Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 maj 2020 av Sussane i valpforum (4 svar)
Valp som springer hem

Jag har alldeles nyligen fått hem min valp han är 4,5 månad och vi har massa saker att jobba på men ett beteende jag inte riktigt vet hur jag ska närma mig är att han springer tillbaka mot porten när vi ska gå ut och vägrar sedan att gå framåt. Jag kan locka honom för det mesta men han springer fram till mig och vänder sedan direkt och springer tillbaka till porten. Nu undrar jag om någon har några bra idéer om hur vi kan få bort det här beteendet?? Jag har testat att bära honom en längre bit bort och kommer vi tillräckligt långt ifrån går det lite bättre men det känns inte som en lösning utan mer som en "lagning"


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sussane och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 29 maj 2020 av aenima Re: Valp som springer hem

Jag skulle nog fortsätta med att bära bort honom en bit, valpar har saker för sig som oftast går över av sig själv så länge man inte gör en stor grej av det.


Ett annat alternativ är att sitta med honom utanför porten och låta honom vänja sig mer vid miljön, kanske göra lite roliga saker tillsammans.

Svara på detta inlägg

Sussane
Medlem 2015-06-19
#2 29 maj 2020 av Sussane Re: Valp som springer hem

Tack för bra svar:) jag försökte sitta utanför porten idag problemet är att vi inte kan stå på trottoaren då står vi i vägen och Alvin är jätte rädd för folk när dem går mot honom. Och står vi precis utanför porten alltså vid dörren då står han som klistrad vid dörröppningen. Men jag ska försöka imorgon igen för det är viktigt för både mig och Alvin att vi kan ta en promenad utan att han vänder efter 20 meter och springer tillbaka och vägrar att gå.

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#3 1 juni 2020 av Svea58 Re: Valp som springer hem

Jag tycker inte det låter så konstigt. Han är lite skraj. Helt OK att bära honom en bit bort (men ynka honom inte).


Tycker han om andra hundar? Känner du någon som har en hund som han kan promenera eller leka med?


Eller ta med kaffe till dig och godis till vovven och gå ut och fika. Strunta i långpromenaden, gå och sätt er på en lugn gräsmatta, fika och "titta på folk" på avstånd.


 

Svara på detta inlägg

Sussane
Medlem 2015-06-19
#4 1 juni 2020 av Sussane Re: Valp som springer hem

hej 😊Jag försöker att inte bära honom och helt enkelt välja den utgång som har minst folk för ögonblicket för att jag tänker att jag inte vill att det ska bli en vana. När vi kommit en bit ifrån så kan han inte springa hem. Tyvärr känner jag inga hundmänniskor än, jag hoppas att det ändras. Det är synd för han hämtar mod från andra hundar. 
Nu sitter vi på gräsmattan och tittar och det har gått ganska bra han har bara skällt på två barn vilket är beklagligt men en stor förbättring och han slutade när jag sa till, och kom istället och satt sig hos mig. 
Jag försöker att hitta lagom "trafikerade" ställen för oss att sitta på nu har han börjat att bli lite "chill" när vi sitter på gräset men det beror på vilken tid för när barnen slutar skolan är det inte alls okej så jag försöker att än så länge sitta i närheten av skolor och dagis så han vänjer sig vid ljuden.


Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundbur eng springer spaniel   [1] 22 aug: Åhusan 23 aug: Gurkans Grannens hundflock som springer in på gården   [3] 4 mar: Grålapp 4 mar: Draghund Springer spaniel eller Welsh?   [2] 25 apr: Adina E 25 apr: Puddingpastejn Valp 4mån springer efter bilar   [1] 19 okt: Chin86 19 okt: aenima Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita Welsh springer spaniel som aktiv sällskapshund?   [1] 11 mar: Lindamarita 13 mar: Anneli Hund tvärstannar när vi springer   [6] 11 feb: RobbG 23 mar: Voff 92 springer utmed staket och skäller...   [4] 19 okt: Trevare 19 okt: Trevare Hur aktiverar du din Springer?   [1] 15 jul: Beatis 21 jul: Träsktrollet Bitig 18 veckors springer   [13] 12 jul: Essge 17 jul: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgpinscher | Dvärgschnauzer | Dansk/Svensk Gårdshund | Dobermann | Dogo Argentino | Dogue de Bordeaux | Drever
© 1998-2024 Enfinia AB