Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 mars 2020 av victoria22 i sjukdom & hälsa (4 svar)
Golden 7 år lösa benbitar i armbåge

Jag har nu fått veta att min golden kille på 7 år har lösa benbitar i armbåge(påtagligt)


Allt började med förra året..då han jagade en katt på gården ..Han kom tillbaka då o var halt.Vi avvaktade några veckor med att se om det gick övermtillslut åkte vi in o röntgade han.Inget visade utan vi fick remadyl utskrivet..Efter ca 8 veckor blev han bra o var helt i sin ordning.


Nu i julas(tyvärr) gjorde han en repit (samma grej) drog efter en katt som visade sig:((( och kom tillbaka halt.


Vi avvaktade denna gång oxå med hopp om det kunde varit en muskelsträckning..men så blev inte min hunds fall


Då funderade jag på att få en ct röntgen eftersom jag klurade på att en vanlig röntgen inte visade allt utan när man ändå lägger pengar så kanske man kan gära det mer grundligare ..


Så nu har min hund fått fragment i höger ben påtaligt(kanske är konstigt vid den ålder tycker man) eftersom jag har förstått att oftast visar det sig vid yngre ålder som valp o åringar..m.m


Jag tror att han kan ha rammlat eller slått i på något sätt,vid dessa turer han har dragit efter katten..eller har det kanske funnits där hela tiden? fast han har aldrig visat någon hälta under uppväxt då vi var noga med att ha koll då vi köpte en golden som var felavlad innan.veterinären sa att han kan bli 60% bra(bättre) eller 40% sämre vid en operation (titthålsoperation) han kommer aldrig kunna gå långa promenader oavsett då det även fanns fragment i vänster fram.Men höger var värre.Dagen efter röntgen så halatade han inte så mycket..vilket jag tycker är konstigt..jag lämnade min hund under helgen till mitt ex..som sms mig o sa efter 2 dagar att han är ju inte halt.Tänkte..han kanske inte ser :)) 

Sen när jag hämtade han så såg jag oxå att hunden inte var halt..för förut såg man klart o tydligt att han var halt.Nu driver han på o ligger i kopplet och har och är så glad..även då han hade ont men nu är han sitt gammla jag..om ni förstår...


Så nu ska jag snart operera han här och har blivit så jäkla kluven i allt..då veterinären sa att jag oxå kunde ge han smärtlindring vid dom gånger det skulle uppstå om han blev halt av fragmenten.Så nu sitter jag här o väger vilket som är bäst..för i dag o två veckor bak har han inte haltat eller annat o jag tycker detta är märkligt.Mina frågor är många,,


1) kan bitarna flytta sig= så dom lägger sig i ett läge som inte gör ont?


Varför haltar han inte hela tiden?


Varför är han inte halt längre?


Vågar jag operera han då han  är 7 år och 40% kunde bli sämre 60% bättre... eller ska jag ge han smärtlindrig vid dom tillfälkle han har ont? då han dock är 7 år..-givetvis så är jag inne på operation men blir dock lite rädd o stressad att tänk om ..han blir sämre ...


Läst att armbågs operation av avlägsna benbitar blir aldrig så bra på äldre hundar.Mycket lättare att operera i unga år ex valp o åringar som fortfarande växer ,,om det stämmer vet jag tyvärr inte bara läst(kanske inte heller ska läsa allt)


Man har inte facit i handen...men är jätte rådvill i allt detta---hur skulle ni gjort?


Kommer säkert få en del synpunkter men hoppas ni förstår mitt delemma..


Som medlem kan du här läsa lite kort info om victoria22 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 26 mars 2020 av Gurkans Re: Golden 7 år lösa benbitar i armbåge

Jag skulle faktiskt välja att lita på vad veterinären säger, i alla fall om veterinären är bevisligen duktig på detta. Är det en ortoped du varit hos? Om inte så skulle jag råda dig att uppsöka en sådan.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 26 mars 2020 av Ayrin Re: Golden 7 år lösa benbitar i armbåge

Fast om vet säger att det är 40% att han blir sämre och 60% att han blir bättre så har de väl lagt beslutet i knät på ägaren.


Fågan är väl hur ofta han haltar och hur du upplever hans mående.

En operation med efterföljande konvalecens för en 60% chans att det blir bättre och 40% att det blir sämre skulle jag nog dra mig för i det längsta om det inte är uppenbart att hunden mår dåligt. Risken för att man utsätter hunden för en massa lidande för att sedan få ett ännu sämre mående är i mina ögon för stort :/.

Svara på detta inlägg

victoria22
Medlem 2020-01-07
#3 26 mars 2020 av victoria22 Re: Golden 7 år lösa benbitar i armbåge
          Re: Golden 7 år lösa benbitar i armbåge
          

Jag skulle faktiskt välja att lita på vad veterinären säger, i alla fall om veterinären är bevisligen duktig på detta. Är det en ortoped du varit hos? Om inte så skulle jag råda dig att uppsöka en sådan.

Ja,jag kan faktiskt hålla med ...tack för svar.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#4 26 mars 2020 av Anneli Re: Golden 7 år lösa benbitar i armbåge

Jag skulle ha vågat ett kirurgiskt ingrepp, men BARA om veterinären i fråga har specialistkompetens i ortopedisk kirurgi och är ansedd som erkänt duktig gällande den typen av ingrepp. Så kolla extremt noga och beställ tid hos den bäste/bästa du kan finna.


Vaf gäller hältan som kommer och går är det nog broskbitar som vandrar. Ibland stör de inte, ibland ligger de fel och det blir smärta.


Det där 40 60 tycker jag låter lite sådär... Väl tvärsäkert att komma dragande med statistik i ett enskilt fall. Väldigt mycket hänger på hur man sköter hundens rehab efter ingreppet. Det är den svåra biten för såväl hund som ägare och kräver att man inte slarvar.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Foder till golden retriever?   [3] 26 mar: MyDogMadeMeDoThis 7 maj: Buddhathebud Mjäll/torr hud hos Golden   [5] 24 mar: nacho piccu 28 mar: nacho piccu 7år golden retriver läsa benbitar i armbåge   [2] 5 mar: victoria22 8 mar: Gurkans Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [21] 27 jan: Tempohästen 23 feb: cio Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Golden doodle ?   [25] 21 okt: snowy 13 mar: snowy Avel på golden hane   [3] 2 okt: filles 2 okt: Lona Amerikanska Golden Retriever   [3] 24 sep: Natasha 24 sep: Lona Golden 6månader bits   [1] 20 jul: Goldentik2019 21 jul: aenima kennel Golden retriver mörkröd   [2] 7 jun: Bella01 9 jun: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Pudel | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB