Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 maj 2020 av BorderSvante i valpforum (2 svar)
Duscha med en 8 veckors valp hemma

Hej, 
Jag är ny här. Är nybliven husse till en borderterrier och är så orolig för att jag ska göra saker fel med mera. Därför tänkte jag söka mig hit när jag har funderingar i förhoppning av att jag kan få hjälp av mer erfarna hundägare även fast jag läst på väldigt mycket.

en fråga jag hade nu är:
hur har ni gjort när ni behöver duscha? Det tar ändå några minuter och jag tror inte min valp hade gillat att jag stängde till om mig. Dessutom är jag väl lite rädd för att han ska förstöra eller göra nåt som är farligt för han själv när har är ensam i lägenheten.


Han gillar inte badrummet så vet inte hur det skulle gå att stänga in oss båda där heller. Har ni några tips? Jag måste ju kunna duscha på något sätt annat än att få hit en kompis som kan passa honom innan han tycker det är okej att vara ensam utan mig i några minuter?


Tänker jag för mycket och ska bara gå och duscha med badrumsdörren öppen även fast jag inte har koll på vad han gör i andra rummet?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om BorderSvante och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#1 20 maj 2020 av -Aslan pwd- Re: Duscha med en 8 veckors valp hemma

Duscha med dörren på glänt, då hör valpen och vet att du är där men behöver inte gå in om han inte vill  Efter någon vecka eller två kan du nog börja stänga om dig när valpen känner sig tryggare i miljön. Kanske passa på att duscha när du ger valpen mat och sedan duscha medan valpen äter och därmed är sysselsatt?  


Och överlag, se till att ha hemmet såpass valpsäkrat att du "kan" lämna några minuter utan att valpen blir utsatt för något uppenbart farligt, ex. göm/ta bort sladdar, saker som kan trilla ner på valpen och så vidare. Se till att det finns leksaker (kanske en aktiveringsleksak med lite mat/godis i?) och att inga saker ligger framme som du är rädd om (ex. skor)  Bara lite idéer, för mig var det aldrig ett problem med duschen. Aslan brydde sig aldrig om att jag gick in på toa, det enda han var känslig för som valp var när jag gick ut genom ytterdörren 

Svara på detta inlägg

BorderSvante
Medlem 2020-05-20
#2 20 maj 2020 av BorderSvante Re: Duscha med en 8 veckors valp hemma

Tack för svar 🙂 jag tyckte tipset om att ta en snabbdusch medans han äter var bra, hemmet är nog egentligen ganska säkert. Han borde antingen stå och gnälla lite utanför och inte riktigt vilja komma in eller så äter han. Hoppas på att få känna mig lite fräschare imorgon 😂

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund sover ej när ensam hemma.   [12] 11 aug: mathildas 12 aug: aenima Foder till 9 veckors valp   [3] 30 jul: ElinRo 31 jul: Anneli Ny valp hemma snart!   [2] 25 okt: Tarek 28 okt: Tarek snart ny hund hemma.   [0] 23 okt: Bästa schäfern Ensam. Matte borta husse hemma   [1] 22 okt: z_Bettan 22 okt: Majala Är det farligt för 8 veckors valp   [2] 21 okt: Tarek 22 okt: Tarek 8 veckors valp biter sig själv?   [5] 7 aug: hejsansvejsan 8 aug: ygdrsil valp på 9 veckors beteende   [3] 6 aug: Tjolstan 9 aug: traktorn Hur länge kan man lämna en 9 veckors valp ensam?   [8] 26 nov: Jeppeh1984 28 nov: Sezziyanen Bitig 18 veckors springer   [13] 12 jul: Essge 17 jul: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shar-Pei | Grand Danois | Engelsk Setter | Bullterrier | Lagotto Romagnolo | Puli | Rottweiler
© 1998-2020 Enfinia AB