Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 juli 2020 av HappyoMois i vård & skötsel (4 svar)
Problemhund, vet inte vad vi ska ta oss till

Har fått erkänna för mig själv att vår cocker tik är en problemhund, och jag känner mig som världens sämsta och mest misslyckade hundägare. Skäms verkligen över att skriva detta inlägget.


vi har vart hos veterinären och hon är frisk, jag kommer ta kontakt med en problemhundsutredare men vi har både jag och sambon i Coronatider blivit av med vår inkomst så just nu är det omöjligt...


Har en FANTASTISK havanais blandning på snart 6 år som är helt perfekt i lynne och själ, verkligen så otroligt lydig och snäll. 


Förstår inte hur jag kunde lyckas så bra med ena hunden och misslyckas så grovt med andra. 


Problemen: Extremt osäker mot vuxna och andra hundar, visar det genom att skälla och ibland till och med kissa ner sig. Barn går av någon anledning hur bra som helst. 


vaktar sin mat, blir aggressiv om man råkar gå förbi och snudda henne när hon äter(bor pyttelitet så svårt att undvika ibland :/) 


Morrar och ibland biter havanaisen i nackskinnet om hon går för nära maten, har dock ALDRIG skadat på nåt sätt men det ser otroligt läskigt ut. Kan också bli bråk om havanaisen hoppar upp i soffan eller sängen, aldrig blivit något allvarligt där heller utan blir morr och löst bett i nacken och sen är det bra. 


Nu har hon även börjat kissa inne IGEN vid 1 1/2 års ålder...


Känner ofta på promenader samt i matsituationer att jag inte får någon kontakt med henne, samtidigt som hon är otroligt duktig på detta när det inte är mat i närheten eller när vi är ute då. 


Alla problem känner jag är mitt fel, jag tog inte tag i hennes mat aggressivitet från början(hon var sån redan vid 8 veckors ålder) för att jag klarade inte säga till henne på skarpen. Jag är en otroligt osäker och nervös person och därför har hon antagligen blivit det också, jag lyckas aldrig vara konsekvent utan kan säga till på skarpen men sen få dåligt samvete och då faller allt. Hon klarar heller inte av att man skäller på henne utan då blir det värre, men i stressade situationer är det sååååå lätt att höja rösten :(


Utöver problemen är hon en otroligt fin och mjuk hund, inte stressad utan en glad skit som njuter av livet, verkligen STOR skillnad på henne i problemområden jämfört med hur hon är ”normalt”. Men Som sagt otroligt osäker, har nog aldrig träffat en mer osäker hund.


 


Har ni haft eller vart i kontakt med en problemhund någon gång och har det löst sig?


vi övar och övar och övar hela tiden, testat nya sätt och övningar. För matsituationerna verkar det bäst att ställa maten i ett hörn och spärra av. 


Men promenaderna känns som att det aldrig kommer bli bra för vi har testat ALLT. 


Mina hundar betyder allt för mig och jag vill så gärna att vårt liv ihop ska fungera så bra som möjligt. <3


Som medlem kan du här läsa lite kort info om HappyoMois och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 16 juli 2020 av Torparinnan Re: Problemhund, vet inte vad vi ska ta oss till

Resursförsvar kommer man inte till rätta med genom att säga till på skarpen sådet var bra att du lät bli. Att låta hunden äta mat/ben ifred är det enda rätta om hunden "bara" har resursförsvar mot en annan hund. Eskalerar det att hon även försvarar mat/ben mot er så börja öva byteshandel.


Vad är det som är problemet på promenaderna?


Hur har ni tränat hittills?


Hur aktiveras hunden mentalt?

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 16 juli 2020 av Ayrin Re: Problemhund, vet inte vad vi ska ta oss till

Håller med Torparinnan, du ska intea alls gå på henne och "säga till på skarpen" när hon försvarar maten. Spärra av så att havainasen inte råkar komma för nära hennes mat och börja själv kasta dit en korvsnutt eller så när du passerar så att hon inte känner att hon behöver försvara sin mat från dig, utan att det tvärt om blir mer mat då du kommer förbi.

Svara på detta inlägg

HappyoMois
Medlem 2014-12-29
#3 3 maj 2021 av HappyoMois Re: Problemhund, vet inte vad vi ska ta oss till

Tack för alla tips, här kommer ett väldigt sent svar. Vi har låtit henne vara när hon ätit samt ibland har hon fått äta ur vår hand. Hon är som en helt annan hund idag, problemet låg hela tiden på oss som ägare.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 3 maj 2021 av Ayrin Re: Problemhund, vet inte vad vi ska ta oss till

Så kul att det blivit bättre :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Problemhund, vad gör man?   [22] 13 mar: moas 19 mar: Lona Hur sälja "problemhund"?   [9] 17 maj: Puttematte 13 mar: blåmesen Problemhunds tränare i Piteå   [4] 23 okt: Taxelina 24 okt: Hortensia Omplacera problemhund?   [11] 6 aug: Fiol 12 aug: tussa Vad är en problemhund? Finns det ens?   [41] 17 okt: Satmara 23 okt: Borzoi Testar att länka, beteendeanalys problemhund/valp.   [2] 18 dec: -Glimrande- 18 dec: -Glimrande- Problemhund, behöver akut hjälp!!   [38] 7 maj: z_dumlekola 7 maj: z_dumlekola Problemhund/ägare utan insikt, instruktörsfråga   [22] 23 apr: the0911 23 apr: X Of Me
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Schäfer | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB