Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 juni 2020 av brun_labbe i sjukdom & hälsa (5 svar)
Slickar sig väldigt på högertassen.

Vår Labrador Alfred slickar sig väldigt på högertassen. Innan var det vänstertassen, där smågnagde han också, men den har läkt nu. Nu är han på höger istället.


Det är på samma ställe på tassarna.  


Någon som har något råd kring detta?

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om brun_labbe och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 10 juni 2020 av aenima Re: Slickar sig väldigt på högertassen.

Ett alternativ är att hunden är stressad/understimulerad. Ett annat är att hunden har någon allergi eller annan hudåkomma.


Har ni gjort en utredning hos veterinären?

Svara på detta inlägg

brun_labbe
Medlem 2020-06-10
#2 10 juni 2020 av brun_labbe Re: Slickar sig väldigt på högertassen.

Vi var hos vetrinären förra veckan för att han haltade på ena frambenet. Vi visade att han slickade sig på tassen men det var inget att anmärka på tyckte vetrinären. Nu har han börjat på höger istället. Jag har skickat ett mail med bilder till vetrinären. Väntar på svar Han får inte springa, hoppa eller leka nu så han kan nog vara frustrerad.  

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 10 juni 2020 av Anneli Re: Slickar sig väldigt på högertassen.

Ett par frågor:


Hur gammal är Alfr4ed?


Har han blivit röntgad och fått resultat avseende höftleder och armbågsleder?


Han har haltat skrivet du. Att slicka och bita kan indikera att det gör ont någonstans t ex i armbågslederna eller annanstans. Är hunden ung kan det i så fall vara tecken på osteochondros (googla på det) en tillväxtstörning som måste behandlas. det är alltså inte fråga om växtvärk som många tror.


Det finns anna orsak nämligen furunkulos som kan drabba tassar. Det blir rött lite svullet och det kan också slå upp regelrätta bölder.


Du bör ta förnyad kontakt med kunnig veterinär och ordentligt utreda orsaken innan det blir ett verkligt problem, vilket både osteochondros och furunkulos sannerligen kan bli.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#4 12 juni 2020 av Anneli Re: Slickar sig väldigt på högertassen.

Jag kunde inte se bilderna när jag skrev mitt förra inlägg. Det din hund har är med största sannolikhet furunkulos. Det är en infektion av stafylokocker och oftast igger en allergi bakom det hela. Hunden ska behandlas med antibiotikakur, men du som hundägare måste också se till att tassarna hålls rena och torra, t ex efter promenader när det är vått eller fuktigt ute. Att hunden slickar på bölderna är verkligen inte bra så en riktigt tunn bomullssock fastsatt med klibb-binda runt benet är bra nattetid eller då man inte kan hålla koll på hunden. Furunkulos kan ibland vara besvärligt att bli av med då bölderna har en tendens att återkomma, så en allergiutredning bör nog sättas igång omgående. Torrt och rent är bra ledord.

Svara på detta inlägg

brun_labbe
Medlem 2020-06-10
#5 15 juni 2020 av brun_labbe Re: Slickar sig väldigt på högertassen.

Vi var hos vetrinären och du hade rätt 


Tack för råd.


/M


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Slickar tassen, är det en skada?   [1] 13 jul: Voff 92 20 sep: Voff 92 Hunden slickar på baktass trots tratt   [2] 17 sep: Padfoot 18 sep: Padfoot Varför slickar hundar på människor egentligen?   [7] 31 okt: Ginza Schäfertik 11 nov: Emmksthlm Valp som slickar i ansiktet   [3] 8 okt: Therese & Alvin 1 nov: hundöga återkomst Slickar oavbrutet på inflammerat sår   [8] 10 jul: Tassas matte 13 jul: s0me0ne Valp kliar/slickar sig massor   [4] 19 maj: SStenbrunn 23 maj: Ginza Schäfertik Valp slickar/kliar vulva   [1] 3 jun: Nepenthe 4 jun: SanCha Slickar på snoppen   [2] 16 dec: Shih Tzu 16 dec: Ruccola Min hanhund slickar på tikfläckar   [7] 15 dec: Collie87 15 dec: Lill-fia gammal hund som slickar   [3] 15 sep: panis 16 sep: pissemiss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Fransk Bulldogg | Golden Retriever | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB