Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 mars 2020 av Lisbritt i skaffa hund (8 svar)
Vilken ras passar oss?

Hej! Vi är en familj med två vuxna och två barn, 6 och 9 år. Vi har båda haft hund som barn men är nu sugna på en ny familjemedlem. Vilken ras kan passa oss?


Önskemål:  • Sällskaplig

  • Lättlärda/lydig

  • Inte skällig 

  • Social

  • Inte för stor då barnen ska kunna rasta

  • Inte för krävande päls

  • Kantarellsökning

  • Löpkompis, gärna kunna springa en mil

  • Agility


Vilken ras tror du skulle passa oss? Berätta!


 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lisbritt och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 28 mars 2020 av aenima Re: Vilken ras passar oss?

Social, menar ni då en hund som vill umgås med alla den träffar eller tänker ni mer på att den inte ska ha någon vakt?


Lättlärd/lydig, tänker ni att ni vill ha en hund som funkar till tävlingslydnad eller är det mer att hunden ska vara enkel i vardagen?

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 29 mars 2020 av Anneli Re: Vilken ras passar oss?

Det är många önskemål du listat här och en hundras som passar in på samtliga kanske inte ens existerar. Lista de tre-fyra som för dig är de absolut mest väsentlga.


Jag har vissa betänkligheter angående två av dina önskemål, nämligen att dina barn nu 6 och 9 ska kunna rasta hunden. Jo, det kan de nog  i teorin, men vad händer om en annan hund attackerar och det blr slagsmål med bett och blodvite eller värre? Inte helt ovanligt faktiskt. Om hunden sliter sig och springer iväg? Ett sådant ansvar ska inte läggas på barn. Mina egna barn har inte fått ta ut hundar förrän de gått på högstadiet.


Det andra är enmila -motionen. De flesta friska hundar utom de allra minsta klarar säkert en milslång promenad. Promenad alltså. Där de emellanåt får fjanta runt i sin egen takt, nosa, stanna till en stund, lössläppta eller i långlina när det är förbud att släppa hund. Men det är få hundar - jag känner ingen - som skulle vilja springa jämsides med husse/matte i en mil i en oavbruten sträcka. En del kanske av en lydnad, men inte med glädje. Det är inte så hundar gör. Min man är motionslöpare. Inte en mil men sex-sju km så gott som dagligen. Han lyckades inte slå två flugor i en smäll med att motionera våra flatcoats samtidigt och en åt gången då. De satte sig på tvären, stannade, nosade, kissade som hundar gör och löpturerna var stumpiga för maken. Han gav upp efter några ihärdiga försök.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 29 mars 2020 av aenima Re: Vilken ras passar oss?

Det finns ju tävlingsgrenar som handlar om att springa/cykla/åka skidor med sin hund, så visst går det. Det måste ju dock tränas in, precis som så mycket annat.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 29 mars 2020 av pipilotta Re: Vilken ras passar oss?

Vill bara poängtera hur lite ni ska lägga på barnen när det gäller ansvar för rastning. Nu har barn med nya valpar dykt upp i min omgivningen och det har inte varit optimala situationer även om barnen varit i 10-årsåldern


Så ni kanske får tänka på valptiden först, innan barnen ska träna på hunden.


Lycka till och hoppas ni hittar lämplig ras.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 30 mars 2020 av Ayrin Re: Vilken ras passar oss?

Nån spaniel av nåt slag? Eller möjligen en pudel? Glada, aktiva och sociala hundar som är med på det mesta utan att ha "brukshundskrav" på träning.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#6 30 mars 2020 av Gurkans Angående barn och rastning

Oavsett storlek på hunden så ska så små barn som ni har aldrig ensamma få gå ut och rasta hunden. Saker kan hända, som kanske inte är barnets fel, men som kommer orsaka mycket lidande för barnet. Säg att en lös hund kommer fram och allvarligt skadar er hund. Jag tror inte att ni som föräldrar skulle vilja utsätta ert barn för de skuldkänslor och chock en sådan sak skulle orsaka.


Jag är själv uppvuxen med hundar då min mamma födde upp labrador i liten ska aunder min uppväxt. När jag var 10 år började jag tävla i lydnad med mammas lydnadschampion, men jag fick inte lov att gå ut och gå med någon av husets hundar själv förrän jag var tonåring.

Svara på detta inlägg

hundvannen
Medlem 2019-08-04
#7 1 april 2020 av hundvannen Re: Vilken ras passar oss?

Svårt att säga vad som passar er, visst kan man välja en vänlig hund men jag tycker det beror på hur man uppfostrar hunden.


Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#8 1 april 2020 av Ayrin Re: Vilken ras passar oss?

@hundvannen


Mja, nog kan man uppfostra en hund till att bete sig drägligt mot folk och fä (medan man har koll och kontroll på den åtminstone), men den grundläggande personligheten tränar man inte bort.


En hel del raser ska vara "reserverade" eller liknande. Dumt att välja en sådan (där risken för att hunden inte är särskilt sällskaplig med folk den inte känner väl) är rätt stor om man önskar en mer social hund.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [6] 9 apr: Aumandan 20 apr: Ayrin Vilken ras är detta?   [2] 25 mar: Baxxen 25 mar: Sussane Vilken ras passar?   [16] 23 mar: VeligaVera 24 mar: VeligaVera Passar Australian shepherd mig?   [1] 4 mar: Mira2014 4 mar: Mira2014 Vilken ras är bäst?   [3] 16 feb: användare 17 feb: Anneli Vilken sele har du till din Whippet?   [1] 25 okt: Rödluvan 28 okt: Ayrin Vilken ras letar jag efter?   [1] 9 jul: emla 9 jul: Lona Vilken ras ska väljas   [3] 19 maj: Sporthund 22 maj: Dimma Vilken laxolja är bäst?   [2] 6 maj: duende 6 maj: Michaelhh375
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Puli | Labrador Retriever | Chihuahua | Fransk Bulldogg | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Pudel | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB