Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 maj 2020 av Jan82 i valpforum (5 svar)
Goldenvalp 8veckor flämtar och andas snabbt

Hej!


Igår var vi och hämtade våran 8 veckors goldenvalp som vi längtat så efter. Det var en lång bilresa och valpen var lite orolig i perioder. Sen kom vi hem och den verkade snabbt känns sig hemma. På natten sen märkte jag dock att den andades superfort och flåsade och flämtade om vartannat. Vi tände lampan men den såg ut att sova som en stock trots flämtandet så vi lät den vara. Idag har den på förmiddagen kännts väldigt avslappnad och sovit en stund. Men nu verkar den super orolig igen och hoppar ur och i korgen och andas supersnabbt de få minuter den får ro, sen slänger den sig upp, dricker vatten och går runt och flämtar innan den lägger sig igen, och såhär håller det på jättelänge. Känns inte alls som den kan slappna av. Funderade på om den tycker det är för varmt, det är ändå 23 grader inomhus, men nog ska väl en valp kunna få ro ändå? Är så rädd att det är något som är fel, skulle inte klara det, har längtat så mycket. Är det normalt att dom känner sig stressade ett par dagar efter miljöombytet?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jan82 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Jan82
Medlem 2020-05-07
#1 7 maj 2020 av Jan82 Re: Goldenvalp 8veckor flämtar och andas snabbt

Glömde skriva att den äter, kissar och bajsar som den ska. Dricker gör den nästan för mycket tycker jag. Eller den dricker iaf väldigt ofta, men väldigt lite åt gången.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 7 maj 2020 av Anneli Re: Goldenvalp 8veckor flämtar och andas snabbt

Det är klart att det är ett enormt stresspåslag för en liten valp att lämna mamma, syskon och sin vanliga miljö och plötsligt befinna sig på okänd mark. Små valpar har snabb andning, men är du orolig så kontakta uppfödaren för råd.

Svara på detta inlägg

Jan82
Medlem 2020-05-07
#3 7 maj 2020 av Jan82 Re: Goldenvalp 8veckor flämtar och andas snabbt

Tack för svar. Klart det måste va jobbigt för den lille. Är våran första hund så man är lite nojig. Nu har hon lyckats svälja en 1-2cm stor sten också så nu är man orolig för det också. Men vi har gett sparris enligt vetrinärens råd så hoppas den kommer ut den naturliga vägen. Var precis att hon han svälja den......


 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#4 7 maj 2020 av Anneli Re: Goldenvalp 8veckor flämtar och andas snabbt

Men hallå! Var stenen så stor att hon knappt kunde svälja den? Och du stod och tittade på? Med valpar får man vara reptilsnabb och plocka ut allt möjligt ur deras lilla gap. Jag skulle farit till veterinär illa kvickt för på en liten valp kan en sten blockera magmun, tarmar m m och då är det i värsta kört för valpen -  om man inte opererar och det hjälper inte heller alla gånger.


Håll koll på avföringen så att stenen verkligen kommer ut annars är det veterinär. Plocka bort allt i valphöjd och på golv inkl stenkoll på sladdar och kontakter (strumpor är populärt att svälja) och håll koll tills dess valpen är minst ett halvår. Köp kompostgaller och gör en hage med en gammal filt ett badlakan där valpen får vila emellanåt och ni kan koppla av lite. Det är en rörlig bebis ni har...Och aldrig ge något tuggbart som tuggben när valpen är ensam. Valpar är glupska och kan sätta i halsen.

Svara på detta inlägg

Jan82
Medlem 2020-05-07
#5 7 maj 2020 av Jan82 Re: Goldenvalp 8veckor flämtar och andas snabbt

Ja jag hann få in fingrarna i munnen men så drog hon till och svalde den som det inte var någonting alls. Hon måste hittat den i gräsmattan. Vi håller noga koll på henne nu så det minsta påverkad hon blir så åker vi in. Men hittills äter hon, dricker och kissar som hon ska.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad då lite åska?....sover så gott ändå   [3] 5 aug: pipilotta 9 sep: pipilotta Blodigt slem i avföring, för snabbt foderbyte?   [7] 21 jan: Toshi 22 jan: Puddingpastejn Dräktig tik flämtar och gnyr   [1] 4 jan: Felicia1910 5 jan: Gurkans Skendräktighet, vanligt att tiken flämtar/hässjar?   [0] 31 jul: Alice7 Flämtar/saglar vid bilfärd   [2] 30 maj: Mannhem 31 maj: Mannhem Snabbt svar? Maghund!   [5] 9 apr: LindOs 11 apr: airaM77 Behöver snabbt svar på bra magmedicin mot diarré!   [6] 30 nov: BushundenL 3 dec: Ginza Schäfertik Detta MÅSTE väl ändå vara ett akutläge??   [3] 24 nov: stinat 24 nov: Obelix Foder till goldenvalp - mängd, färskfoder?   [4] 28 okt: Linnea.B 13 nov: MESTDjur CERT idag, men ändå inte glad :(   [20] 29 aug: Hrímnir 5 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB