag i ren desperation. Har en pudel/bichon frisé blandis på 3år. Han har alltid varit en speciell hund med vissa "dåliga" och vissa underbara egenskaper. Problemet nu är att han skäller KONSTANT när han är ensam hemma. Känns som jag har ensamtränat han 3år. Han har kunnat vara ensam korta stunder tidigare. Jag lämnar han på morgon efter prommis, han har mat och vatten och är trött. Sen blir han alltid hämtad vid lunch, eller så är det någon som kommer förbi och går med honom. Detta har funkat perfekt i typ 1 år (sedan jag börja jobba heltid) men nu senaste veckorna är det som något slagit slint. Han bara skäller och skäller och skäller sekunden jag lämnar honom tills dess att han blir hämtad vid lunch. Och nu har hyresföreningen fått in klagomål då jag bor i lägenhet..så nu bor han 90% hos mina föräldrar och 9% hos min mormor och typ 1% hos mig..hos mina föräldrar gör det inget att han skäller då de bor i hus i skogen.


 


problemet är ju det att detta bara är en tillfällig lösning. Mina föräldrar flyttar snart till lägenhet och de vill absolut inte ha en hund heller. Samma med mormor. 


jag har provat ALLT. All möjliga skällhalsband, adaptil, lämna korta stunder och sen gå in och berömma osvosvosv. Precis allt man läser om att man ska göra har jag gjort/gör ännu. Men han bara skäller. Kan inte ens gå med soporna. 
jag förstår att det är någon separationsångest för honom, han är rädd för att vara själv och vill helt enkelt inte det. Men VAD ska jag göra? 
vill verkligen inte ta bort honom men hur omplacerar man en hund som inte kan lämnas ensam, sen är han inte toppen med små barn heller. Jag behöver hjälp. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mathildas och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 2 mars 2020 av aenima Re: DESPERAT snälla hjälp

Tyvärr finns det individer som inte klarar av att vara ensamma, men om det har fungerat förut och han har backat kan det ha hänt något som har skapat osäkerhet hos honom.


Har han någon hundkompis som du skulle kunna låna hem? Ibland kan det vara en trygghet att ha en lugn kompis där och han kanske inte känner sig så ensam då.
Det ska i så fall vara en hund som är trygg med att vara ensam.

Svara på detta inlägg

Lena och vildingarna
Medlem 2004-01-01
#2 2 mars 2020 av Lena och vildingarna Re: DESPERAT snälla hjälp

Kanske finns det nån snäll pensionär, eller sjukskriven person som skulle kunna ha honom om dagarna? Nån som inte behöver rasta honom, utan bara få sällskap och lite hundgos? Sätt upp lappar hos veterinären, i djuraffären, matbutiken, hundklubben osv?


om jag var t ex för gammal och skröplig för att ha egen hund så vet jag att jag med glädje skulle ställa upp...måste finnas fler som känner så.


Lycka till

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#3 3 mars 2020 av Torparinnan Re: DESPERAT snälla hjälp

Om han tidigare klarat av att vara själv och nu uppvisar stess och oro så har ju något uppenbarligen hänt som utlöst det. Skaffa hundvakt och börja om med ensamhetsträningen dvs lämna sekunderkorta stunder och var tillbaka innan han blir orolig och börjar vanka, gny, skälla men räkna med att det tar tid att få en hund som redan utvecklat seperationsångest att bli trygg igen alt inse att hunden mår dåligt av att lämnas ensam och ordna dagis/hundvakt när du jobbar. Antiskallhalsband straffar hunden när den mår dåligt och förstärker seperationsångesten så det hoppas jag du inte använder.


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 9 mars 2020 av Ayrin Re: DESPERAT snälla hjälp

Enda rimliga är hunddagis/dagmatte/-husse. Du kan inte lämna en hund med separationsångest ensam under längre perioder och tro att det ska kunna lösa sig, du behöver gå tillbaks till noll på ensamhetsträningen.


Och alldeles oavsett om det går bra med ensamhetsträningen eller inte så är det inte rimligt att låta en hund, särskilt en så ung, vara ensam så många timmar som det blir, oavsett lunchprommis, så nån form av hundvakt dagtid måste du fixa.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn **Snälla någon med erfarenhet av rotspetsabscess   [5] 4 jan: anonym1 5 jan: Anneli Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Fransk Bulldogg | Labrador Retriever | Mops | Phalène
© 1998-2020 Enfinia AB