Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 juli 2020 av Doge i övriga hundfrågor (5 svar)
Stora problem med liten hund, Hjälp

Hej,


Har en 10, snart 11, månaders blandras (bichon, lhasa apsou och shih tzu) som jag inte vet vad jag ska göra med. Han är aldrig nöjd, håller igång hela dagen och tjatar och tjatar.


Om man inte gör något med honom, dvs kör på det klassiska att ignorera hans, så går han in i destruktivt beteende och börjar bita/rivas på mig, tugga sladdar, tugga metall på möblerna, trä eller barnens leksaker alt. så börjar han jucka på leksakerna och gör allt för att tvinga fram en konflikt/uppmärksamhet. Barnen har sen hans valptid sina dörrar konstant stängda.


Han får 3 promenader varje dag, med inslag av inlärning där vi hoppar upp på stubbar och gör tricks t.ex, Vi gör sök både inomhus och utomhus, han har 3 olika hundspel vi sysselsätter honom med. Han kan hur många tricks som helst och under dagen så blir det antingen små sessioner för repetition alt. längre där han får lära sig något nytt eller repetera en längre stund. Sist men inte minst lite lekar han kan sysselsätta sig med själv t.ex gömma godis i en handuk och knyta ihop den så får han själv jobba för att få upp den. Men det spelar ingen roll, så fort man slutar så börjar han skälla, gny, rivas, bitas eller tugga på saker. Han ska också följa med mig exakt överallt, jag får aldrig vara ifred, och ja, jag ignorerar honom när han följer efter mig på t.ex toaletten. Först på kvällskvisten däckar han ihop och sover, förutom om jag går iväg. Då kommer han direkt. Han verkar aldrig kunna slappna av..


Jag köpte att mycket av det här var OK när han var valp iom tänder och allt men alla hans tänder är tappade och nu när han snart är 11 månader hade jag förväntat mig att alla dessa dumheter skulle gått över, speciellt bitandet.


Han har också en tendens att börja hoppa och bitas mot mina barn vilket också var något jag förväntade mig skulle gå över allt eftersom han växte upp.


När han var valp så gjorde vi alla dom klassiska saken för att avleda bitande etc också, bryta honom med att göra trick, gå därifrån när han sätter igång, gosa med godis i handen som han får slicka, nafsa lätt på etc..


Han är kryptokid så vi kastrerade honom för ca en månad sen i förebyggande syfte och både jag och min fru bad på våra bara knän att han skulle bli en sån där tråkig slö hund som ingen annan kanske vill ha, men icke. Det bara fortsätter eskalera och jag har ingen aning vad jag ska göra längre. Min energi är helt slut på den här hunden och även om en dag kan börja med känslan att idag ska vi ha kul, inte bråka, så slutar det alltid med att man känner sig som världens sämsta hundägare.


Har haft hund tidigare som varit helt underbara, med samma raser som han har minus shih tzu och dom var inte ens i närheten av såhär jobbiga, inte ens när dom var valpar.


Nästa steg är hundpsykolog men jag tänkte att jag skriver av mig här först i hopp om råd eller bara ett halmstrå att greppa tag i.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Doge och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 31 juli 2020 av pipilotta Re: Stora problem med liten hund, Hjälp

Ta det lite lugnare är vad jag tycker. Han behöver inte alla aktiviteter som finns..Träna på att ge honom massage, går ju att fixa själv. Tar lite tid men kan hjälpa honom att gå ner i varv. 


Jag är ingen hundexpert så du får säkert bättre förslag. 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 31 juli 2020 av Anneli Re: Stora problem med liten hund, Hjälp

Troligen överstimulerad, inte lärt sig att koppla av, samt att just den åldern är besvärlig, hundens tonårstid. Lär er tekniker för att få hunden att varva ner (googla, låna hundböcker) för det har den uppenbarligen inte alls lärt sig. En del kan det automatiskt, andra får man lära och det kan ta sin lilla tid. En av mina nuvarande flatcoats var ett urjobbigt energiknippe tills han fick "lektioner". Att bli arg eller visa att man är väldigt irriterad har i regel motsatt effekt. Då kämpar hunden än mer för att få uppmärksamhet.


Ex på googleuttryck: lugna ner stressad hund


                                 hjälpa stressad hund  etc

Svara på detta inlägg

Sussane
Medlem 2015-06-19
#3 1 augusti 2020 av Sussane Re: Stora problem med liten hund, Hjälp

Jag håller med, jag tror hunden är överstimulerad och inte har lärt sig att ha tråkigt. Min hund är nu 7 månader och även om han är mycket lugnare så har han också en tendens att försöka få uppmärksamhet genom att tugga på saker men han gör det uttryckligen bara för uppmärksamhet så fort han ser att jag ser honom kommer han springandes. Jag använder en vattenspruta när han tuggar på sladdar det har hjälpt att spreja en gång ett kort sprut och säga nej( använder det mycket sparsamt för att hålla det effektivt och inte vänja honom vid det.)Sen när han kommer till mig säger jag bara ett kort nej så får han gå och lägga sig eller leka med sig själv. Det är supersvår ibland speciellt när jag sitter och skissar då tenderar han att bli extra på, han sätter sig och stirrar på mig från en plats precis bredvid soffan tillexempel men jag ignorerar honom fast det är lite jobbigt när han så gärna vill vara med. Försök att ta kontroll genom att ta ett djupt andetag och lugna dig själv innan du säger nej för det är väldigt lätt att stressa upp sig när hunden går upp i stress. Jag vill också säga att jag förstår att det är kämpigt just nu men det kommer att bli bra när ni fått chansen att omgruppera lite. Jag tycker det var ett jätte bra tips att googla på överstimulerade hundar och vad man kan göra. Det finns så väldigt många tips på allt man kan göra och lära hunden men få pratar om hur viktigt det är att lära hunden att göra just ingenting. 

Svara på detta inlägg

Frallorforlife
Medlem 2020-05-13
#4 4 augusti 2020 av Frallorforlife Re: Stora problem med liten hund, Hjälp

Oj så trist. Hoppas det löser sig för dig och hunden!

Svara på detta inlägg

SpringerSpaniel
Medlem 2013-06-05
#5 8 augusti 2020 av SpringerSpaniel Re: Stora problem med liten hund, Hjälp

Håll ut. Det kommer att gå över, tro mig.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Shetland Sheepdog | Jämthund | Siberian Husky | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB