Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 juli 2020 av themalamuteahkka i övriga hundfrågor (3 svar)
Seperationsångest från mig

Hej,


Jag har en malamute som är 1,5 år gammal. Jag har ett litet "problem". Jag har kunnat arbeta hemifrån sedan jag fick honom vid 8 veckors ålder och jag har aldrig riktigt varit ifrån honom. Jag har inte velat resa utan honom och det längsta han varit ifrån mig är några timmar. 


Nu bor jag tillfälligt hos min familj och när jag går för att träna på gymmet ellet handla (vilket tar runt två timmar) ylar han för fullt, trots att de övriga familjemedlemmarna är hemma. Enligt min mamma blir också deppig i sin sinnesstämning. När jag sedan kommer hem blir han i extas. Jag försöker att inte hetsa upp honom när jag kommer innanför dörren utan vänder mig om och ber honom att sätta sig och låtsas som ingenting. 


Hur kan jag göra för att arbeta bort hans seperationsångest från mig? Jag är ensamstående med honom men nu bor jag tillfälligt hos familjen. Är det bra om jag låter någon av de andra familjemedlemmarna få gå ut och rasta honom så att han kan "avvänja" sig från mig? Har ni andra tips att ge? Jag förstår att en malamute är en ras som är flockmedveten, men jag tror att hans extrema besatthet till stor del beror på att jag aldrig är ifrån honom bortsett från när jag är på gymmet eller handlar. Vi gör allt tillsammans (på gott och ont).


Jag är tacksam för alla tips. Jag vill inte att han ska må dåligt av att jag är borta en eller två timmar. =)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om themalamuteahkka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

themalamuteahkka
Medlem 2020-05-27
#1 22 juli 2020 av themalamuteahkka Re: Seperationsångest från mig

Kan tillägga att han inte kissar/bajsar inomhus eller biter i möblemang när han får sin seprationsångest. Det han gör är att yla i 5-10 minuter och lägger sig vid dörren. 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 23 juli 2020 av Torparinnan Re: Seperationsångest från mig

Låt andra människor bli en resurs för honom dvs gå ut och gå med honom, ge mat, ge tuggben, aktivera honom mentalt med det han tycker är skoj mm. Det kommer stärka hans band till andra och att han upplever andra människor som en "tillgång". Har ni testat att nån går ut och går med honom när du lämnar hemmet dvs han ser inte när du går utan kommer hem en stund efter att du gått?


Det är jätteviktigt att han fungerar utan dig. Tänk om du blir sjuk och behöver hundvakt en längre tid.

Svara på detta inlägg

Tira Ros
Medlem 2020-08-29
#3 29 augusti 2020 av Tira Ros Re: Seperationsångest från mig
          Re: Seperationsångest från mig
          

Kan tillägga att han inte kissar/bajsar inomhus eller biter i möblemang när han får sin seprationsångest. Det han gör är att yla i 5-10 minuter och lägger sig vid dörren. 

Fredrik Steen gästar Nyhetsmorgon imorgon (sön 30/8) och pratar om ensamhetsträning. Kanske får du nåt tips där...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Seperationsångest?   [15] 18 nov: blablabla 18 nov: pissemiss hjälp.... hunden har seperationsångest?   [6] 21 jul: bella_bozz 21 jul: bella_bozz Hund med svår seperationsångest   [4] 14 maj: annikagirly 15 maj: Luss Seperationsångest, vad ska jag göra?   [13] 2 aug: Emilay 3 aug: Emilay hjälp med seperationsångest   [4] 15 sep: annikagirly 16 sep: annikagirly Min hund har seperationsångest   [9] 24 maj: Prebens matte 24 maj: Prebens matte Hund med seperationsångest   [3] 9 apr: tegermark 10 apr: månegram hund med seperationsångest hos hundvakt   [5] 16 feb: El Fjanto 16 feb: Zenit Nypåkommen seperationsångest, vad ska jag göra?   [1] 15 okt: oskar o jag 15 okt: Schipperke matte lider av seperationsångest,   [6] 23 aug: aeras 23 aug: Scherzi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Shetland Sheepdog | Drever | Boxer | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB