Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 maj 2020 av Buddhathebud i foderforum (13 svar)
Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder

Jag är så tacksam att jag hittat ett foder som gör min pälskling lycklig, matglad och mer välmående. Har vi på riktigt snubblat över vårt drömfoder? Det känns nästan för bra för att vara sant!


Vi är mäkta imponerade av mängden positiva effekter vi sett nästan omedelbart efter att ha påbörjat övergång till Furry Friends hundfoder för 1 vecka sedan. Jag är nyfiken på vad andra tänker om fodrets innehåll då jag nu undrar hur det kan vara SÅ bra? Finns det något att oroa sig för? Vi skulle kunna rabbla massor om allt positivt vi upplever med Furry Friends på bara denna veckan med 1/4 per måltid, men deras hemsida och omdömena på sociala medier talar för sig själva och jag vill främst höra era tankar och åsikter om specifikt sammansättningen, då det är ett helt nytt foder och våra förväntningar överträffats med hästlängder. Det verkar inte finnas några tidigare inlägg om fodret här på Vovve.net, så samtidigt vill jag passa på att tipsa om Furry Friends. Vi ångrar inte en sekund sedan vi vågade testa, men inget vi skriver här tror jag kan övertyga någon annan. Man får helt enkelt testa och uppleva resultatet själv om man vill. Jag tycker att innehållet ser bra ut från det lilla jag kan och den tid jag lagt på att söka information. Vad tycker/tänker ni? Jag vill försäkra mig om att jag med gott samvete kan ge min vovve detta foder i resten av hans liv. 


Här är innehållsförteckning för "Furry Friends Healthy Dog Food Orginal":


INGREDIENSER:
Lamm (19%), potatis, animaliskt fett, ärtor*, åkerböna*, lax, sötpotatis, sojabönor, nötblod, bryggerijäst, ägg, linfrö, vegetabilisk fiber, laxolja, morot, blåbär, prebiotika (FOS), sojaolja, glukosamin, kondroitin. *KRAV-märkt råvaraVIKT:
6 kgANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:
Råprotein 25%, Råfett 21%, Växttråd 3,9%, Kalcium 1,6%, Fosfor 0,8%, Aska 9,6%, Vattenhalt 10%OMSÄTTNINGSBAR ENERGI:
15,4MJ/kg motsvarar ca 3681 kcal/kgVITAMINER:
Vitaminer: Vitamin A (3a672a) 18000 IE, Vitamin D3 (3a671) 1700 IE, Vitamin E (3a700) 300 mg, Vitamin C (3a312) 200 mg, Vitamin B1 (3a820) 5 mg, Vitamin B2 8 mg, Niacin (3a315) 30 mg, Kolin (3a890) 1500 mg, Vitamin B6 (3a831) 8 mg, Vitamin B12 0,04 mg, Pantotensyra (3a841) 14 mg, Biotin (3a880) 0,20 mg, Folinsyra (3a316) 0,51 mgSPÅRÄMNEN:
Järn (3b103) 160 mg, Koppar (3b409) 17 mg, Mangan (3b502) 36 mg, Zink (3b609) 290 mg, Jod (3b203) 3 mg, Selen (3b815, E8) 0,50 mg


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Buddhathebud och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Buddhathebud
Medlem 2020-05-07
#11 8 maj 2020 av Buddhathebud Re: Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder
          Re: Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder
          

Jag blev också nyfiken efter att ha läst startinläggets lovord och gick in på fodrets hemsida. Jag kan konstatera att fodrets alla enormt positiva egenskaper på hundars hälsa + det extremt höga priset gör att fodret kanske bör klassas som LÄKEMEDEL i stället för för foder...

Angående priset som många nu påpekat förstår jag inte vad det spelar för roll. Det är inte dyrare än andra stora märken och skillnaden (vilken jag tycker är ett stort plus) är att Furry Friends har fokus på miljön. Men detta är min personliga åsikt och vad jag värdesätter. Jag är beredd att betala mer för effekterna vi fått i åtanke, och dömer inte de som tycker det är onödigt att lägga pengar på sin hunds mat. För oss blir det ca 150kr mer i månaden och vi blir verkligen inte fattigare av att lägga de extra pengarna på vår hund. 


Angående vad de lovordar är det inte annorlunda jämfört med vissa andra välomtalade foder, så då skulle alla foder som främjar hundens hälsa vara klassade som läkemedel, eller? Och även mat för människor då också, med din logik kan man undra varför inte tex sallad och nyttiga bär skrivs ut på recept. 


Som med allt annat när det kommer till foder funkar olika foder olika bra på olika hundar. Tråkigt att man inte ska kunna dela med sig av en positiv upplevelse om det finns fler som krånglat med sin hunds mat likt oss och som kan få positiv effekt. Däremot tycker jag det säger sig självt att vår upplevelse inte ger några garantier för andra hundars effekter och därför skrev jag också att man måste testa själv. Deras omdömen talar dock för att det vi upplevt är gemensamt för många andra som också testat Furry Friends. 


 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#12 8 maj 2020 av Torparinnan Re: Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder
          Re: Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder
          

Avföringen har fått bättre lukt, samt finare och fastare form. Efter någon dag påpekade min sambo att pälsen var lenare, vilket även annhöriga gjorde ytterligare någon dag efter det. Även huden har blivit bättre med mindre mjäll och plitor (inget som vi hade några större bekymmer med eller som var omfattande ska tilläggas). Successivt har även munhälsan förbättrats då andedräkten försvunnit (som fanns trots att vi borstade tänderna). Vår hund är kräsen och för första gången sedan valp har han inför varje måltid visat tydligt intresse, genom att gny och dregla. Han valde dessutom Furry Friends framför sitt gamla foder och lämnade det gamla när vi gjorde smaktest. 


Vilken tur att du hittat ett foder som är lika bra för halva priset. Vad är det för foder? Ditt fokus på pris och att du nämner att du testade för att du fick en gratissäck får mig att fundera på varför du tog emot en gratissäck och utsatte din hund för en foderövergång, när du nu har ett billigt foder som du påstår funkar lika bra. 

Nu har jag en hund som utan problem går att byta foder på rakt av och jag har inga problem att testa nytt för då jag ändå skulle byta till ett foder med lägre energiinnehåll. Vart du fått ifrån att det skulle vara för en kortare tid vet jag inte då du inte har en aning om hur mycket foder jag fick prova. Man måste ju även testa ett foder för att kunna jämföra. Jag kan åtminstone inte veta utan att ha provat men det kanske du kan.


Slutsatsen är att det absolut inte var bättre för min hund är Magnusson som hon äter idag.


Låter ju otroligt att hudproblem läker ut över en natt och att pälsen blir bättre så fort. Låter otäckt att andedräkten försvunnit för det tyder ju på att hunden inte lever längre ;)


 

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#13 9 maj 2020 av aenima Re: Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder

Jag kan inte se något världsomvälvande i det fodret. Kan inte påstå att det finns ett foder som är fantastiskt mycket bättre än alla andra, det gäller snarare att hitta rätt foder till just din hund.

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Tankar kring: Hundfoder Granngården Premium   [2] 2 sep: Paniiik 6 sep: pipilotta Hundfoder Granngården   [3] 12 apr: z_z_kungen 12 apr: Voff 92 Avföringskonsistens och hundfoder   [2] 10 apr: Charmaine 11 apr: Ayrin Tankar kring att skaffa en ny hund   [7] 28 feb: Hibiscus 8 mar: traktorn Vilka svenskproducerade hundfoder finns?   [13] 27 dec: CharlotteBror 16 feb: louiseenilsson Erfarenheter av Carrier hundfoder   [4] 20 aug: Fjärilsligan 6 sep: bes Wonderboo naturliga hundfoder   [5] 8 aug: CarroLillebror 2 sep: Lona Mush helfoder hundfoder   [3] 3 aug: Tequilalina 5 aug: Flat4ever Bra Hundfoder sökers   [10] 20 jul: Tequilalina 4 aug: CarroLillebror
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shar-Pei | Lagotto Romagnolo | Grand Danois | Petit Brabancon | Engelsk Setter | Bullterrier | Rottweiler
© 1998-2020 Enfinia AB