Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2020 av ada0 i valpforum (2 svar)
Tysk schäfervalp kräver mycket tålamod

Valpen är snart 3 månader och än så länge har det gått bra även om hon biter våra fötter ganska ofta och kraftigt. Och ibland vill hon inte gå ut på en promenad, speciellt när det är kallt. 


 


1. Försvinner det här bitandet med åldern? Jag säger "nej" hela tiden och ger henne en leksak som distraktion. Men jag tror att hon tror att leksaken är en beröm för att hon biter. Jag försökte även låta som en valp men det hjälpte inte. 


2. När börjar dem bli lite lugnare?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ada0 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 7 mars 2020 av Anneli Re: Tysk schäfervalp kräver mycket tålamod

Din valp ömsar snart tänder så det kliar och svider i munnen. Bitandet försvinner när det nya tänderna finns på plats. Så har det varit för alla de bitiga flatcoatvalpar jag haft genom åren.


Man får ha tålamod och bita!!! ihop. Det har hänt att jag haft handskar på mig för att skydda händerna. Avleda är bra och det är ingen större risk att valpen ser leksaken som belöning för bitandet. Ett tuggben av mellanstor modell kan vara bra (bara under uppsikt för bitar kan tuggas loss och fastna i halsen), att riva och slita i en hoprullad tidning i en gammal tubsock kan också vara kul.


Skälla på valpen eller straffa den för bitandet är ingenbra  idé. Det skadar bara den tillit varje liten valp har rätt att känna inför sin matte eller husse.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#2 7 mars 2020 av aenima Re: Tysk schäfervalp kräver mycket tålamod

För att svara på fråga två; de kan lugna ner sig när de har blivit vuxna, en del "lugnar" aldrig ner sig.


En stund efter valpperioden så kommer tonåringen fram. Då brukar de sprudla av energi. Dessutom brukar de bete sig som om de glömt precis allt som de har lärt sig. En del kallar det för trots, men det tycker jag är en helt felaktig beskrivning. Det händer jättemycket i deras kropp under den perioden, hormonerna kommer igång bland annat, och då är det svårt att fokusera.


Det kan vara bra att vara beredd på att tonårsperioden (många kallar det för slyngelperiod) är mer krävande för husse/matte än valpperioden. Hunden är större och har mer kraft, och den behöver inte lika mycket sömn så den är mycket mer aktiv. 


Hur din hund blir får framtiden utvisa, men du har en schäfer som normalt är en väldigt aktiv hund så det kan vara bra på att vara beredd.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur mycket omelett kan hunden äta?   [5] 3 mar: Lovely havamalt 4 mar: Lovely havamalt Mycket sjuk schäfer valp   [3] 4 dec: Schäfer tik 4 dec: Anneli Urinsten och kissar mycket   [0] 30 nov: Superhoven Hur mycket rapsolja kan man ge hund?   [1] 28 nov: Lovely havamalt 29 nov: Gurkans Artrosbehandling- Hur lång tid, hur mycket bättre?   [7] 11 okt: Pälsklingen 23 okt: fyratassar En sällskapshund som inte kräver så mycket   [21] 29 sep: Rednil 8 okt: Lona Hur mycket lägga sig i valp + vuxen hunds relation   [2] 16 jun: Havsfruen 19 jun: Halvtand Adaptil spray - hur mycket ska man spraya   [2] 21 maj: Lovely havamalt 30 maj: Ingrid W Rengöra skavsår, mycket päls   [2] 6 dec: Majala 6 dec: Majala min tik har mycket mjölk   [1] 11 okt: ingridpetersson 17 okt: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Pudel | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB