Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 april 2020 av Chihuahua123 i övriga hundfrågor (2 svar)
Biter när han är trängd

Hej, 


Jag har en underbar chihuahua på 9 år, han är social och glad OCH JAG har aldrig sett de som något märkligt att han biter/nafsar när han känner sig trängd eller tröttnar på ett barns beteende. Jag har tagit de som att de är hans sätt att säga att de räcker nu. Nu till min fråga,


Vi var ett gäng som umgicks i en trädgård, hunden gick fritt då ett barn sprang efter och stampade med fötterna mot honom gång på gång. Jag sa till flera gånger att de räcker utan att få gehör från föräldrar eller barn, tillslut tog jag upp hunden i famnen. Barnet går fram och ska då klappa utan att jag ser detta (barnet kommer fram snett bakifrån) ,  då nafsar hunden barnet i handen. Min tanke va då att jag förstod hunden till 110% och gör därför ingen stor sak av de och ger inte hunden en "avhyvling" utan säger mer "ja han vill inte mer nu, han vill vara ifred". 


Den åsikten delar inte föräldrarna. Dem tycker det är helt oförlåtligt av hunden att "bete" sig på de här viset och vill aldrig att deras barn ska vara i närheten av hunden igen. Bra för hundens del då den inte gillar ungar som inte har djurvett, men dem får de att låta som att vår hund är helt galen till gemensamma vänner som inte var med. Har jag en galen hund eller är inte detta ett normalt beteende? Kan tillägga att de inte ens blev några märken efter bettet. Är så förbannad då dem går runt och snackar om vår "galna" hund som enligt mig bara gör som en hund gör?! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Chihuahua123 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 15 april 2020 av aenima Re: Biter när han är trängd

Tycker att det låter som ett normalt beteende, det är definitivt inget konstigt med din hund i alla fall. Hundar är olika, vissa säger ifrån kraftigare och snabbare medans andra accepterar mer. Inget av det är fel.


Det finns gott om människor som inte förstår och inte har något intresse av att förstå hundar, det kan man inte göra så mycket åt.


Det är gott om föräldrar som har blivit arga på mig när jag har sagt ifrån när deras barn har varit på väg fram till mina hundar.


Med det sagt, i slutändad så är hunden ditt ansvar. Du gör helt rätt i att hålla hunden borta från barn, om inte annat eftersom han uppenbarligen tycker att det är jobbigt. Och skulle det hända något så är det du som kommer stå som ansvarig.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 15 april 2020 av Anneli Re: Biter när han är trängd

Barn och föräldrar utan hundvett. Barnet får bete sig hur som helst, hunden ska tåla allt. De föräldrarna hade jag allt tagit ett ordentligt snack med om någon av mina hundar varit involverad i en sådan incident. Hundar ska fostras, ja - men det ska även barn!


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans Hunden biter barnens kompisar   [7] 31 aug: Sussie78 13 jul: pipilotta Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya min lilla vovve nafsar o biter folk   [3] 17 mar: tashi 1 18 mar: Torparinnan Chihuahua som biter.   [3] 26 dec: Zingo2019 27 dec: Lona 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Uppjagad hund biter/hoppar mot koppel   [2] 23 mar: zerafina 24 mar: Ayrin Valp biter barnen HÅRT i benen   [7] 5 jan: ImFabulous 8 jan: aenima
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Boxer | Dobermann | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2022 Enfinia AB