Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 mars 2020 av victoria22 i sjukdom & hälsa (2 svar)
7år golden retriver läsa benbitar i armbåge

Har varit och gjort en ct röntgen på min 7 åriga golden kille..fick reda på i går att han har fragment i bogen.Är det någon som har en hund i den åldern som har genomgått detta? hur blev det? eller kommer det tillbaka,är det värt detta? kan berätta att han har i båda fram men höger ben är värst och veterinär tycker en operation..men sa att ca 60 att det blir bra,men ej helt bra..om jag fattade han rätt.Med tanke på hans ålder...vet varken ut eller in..han sa att hunden kunde gå på medicin oxå och se om han tog det bra...vad gör man?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om victoria22 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 5 mars 2020 av Anneli Re: 7år golden retriver läsa benbitar i armbåge

Vad jag vet och har hört brukar det bli bra resultat på den typen av ingrepp numera. Det är konvalescenttiden och efterföljande rehab som kan vara besvärlig med stillhet under rätt lång tid. Jag känner till, men har aldrig träffat, en labrador som i ettårsåldern fick broskbitar bortplockade. Först oprerades en armbåge och flera månader senare nästa. Det var nog en pärs för både hund och ägare, men efter vad jag hört är hunden helt OK och borde vara i femårsåldern nu.


Du skriver bogen, men sedan höger framben. Lite oklart där var fragmenten finns.


Din hund är sju och borde rimligtvis ha fem-sex år kvar på denna jord.Jag skulle gjort ingreppet.


Leta reda på den bästa och mest meriterade kirurg du kan finna, för det är av stor betydelse att den som gör ingreppet har god vana.. Det finns säkert flera här på Vovve som kan ge namnförslag. Jag erinrar mig att Ole Frykman ska vara mycket duktig på den här typen av ingrepp och han brukar ambulera mellan flera olika kliniker. Men det finns fler.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 8 mars 2020 av Gurkans Re: 7år golden retriver läsa benbitar i armbåge

Jag hade en uppfödning som röntgades vid ett års ålder och visade sig ha ED 1/0. Detta är inget att bekymra sig över inom min ras, där ED är vanligt och ED 1 sällan ger några problem. Hunden var dock lite småhalt fram till och från så ägaren var till veterinären många gånger under flera år. De sa allt ifrån att det var pga ettan på armbågen till att det skulle vara nacken eller ryggen. Ägaren tyckte inte att något lät riktigt. Så, när hunden var 8 år så läste hon i rasklubbstidningen en artikel om OCD (osteochondros) som var författad av ett av våra större djursjukhus. Hon kände att det var hennes hund som beskrevs i artikeln, så hon kontaktade djursjukhuset som låg bakom artikeln och de kunde se att hunden hade en lös benbit i ena armbågsleden (faktiskt i den som hade graderats med 0). Hunden opererades och blev helt bra.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stressad golden   [4] 27 mar: ZiggeR 25 maj: Mira och Esther Bästa halskragen flat coated retriver   [1] 7 mar: Blocksberry 7 mar: Gurkans Bilbälte valp golden   [3] 26 apr: ZiggeR 28 apr: Gurkans Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla Köpa golden retriever   [3] 15 mar: ZiggeR 16 mar: Gurkans Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma Foder till golden retriever?   [3] 26 mar: MyDogMadeMeDoThis 7 maj: Buddhathebud Golden 7 år lösa benbitar i armbåge   [4] 26 mar: victoria22 26 mar: Anneli Mjäll/torr hud hos Golden   [5] 24 mar: nacho piccu 28 mar: nacho piccu Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [22] 27 jan: Tempohästen 26 mar: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Grand Danois | Golden Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB