Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 maj 2020 av David79 i sjukdom & hälsa (6 svar)
Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa

Hej, 


Ny medlem på forumet. Uppväxt med många djur, bland annat hundar och katter. Idag har jag och min sambo en katt och en jaktlabbe på 4 år. 


Vi bytte försäkringsbolag på vår labbe och i samband med detta insåg jag hur otydlig och begränsade många försäkringar är. Detta resulterade i att vi blev nekad hjälp och ersättning då lillkillen hade haft problem (magen) innan. Det fanns alltså en klausul kring tidigare problem. Naturligtvis lite klantigt av oss att inte kolla upp detta innan vi bytte försäkringsbolag, men samtidigt kan jag tycka att det är deras plikt att tydligt påvisa detta. Hur som helst så tänkte jag försöka ta fram ett förslag på en mer uppdaterad försäkring, utan massa otydligheter. Jag skulle därför vilja fråga er här på Vovve vad ni skulle vilja att en försäkring innehöll och vad som är viktigast för er och era djur? (finns inga dumma förslag)


 


Ps. Inte en susning om det är möjligt att gå till ett försäkringsbolag och säga, "det här vill vi hunägare ha!" Det är i alla fall värt ett försök


 


Allt fint


David


Som medlem kan du här läsa lite kort info om David79 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 27 maj 2020 av pipilotta Re: Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa

Jag skulle uppskatta om en försäkring även innefattade tänder. Som även hos oss människor tycker försäkringsbolagen inte tänder är viktigt för en hund. Tandsten är säkert bland det vanligaste problemet tror jag utan att veta...Tandrengöring är inte aktuellt tyvärr.


Surt att ha en frisk hund förutom att man måste behandla tandsten minst en gång per år. Ingen stor summa men man får ju aldrig nytta av pengar man betalar år från år. 


Så om du fixar ett bolag som är lite vidsyntare så får de en kund här.

Svara på detta inlägg

David79
Medlem 2020-05-27
#2 27 maj 2020 av David79 Re: Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa

Tack för inputs Pipilotta! Det ska jag ta med mig. Av nyfikenhet tänkte jag kolla varför inte borsta tänderna är aktuellt?


 


Allt gott


David

Svara på detta inlägg

Halvtand
Medlem 2015-01-13
#3 27 maj 2020 av Halvtand Re: Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa

Undantag för tidigare skador är tyvärr standard för både människor och djur. Jag är själv skadat gods och tittar väl på sådana dokument lite annorlunda än normala människor. 


Men jag håller med föregående talare att tänder är viktigt. Vissa hundar avskyr tandborstning så mycket att de bits, och det är inte helt rimligt att åka till veterinären för att söva hunden och fixa tänderna stup i kvarten, särskilt inte om försäkringen inte täcker det. 


I övrigt tycker jag att försäkringsbolagen är rätt duktiga på att täcka det mesta som kommit upp i mitt hundägande.

Svara på detta inlägg

David79
Medlem 2020-05-27
#4 27 maj 2020 av David79 Re: Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa

Halvtand, håller helt med, klantigt av oss att inte kolla detta. Men jag kan tycka att nuvarande bolag skulle ha upplyst oss om deras klausuler. Fast nu har vi lärt oss att göra vår hemläxa. Något annat än tänder som du och Pipilotta nämnde?

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#5 27 maj 2020 av pipilotta Re: Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa
          Re: Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa
          

Tack för inputs Pipilotta! Det ska jag ta med mig. Av nyfikenhet tänkte jag kolla varför inte borsta tänderna är aktuellt?


 


Allt gott


David

Min otroligt "snälla" hund var 6 mån när jag köpte henne, Nu är hon 8 år.  Hon hade aldrig blivit hanterad öht och absolut inte rengjort tänderna. Hade jag fått börja från början, fått i en vana, så hade det nog varit lättare. Tur att det finns narkos som hon måste ha 1ggr/år.  

Svara på detta inlägg

LinneaGustafsson
Medlem 2020-09-09
#6 17 november 2020 av LinneaGustafsson Re: Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa

Hej, 


Jag arbetar med ett projekt där vi jobbar för att förbättra just djurhälsa och djurförsäkringar. Därför vill jag väldigt gärna komma i kontakt med er hundägare och höra mer om era tankar och idéer. Om någon här vill ställa upp på en intervju, kontakta då gärna linnea@teamlassie.com  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ett digitalt hjälpmedel med fokus på djurhälsa   [0] 17 nov: LinneaGustafsson Köpte hund utan försäkring, lurade?   [2] 30 aug: minigrisen 31 aug: Ayrin Bästa försäkring där livförsäkring ingår?   [8] 6 aug: minigrisen 21 aug: z_Suki Adoptera hund - försäkring och frågor   [2] 16 aug: datapata 19 aug: datapata Försäkring ljumskbråck   [2] 27 jul: Feel 28 jul: Gurkans Tips på hundpsykolog fokus på problembeteenden.   [0] 5 jul: Maria&Scilla Skapa en ny ras   [22] 7 maj: Sporthund 12 maj: Sporthund Hunden vill ej hälsa på andra hundar, hjälp   [7] 27 nov: jenniesen01 1 dec: Juno Folksam stor eller if stor försäkring??   [5] 10 jan: Astrea 23 jul: Louie_M Veterinär undersökning pris o försäkring   [4] 17 nov: HappyoMois 18 nov: Bella & jag
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Chihuahua | Pudel | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB