Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 juni 2020 av petracecilia i övriga hundfrågor (2 svar)
Rädsla hos hund

Hej allihopa.


Min amstaff är 2 år gammal och har fått en plötslig rädsla/aggressivitet för sparkcyklar och skateboards. Vi har försökt med att själva skaffa en sparkcykel som vi kör med på nästan varje promenad men detta ger inget resultat då effekten inte infinner sig när det är vi. Vi har även försökt få kontakt med honom med hjälp av hans favoritgodis och favoritleksak men han är helt blockerad. Nu har det även vuxit då han nu även blivit rädd och aggressiv för "skidor" (typ Vasaloppet). När han ser dessa (eller hör på avstånd) blir han som ombytt. Han gör utfall, gör höga läten och drar för livet mot dessa. Personerna som kör föremålen bryr han sig inte om då vi testat att låta personer gå av och hälsa på honom när han börjar låta utan det är endast föremålen.


 


Då vi inte har någon aning om vad som utlöst detta söker vi nu möjlig hjälp från er som kanske varit med om liknande, eller rentav samma. Då vi bor i ett familjetätt villaområde så finns det rätt många barn som åker runt med sparkcyklar så det blir nästan alltid en ständig kamp på våra promenader  hoppas någon har något tips! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om petracecilia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 12 juni 2020 av aenima Re: Rädsla hos hund

Jag är alltid så där tråkig att jag vill råda till att träffa någon hundtränare som kan hjälpa er med det här. Att ge råd via internet när det gäller rädslor/aggression känns lite vanskligt och det finns alltid en risk att man förvärrar problemet om det blir fel. Att t ex försöka ge belöning när en hund är rädd kan göra att man förstärker rädslan, beroende på hur man gör kan det ge hunden en bekräftelse om att det här faktiskt är något att bry sig om. Det kan också vara uppbyggande och förstärka hunden, det handlar ofta om att ha rätt tajming och läsa av sin hund.


En början kan vara att skaffa boken Blygerhunder av Jessica Mann, det finns också många runt om i Sverige som anordnar kurser med utgångspunkt ifrån den boken. De kurserna brukar heta just Blygerhundar.

Svara på detta inlägg

Halvtand
Medlem 2015-01-13
#2 17 juni 2020 av Halvtand Re: Rädsla hos hund

Jag måste hålla med föregående talare om att en tränare nog borde rådfrågas. Rädsla kan rätt fort gå över till aggression och det är en fruktansvärt tråkig historia som bara väntar på att hända om det någon gång skulle smälla till rejält. 


 


Att själv skaffa en sparkcykel och försöka träna bort problemet på det viset är ett bra första steg, jag tror att om något så visar det att det nog inte är cykeln i sig som är problemet. Det kan röra sig om hur snabbt och plötsligt åkarna kommer, eller så har vovven blivit rejält skrämd av det någon gång och reagerar kraftigt i försvar sedan dess. Det kan vara personerna som åker förbi som beter sig på ett sätt hunden inte gillar, kanske luktar de fel eller vem vet... Oavsett måste det hanteras. 


 


Enda riktiga alternativet till att söka upp tränare är väl att hitta någon som kan åka förbi er med sparkcykel eller skateboard om och om igen på säkert avstånd medan ni tränar med hunden. Detta ska ju bara ske om ni är övertygade om att er kompetens i hundträning är tillräcklig. Ofta med hundar finns tyvärr inga genvägar, det är bara att träna. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädsla vid möten   [3] 9 nov: baxigt 15 nov: kalo Panik, rädsla och skadad   [3] 29 jun: kiabusing 2 jul: Bambi och Bus Träna bort skygghet och rädsla hos valp?   [20] 17 apr: Oliviah 28 jun: Hrímnir kan en hund dö av rädsla? fyrverkeri   [3] 30 dec: joydivision 31 dec: STB få bukt på plötslig rädsla...   [26] 8 aug: Obelix 12 aug: Hortensia Smärta? Rädsla? = aggression i sömnen   [2] 3 jun: Bullisen 3 jun: Hortensia Denna ständiga rädsla för livmoderinflammation...   [8] 1 feb: Tinto 3 feb: kacher Tretton myter om borrelia som skapar rädsla i onöd   [9] 3 maj: Lenn & de 4:s gäng 16 maj: SanCha Träna bort rädsla? blev visst lite långt, menmen   [6] 16 nov: Chelsea-smile 17 nov: Chelsea-smile Tik 8mån gör utfall (pga nervositet/rädsla?)   [41] 23 okt: Bobo&Cilla 23 nov: Bobo&Cilla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dvärgpinscher
© 1998-2020 Enfinia AB