Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 mars 2020 av TigerLilja i skaffa hund (5 svar)
Köpa Schäfer - prestationsångest

Nu när jag nått den aktningsvärda åldern av 45år tänkte jag förverkliga min dröm att köpa mej en schäfer. Efter ett liv med flat, beardisar och några blandisar, barnen börjar nu bli stora och mitt jobb passar umärkt då jag kan ha hund med mej. Sambo, villa på landet och gångavstånd till brukshundsklubben. Allt klaffar.


men


min prestationsångest säger mej att jag inte fixar rasen. Jag googlar, läser hemsidor, kollar youtube.. fantastiska hundar som lyder minsta vink, tävlar och tränar igp, kör personsök, lydnad och bruks. 
Hur ska lilla jag kunna ställa mej på en brukshundsklubb och säga att jag nog inte har några tävlingsavsikter, att jag främst vill ha en fungerande hund i familjen som jag kan testa olika grenar med och ha galet roligt tillsammans med? Att vi kanske såsmåningom hittar en inriktning vi fortsätter på och kanske nångång vågar ställa upp på en liten tävling?


Hur oseriös kommer jag låta i en uppfödares öron när jag önskar en svart tik som nog inte kommer stoltsera på dess hemsida med fantastiska resultat? 


Men hon kommer vara efterlängtad sedan 25 år tillbaka, hon kommer erbjudas allt jag kan ge, jag lovar att göra mitt allra bästa för att hennes liv ska fyllas av såväl fysisk som mental stimulans och hon kommer då följa mej var jag än är.


Vad skulle ni tycka? Helt ärligt? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om TigerLilja och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 9 mars 2020 av Lona Re: Köpa Schäfer - prestationsångest

Helt ärligt, som du bad om; det enda jag hakar upp mig lite på är att du vill ha just en svart tik. Att välja hund efter färg (även om jag förstår att det bara är en liten del av dina önskemål) är lite...naivt i mina ögon, åtminstone när det gäller den typen av hund.
Å andra sidan behöver man inte nämna det som den främsta egenskapen, det kan ju lika gärna vara att du "vill ha en hund som är si och så och den får gärna vara svart", även om det inte är ett krav.


En del (bruks)schäferuppfödare har mer eller mindre som krav att man vill ha hunden till tjänst eller åtminstone till tävling på hög nivå - men jag tror knappast att det är den typen av schäfer du vill ha ändå?
Utan en mer "lagom" bruksschäfer, inte värsta tjänstehundsämnet men ändå avlad för bruks och arbete?
Det finns absolut kennlar som säljer till vanliga, aktiva hundägare förutsatt att de är beredda på att jobba ordentligt med hunden och inte bara gå promenader och "göra lite tricks".
Faktiskt finns det de som hellre säljer till ett sånt hem än till ett där kraven och förväntningarna är skyhöga men hundens vardagsliv kanske inte är lika bra.


Var ärlig med vad du söker i en hund, försök inte försköna det utan säg som det är. En seriös och erfaren uppfödare kan då guida dig både till en lämplig kombination och även till bästa individen i kullen för att passa just dig.


Jag vet inte hur mycket tid du har spenderat på brukshundsklubben och det kan skilja rätt mycket mellan olika klubbar, men det brukar definitivt inte vara någon som ser ner på en medlem som kommer med en schäfer och vill vara med och träna, kanske gå en kurs eller två, köra lite spår och så vidare.
För att vara ärlig så ler man nog mer i mjugg till den hundägare som kommer med en renodlad utställningsschäfer och förväntar sig att vinna SM - eller att den bara ska kunna ligga på soffan och ta det lungt.
För övrigt är även gamla bruksrävar och SM-vinnare helt normala människor som det går alldeles utmärkt att både träna och umgås med.


 

Svara på detta inlägg

Sussane
Medlem 2015-06-19
#2 11 mars 2020 av Sussane Re: Köpa Schäfer - prestationsångest

Jag tror att det är lätt att få prestationsångest när det är något som är så betydelsefullt för en, det visar ju i min mening på stort engagemang. Det är bra att du rannsakat dig själv och vet vad du har att erbjuda och jag tror att en bra uppfödare skulle känna samma sak det är hjärta och ambition tillsammans med beslutsamhet, jag hade sagt ja. Du kanske inte vill vända dig till kennlar som enbart producerar väntar/polis hundar men det finns ju enormt många kennlar speciellt inom rasen jag är övertygad om att du bara behöver hitta rätt kennel och vara lika öppen och ärlig som du är här. 

Svara på detta inlägg

TigerLilja
Medlem 2007-03-08
#3 9 juli 2020 av TigerLilja Re: Köpa Schäfer - prestationsångest

Tack för era svar! 
Jag tänkte bara berätta att den här tanten tog mod till sej, ringde runt till lite olika kennlar och pratade schäfer.


Herrejisses vad mycket trevligt folk jag fått äran att prata med! 😁


Nu ligger det, nedanför min stol i skrivande stund, en svart liten schäferdam. 🥰 Hon och jag ska nu jobba på att teama ihop oss och bli vårat bästa vi. Så bäst som vi bara kan. Tillsammans. 


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 9 juli 2020 av Lona Re: Köpa Schäfer - prestationsångest

Vad roligt!


Tack för att du uppdaterar, får man fråga varifrån din tös kommer? Lycka till tillsammans!

Svara på detta inlägg

Sussane
Medlem 2015-06-19
#5 9 juli 2020 av Sussane Re: Köpa Schäfer - prestationsångest
          Re: Köpa Schäfer - prestationsångest
          

Tack för era svar! 
Jag tänkte bara berätta att den här tanten tog mod till sej, ringde runt till lite olika kennlar och pratade schäfer.


Herrejisses vad mycket trevligt folk jag fått äran att prata med! 😁


Nu ligger det, nedanför min stol i skrivande stund, en svart liten schäferdam. 🥰 Hon och jag ska nu jobba på att teama ihop oss och bli vårat bästa vi. Så bäst som vi bara kan. Tillsammans. 


 

Vad rolig, grattis!!!🌷🌷🌷🌷

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther Mycket sjuk schäfer valp   [3] 4 dec: Schäfer tik 4 dec: Anneli Nosstyrd schäfer   [12] 20 okt: Ginza Schäfertik 28 okt: Lillapyret Någon som har schäfer/rottis valp ? :)   [0] 27 jul: Sveasmatte Blandras golden retriever - schäfer   [4] 23 maj: Bella01 27 maj: Lona schäfer tips på kennel   [1] 4 maj: Dimma 6 maj: Ayrin Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Vilket torrfoder anser ni är bäst till er schäfer?   [2] 3 aug: Carold 4 aug: Carold måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Dobermann | Pudel | Schäfer | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB