Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 maj 2020 av lagottoflicka i valpforum (4 svar)
Vild valp, tips?

Hej!


Jag har en lagottoflicka på 9 veckor, hon har alltså bara bott hos oss en vecka. Det är en underbar valp men som är väldigt vild stundvis. Jag skulle behöva lite råd om vad som är klokt att göra när hunden blir vild, dvs när hon bits, morrar, skäller och hänger i byxben, knäveck, öron och framförallt händer. Några gånger om dagen, främst på kvällen går hon in i ett stadie då hon nästan inte är kontaktbar. Hon jagar och anfaller så gott hon kan. När vi provar att lugna henne, händer inget. När vi provar att korrigera blir hon mer triggad och galen. När vi provar att ignorera ger hon sig inte. Vi har läst mycket för att försöka förstå vilket som är bästa sättet att möta henne på i detta beteende. Men vi känner oss osäkra. Vi är inställda på att få en trygg hund och jobbar därför med att ha en lugn miljö runt valpen. Vi jobbar med att aktivera och avleda men när hon väl gått igång är hon nästan svår att stoppa. Ibland har vi stängt in henne i hennes transportväska som hon tycker mycket om. Då gnäller hon ett tag men sen brukar hon lugna sig. Hon är likadan inne och ute. Skulle vara tacksam för några tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lagottoflicka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 14 maj 2020 av aenima Re: Vild valp, tips?

Det är väldigt vanligt med den typen av kvällsryck hos valpar. Det brukar komma innan de sover, brukar bero på att de är trötta och har svårt att varva ned. När de är i det läget så orkar hjärnan inte med så mycket så det klarar inte riktigt av att lyssna.


Tycker inte ni ska göra så stor grej av det. Blir det för jobbigt, stäng bort er själva med kompostgaller. Träna på ryggsäcken och att t ex ligga i knät när hon är lugn så går det att använda längre fram.


Det är smärtsamt att ha valp, men det går över. :)

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 14 maj 2020 av Torparinnan Re: Vild valp, tips?

Min lagotto var precis likadan som valp. Hade svårt att koppla av och komma till ro om jag inte vilade ihop med valpen och det var lugn och stilla hemma. Fick han inte sin sömn blev han övertrött och odräglig. Jag körde mycket med massage för att få honom att varva ner. Jag hade även en stor valphage med "koja" i där han hela tiden såg oss men själv fick välja att vila i sin koja eller sysselsätta sig själv med ben/leksaker.


Att korrigera en lagotto fysiskt är som uppgjort för konflikt. Dom triggas och har oftast inga problem med att försvara sig så mjuka metoder och avledning är det som fungerar bäst enligt mina erfarenheter av rasen.

Svara på detta inlägg

Starcastle Hounds
Medlem 2002-03-09
#3 14 maj 2020 av Starcastle Hounds Re: Vild valp, tips?

En valp som är övertrött kan bli ganska odräglig.
Tricket är att lära sig hur mycket valpen orkar innan det är dags för den att vila.

D v s försöka hindra att valpen blir övertrött.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#4 14 maj 2020 av Puddingpastejn Re: Vild valp, tips?

När Vinga fick sina värsta ryck (för att hon var övertrött) låste jag in mig och henne på toaletten. Satte mig och försökte vara så tråkig som möjligt, och badrummet är en bra begränsad yta utan massa roliga saker (plocka bort handdukar och annat tuggvänligt). När alla spännande intryck försvann insåg hon att hon var skittrött och brukade somna som en liten gris. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shar-Pei | Grand Danois | Engelsk Setter | Bullterrier | Lagotto Romagnolo | Puli | Rottweiler
© 1998-2020 Enfinia AB