Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 maj 2020 av Lindacathrine i valpforum (2 svar)
Kvällsoro hos valp

Hej!


Vi har chihuahuan Frans 10 år och jaktlabradorvalpen Dobby 3,5 månader. På det här vi också två tvåbenta barn (3,5 år och 1 år). Jag tror detta kommer bli ganska långt och jag hoppas ni har ork att läsa och att komma med tips. 


Frans är en ganska osäker hund och jag tyvärr varit med om en hel del otrevligheter från andra hundar. Men han har än så tagit den nya familjemedlemmen bra, så länge har får sitt utrymme. Han säger gärna ifrån i förebyggande syfte och verkar inte ha något större intresse av att leka med Dobby. Han är pensionerad från agilitytävlande så han är en ganska aktiv liten hund men inte så lekfull av sig. 


Dobby leker mer än gärna och tränar och lär sig otroligt fort. Han är väldigt lyhörd och uppmärksam. Dagtid har han lätt att gå undan och sova. Vi tränar många korta pass varje dag samt går promenader, både i skog där han får lukta och på gång/cykelvägar. 


Nu till problemet som vi ändå upplever eskalerat. Varje kväll när barnen somnat så får Dobby otroligt svårt att ta det lungt och koppla av. Han försöker trigga igång lek med Frans vilket leder till att de blir osams. Han flyger runt i soffan och ska tugga på allt. När vi sen går och lägger oss, han sover i hundväder nedanför sängen, kommer han fort till ro och sover sen hela natten. Men det är just den där stunden innan, när vi vuxna vill sitta i soffan och titta på tv, ta hand om tvätt och disk m.m. 


Uppskatta om någon har tips eller råd :) 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lindacathrine och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 18 maj 2020 av Ayrin Re: Kvällsoro hos valp

Ta valpen och gå ut på en promenad/lek i trädgården/träna något så att han får jobba lite under kontrollerade former istället för att bara fnatta.


Alternativt, om problemet mest är att den äldre hunden blir arg så får ni väl spärra av så att Frank får vara ifred under valpfnattet.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 19 maj 2020 av Gurkans Du har en helt normal valp!

Djurungar (och människoungar) har ofta en period på kvällen, innan de ska sova, som de går på högvarv. Hos barn kallar man det att barnen är övertrötta och borde ha legat för länge sedan. Hos hundvalpar kallar man det ett problem. När vi hade får så kunde man se lammen samlas på sommarkvällarna och resan rusa fram och tillbaka i hagen, medan de vuxna lugnt gick och betade. Oavsett om det är lamm eller hundvalpar så brukar leken sluta med att de typ ramlar ihop och somnar.


När vi har valp i huset så är det de vuxna hundarna som får ta den större delen av dessa utbrott (som kommer att växa bort) och det är ju skönt. Om din vuxna hund inte kan freda sig så kan du kanske ta upp valpen i knät, eller ta upp den vuxna i knät, så att den kommer bort från den vilda valpen.


Din valp är helt normal och det finns ingen anledning att fostra bort detta naturliga beteende.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Shar-Pei | Petit Brabancon | Grand Danois | Engelsk Setter | Bullterrier | Puli
© 1998-2020 Enfinia AB