Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 maj 2020 av OliviaochPixie i valpforum (6 svar)
Har min valp ''bytt'' ägare?

Hej!


Detta är kanske en ''dum'' fråga men saken oroar mig förvånansvärt mycket. Fick min första hund, en pomeranian-tik då hon var 8 veckor för ungefär 5 veckor sedan. På grund av Coronan har jag måsta studera hemifrån och fått en mängd skriftliga uppgifter. Hunden har varit några nätter hos mina föräldrar och min pappa har varit som gammal hundmänniska väldigt engagerad. Senaste veckan fick jag ett långt migränanfall som varade i 3 dagar och har under den senaste veckan försökt repa mig från det och samtidigt försökt hinna med alla mina uppgifter. Så hunden har nu varit en vecka hos mina föräldrar och kommer hem imorgon. Var för några dagar sedan hos dem för att äta middag och märkte att min nog hund blev jätte glad när jag kom men följde sedan hela tiden min pappa och blev genast lite pipig då han for ut en sväng men lugnade sig nog snabbt och somnade i min famn. Nu när hon är påväg tillbaka till mig är jag plötsligt orolig över att hon kommer att pipa efter min pappa och inte mera acceptera mig som matte. Har ni med längre hunderfarenhet några goda synvinklar om hur jag ska ''lugna'' ner mig själv, är jag orolig i onödan eller vad ska jag tänka om saken? :) 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om OliviaochPixie och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 4 maj 2020 av pipilotta Re: Har min valp ''bytt'' ägare?

Tror som du själv förstår att din oro kan vara det din hund känner av första stunden den kommer hem. Vet inte hur du tacklar oro annars, bara du som vet. Lycka till!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 5 maj 2020 av Ayrin Re: Har min valp ''bytt'' ägare?

Passa på att göra lite roliga saker tillsammans med din hund då hon kommer hem så ska du se att ni klickar ihop igen snabbt och smidigt.


Hundar kan ju tycka om mer än en männsika, så oroa dig inte :).

Svara på detta inlägg

OliviaochPixie
Medlem 2020-05-04
#3 5 maj 2020 av OliviaochPixie Re: Har min valp ''bytt'' ägare?

Tack för det uppmuntrande svaret, och ja du har helt rätt, hundar kan ju tycka om fler människor! :D Man blir alltid lika förvånad över de olika slags känslor ens första hund väcker, man blir som besatt och vill att allt ska gå perfekt, heh..

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 5 maj 2020 av Ayrin Re: Har min valp ''bytt'' ägare?

Jo, känner igen det där, man har så mycket ångest för så konstiga saker, fast man rent logiskt vet att det inte ens hjälper :D.

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#5 6 maj 2020 av -Aslan pwd- Re: Har min valp ''bytt'' ägare?

Känns igen!
När jag hämtade Aslan var han vad vid att vara med uppfödarens man som var pensionär och därmed hemma med valparna dygnet runt de första 8 veckorna. När Aslan sedan kom hem till mig ville han i början bara vara med min pappa och absolut inte med mig. Detta gick över på någon vecka när det var jag som engagerade mig i hunden (han var ju min), jag gick promenaderna, jag matade, jag lekte, jag borstade, jag tränade, jag gosade.


Så du behöver inte oroa dig för att din hund "bytt ägare". Hunden tyr sig oftast mer tilll den som engagerar sig mest i hunden. Därför är det naturligt nu när hunden varit hos dina föräldrar ett tag att han tyr sig till dem. Nu när valpen är tillbaka hos dig och det är du som ansvarar för hunden mest så kommer han att ty sig till dig.


Min Aslan har mig som favorit. I andra hand är det min mamma som ofta är hundvakt. Han älskar pappa också, men när han är hos mina föräldrar så går han hellre till mamma, just för att hon engagerar sig mest i honom (promenera, gosa, ge mat osv).


Personligen tycker jag faktiskt det är rätt skönt att Aslan har flera "ettor". Det gör det väldigt mycket enklare när han t.ex. ska vara hos mina föräldrar, att han tyr sig till dem och inte bara sitter och gnyr vid dörren och väntar på mig Han blir överlycklig när jag kommer hem, och han blir överlycklig när mina föräldrar kommer hem. Win-win för oss alla!

Svara på detta inlägg

Halvtand
Medlem 2015-01-13
#6 19 maj 2020 av Halvtand Re: Har min valp ''bytt'' ägare?

Jag tror inte hundar tänker i samma termer som vi i termer om vem som är dess ägare och vem som inte är det. 
Hunden är ett socialt flockdjur som bildar olika relationer till olika människor den umgås med. Den kommer gilla vissa människor bättre än andra, och det är bara så det är. Om din pappa är hundvan så har han antagligen bildat en god relation med hunden och de kommer antagligen ha en god relation för alltid. Detta betyder inte att din relation med hunden är bättre eller sämre, det är bara mellan dig och vovven. 


 


Visst kan hunden vilja gå tillbaka till din pappa när den kommer hem igen, men vore det inte hemskt om det var tvärt om och hunden sprang bort ifrån honom och inte ville gå nära? Klart hunden vill vara med människan som gett den värme och kärlek under en tid nu. Det enda du behöver göra är att hoppa in i samma roll när du får hem hunden. Mycket gos, värme och kärlek. Ni har redan en relation, det är bara att fortsätta att bygga på den. Din hunds goda relation med dina föräldrar, eller vilken människa som helst är en bra sak som borde uppmuntras. Hundar är flockdjur och behöver en kärleksfull flock för att vara riktigt lycklig, vilken art som ingår i flocken eller hur ofta man träffas är inte lika viktigt.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tik som vaktar sin ägare?   [0] 13 feb: haloamanda Är jag inte ägare till min hund?   [4] 3 jan: SandraCarlsson 6 jan: Hrímnir Hund vaktar sin ägare mot sin hundkompis   [0] 17 jun: Bluebell Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?   [5] 19 apr: STB 27 apr: STB Ändra ägare / trycka ner i rang?   [7] 7 apr: Lahovary 7 apr: Lona 41 hundar och deras ägare borta   [3] 19 mar: Vovven 20 mar: Hortensia Ägare med ursäkter   [15] 16 mar: Fisher 18 mar: -tjejligan- Arthurs ecuadorianske ägare har hört av sig   [0] 8 dec: Ruccola Får man stå registrerad som ägare?   [2] 7 nov: Qela 9 nov: samka Nybliven Cairnterrier ägare.   [3] 14 jul: *SchäferTjejen82* 15 jul: Nukutvi Huskies
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Alaskan Malamute | Italiensk Vinthund | Engelsk Springer Spaniel | Keeshond | Sankt Bernhardshund | Bostonterrier | Bullmastiff
© 1998-2020 Enfinia AB