Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 juni 2020 av Sussane i valpforum (4 svar)
Vad hade ni gjort i min situation?

Idag var jag ute med Alvin min lilla chihuahua han är väldigt rädd och misstänksam mot människor något jag jobbar på varje dag. En sak som förståeligt gör Alvin livrädd är när människor springer mot honom. Utöver det tycker han att barn är väldigt läskiga så idag kommer vi gående och ska gå förbi en mamma och ett barn (jätte bra övning) men så vänder sig barnet till mamman när de är två meter från oss och skriker jag vill springa och tar sats för att springa rakt på Alvin, jag lyfter helt enkelt upp min hund och förklarar för barnet att han blir jätte rädd när man springer. Nu tänker jag var det rätt beslut? Jag vill inte signalera att barn är fara men vi har redan gjort upp om barn som är lämpliga att träna med för att få bort rädslan det den här lilla flickan gjorde hade till 100% jag är verkligen så säker, hade skrämt livet ur Alvin och gjort så vi får backa träningen Alvin verkade helt okej efter att jag släppte ner honom, ingen rädsla utan så framåt han kan vara. Men jag undrar vad hade ni gjort i min situation?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sussane och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 1 juni 2020 av Ayrin Re: Vad hade ni gjort i min situation?

Jag tycker du gjorde rätt. Du besparade din hund att själv tvingas besluta hur han skulle hantera en skrämmande stuation.

Svara på detta inlägg

Sussane
Medlem 2015-06-19
#2 2 juni 2020 av Sussane Re: Vad hade ni gjort i min situation?

okej, skönt att få fler infallsvinklar det är så lätt att tvivla på sig själv med alla ska och ska inte när det kommer till valpar. Man vill så förtvivlat gärna vara där för dem och fatta rätt beslut för att inte förstöra något i framtiden. Tack snälla för ditt svar 🌷🌷

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 2 juni 2020 av Ayrin Re: Vad hade ni gjort i min situation?

Han tycker ju redan att barn är obehagliga, och särskilt springande sådana, så kopplingen barn - rädsla finns redan. Du grep ju in för att förhindra att han skulle bli mer skrämd, och det tycker jag är helt rätt beslut. Fortsätt som du gör, träna med "duktiga" barn som inte skrämmer honom i onödan :).


Jag fick också till mig att hunden själv ska lösa en massa saker med min första hund, så när det kom nån löshund rusandes så förhöll jag mig passiv, med resultatet att min lilla dam blev både rädd och nervös och sprang iväg. Uppenbarligen var jag ju inte en ledare/förälder att lita på... Sen tänkte jag att fan, detta funkar inte, och började gå in och skydda henne. Hon kunde slappna av och gömde sig bakom mig när det kom nåt obehagligt, vilket ju var ett avsevärt bättre beteende.


Kort sagt, naturlgtivis ska man träna dem att möta det de är rädda för, men det betyder ju inte att man ska lämna dem i sticket i en situation de inte kan hantera på ett bra sätt :).

Svara på detta inlägg

Sussane
Medlem 2015-06-19
#4 2 juni 2020 av Sussane Re: Vad hade ni gjort i min situation?

Vad skönt!! Jag kände mig så dum när jag lyfte upp honom samtidigt kändes det på honom att han tog det bättre än han hade gjort om jag låtit barnet springa och jag har tänkt på det mycket efteråt tvivlat och ältat det är skönt att läsa om någon som har testat för det är just det där med allt som är inpräntat i huvudet om att man kan förstärka rädslor genom att lägga sig i och "bete sig som om något är farligt" jag vet ju att jag är väldigt rädd om min hund och jag gör verkligen mitt bästa för att tona ned det och vara cool i alla situationer men så kommer den här situationen och överrumplar en. Jag hade ju gärna sett att föräldern iaf skulle ha sagt något men hon verkade lika omedveten som barnet. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Svår situation. Omplaceringsnljlighet och juridik.   [0] 31 okt: rumpkulla Vad har du gjort för auktions- eller loppisfynd?   [0] 4 aug: Ruccola Flyga med hund. Någon som gjort det?   [5] 29 jul: Cascabel 8 aug: Barkley Star Pårusad av två stora hundar, vad hade ni gjort?   [12] 22 apr: Ayrin 25 apr: Lona Hemma gjort fästingmedel   [8] 11 apr: greyhoundulla 12 apr: Dog_training vad hade ni gjort?   [5] 26 jan: MikaelaGeorgsson 27 jan: Jennie&Märta Extremt jobbig situation   [2] 12 jan: mindaniel 13 jan: vazz Hur ska jag lösa min situation?   [5] 6 jun: Ellinp 15 jun: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Pudel | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Rottweiler | Labrador Retriever | Schäfer
© 1998-2023 Enfinia AB