Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 maj 2020 av Milla68 i valpforum (6 svar)
En liten rysk hund har flyttat in till oss

Jag har precis fått hem min 4 månaders valp som kommer ända från Ryssland. Hon har nu bott hos oss i 1 vecka och 1 dag. Hon är väldigt rädd för människor. 


Hon morrar och skäller, när folk kommer hem till oss morrar hon och drar sig undan. det känns som om hon markerar att det är hennes område. Jag är lite orolig att detta kommer att finnas kvar. 


Det går jättebra med oss i familjen, men hon verkar glömma lite lätt - när en av döttrarna kom ut från duschen i badrock och handduk om håret blev hon jätte rädd och vågade inte hälsa.


När den andra dottern kom in efter att ha varit ute i 10 min tog det säker lika lång tid innan hon förstod att det var dottern och att hon tillhör famijen.


I övrigt går allt bra, hon är i mycket annat likt vilken valp som helst. Jag bara undrar om någon annan varit med om liknande? har ni några tips? ni kan se bilder av henne på min bloggsida här på Vovve.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Milla68 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 2 maj 2020 av aenima Re: En liten rysk hund har flyttat in till oss

Det bästa ni kan göra är att träffa en instruktör som kan ge er en träningsplan, det blir alltid bäst om man träffar någon som också kan träffa hunden. Råd via nätet blir aldrig bättre än generella råd.


Det finns många som har en kurs som heter blygerhundar runt om i Sverige, googla och se om ni kan hitta någon i närheten. Det finns också boken Blygerhundar av Jessica Mann som innehåller många tips.


 

Svara på detta inlägg

Milla68
Medlem 2009-09-29
#2 2 maj 2020 av Milla68 Re: En liten rysk hund har flyttat in till oss

Tack🌼vi har anmält oss till valpkurs och har kontakt med den instruktören. Men jag var bara nyfiken om någon varit med om liknande o hur man gjort. Annars är hon en fantastisk go hund, tack för tipset! 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 4 maj 2020 av Ayrin Re: En liten rysk hund har flyttat in till oss

Bra sätt att jobba på hundar som är rädda för människor/vaktar är att be gästerna ignorera hunden och (om hunden uppskattar sådant) kasta till den en godis när dne börjar komma över den värsta tveksamheten.

Du kan också lära hunden att ligga på en specifik plats då det kommer folk, men även här behvöer du lära gästerna att ge attan i hunden.

Svara på detta inlägg

Milla68
Medlem 2009-09-29
#4 4 maj 2020 av Milla68 Re: En liten rysk hund har flyttat in till oss

Tack för svar. ja, precis så har vi gjort nu. Problemet är att hon inte slutar, hon ligger där och morrar och så fort någon rör sig börjar hon igen. Se mitt blogginlägg, där har jag skrivit lite mer om hur hon beter sig. 


Mej oj, hon är ingen värsting. Mot mig är hon en kelgris som bara vill bli älskad, jag får det att låta som om hon är ett monster nästan. 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#5 4 maj 2020 av Anneli Re: En liten rysk hund har flyttat in till oss

Valpen är förstås rädd och vaksam, har nyss bytt miljö och har fullständigt okända människor omkring sig. inte konstigt att reagera då. Det får ni i familjen ha förståelse för. Du får skynda mycket långsamt när nya personer introduceras i valpens liv. Du är tryggheten just nu.Förbli det! Be andra att ignorera valpens morrande, hålla sig på visst avstånd och låta valpen själv ta kontakt. Det gör den så småningom om det är en normalt nyfiken liten hund, men just nu är det för många intryck att hantera och det kan ta många veckor innan den känner sig säker.

Svara på detta inlägg

Milla68
Medlem 2009-09-29
#6 4 maj 2020 av Milla68 Re: En liten rysk hund har flyttat in till oss

Tack  Annelie, för din input. Det är inte så att nån i vår omgivning kastat sig över lilla Ayla. alla har varit väldigt förstående och håller bra avstånd. Hon är hos mig så mycket det bara går, men man blir lite trött i huvudet när hon går efter och morrar, morrar och morrar. Fast personer ignorerar henne. Det blir nog bättre. Hon har en fantstiskt bra inlärningsförmåga när vi leker fram sitt, ligg och stanna. Jätteduktig.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hejsan har bara en liten fråga   [1] 14 okt: Sara.berg 14 okt: Anneli En liten "kula" vid analöppningen...   [11] 30 nov: pipilotta 2 dec: pipilotta Liten sällskapsras - läs noga om ni kommenterar   [13] 4 jun: linn79 7 jun: linn79 Fästingskydd för liten hund   [7] 18 mar: Nisse och jag 19 mar: Huggorm röd liten knöl under hakan   [2] 21 jan: ErikAsk 22 jan: Draghund 3 hundar i en liten etta på 25m^2   [6] 11 okt: Smokiguy 5 nov: Borzoi Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Liten hund som inte vill vara ute   [5] 13 jan: VAOI91 14 jan: Ayrin Flagyl, dos till liten hund ?   [1] 31 jul: Alice7 31 jul: Lona En liten hundkompis till min chihuahuakille   [0] 1 jun: HCR
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgschnauzer | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB