Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 augusti 2020 av gunnkarl i lydnadsforum (3 svar)
Hon jagar cyklister i skogen

Vår snart tvååriga lagottotik har börjat rusa efter cyklister och skälla och försöka hoppa upp. Det händer när vi går med henne lös där det inte brukar komma cyklister. Hon lyssnar inte på oss då över huvud taget. I normala fall är hon bra på att komma på inkallning. Hon låter ursinnig när hon skäller men är ingen aggressiv hund. Har aldrig bitit efter någon, men det kan vara svårt att tro när hon bär sig åt så där. Kan det gå att ta bort beteendet?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om gunnkarl och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 3 augusti 2020 av Torparinnan Re: Hon jagar cyklister i skogen

Hur aktiveras hon mentalt ? Rasen har ju ett stort behov av att jobba med huvudet för att vara balanserade och harmoniska. Det var runt 2 års ålder min lagotto verkligen visade sitt rätta jag och problemen började dyka upp så ta tag i det hela omgående innan det eskalerar.


Gå en inkallningskurs och fram tills ni har 100% kontroll på henne måste ni ju självklart ha henne kopplad.

Svara på detta inlägg

gunnkarl
Medlem 2020-08-02
#2 5 augusti 2020 av gunnkarl Re: Hon jagar cyklister i skogen

Tack för ditt svar. Jag och Ebba har gått flera kurser, valpkurs, unghundskurs, nosaktivering, rallylydnad. Nu i sommar har vi varit med i en onlinetävling i rallylydnad nybörjare. Jag tränar en hel del moment med henne när vi går våra vardagspromenader. Hon har långlina när vi går långpromenaden och ofta springer hon mellan mig och husse eller vi gör inkallning med mycket belöning. Jag hoppas att det blir någon spårkurs i höst, för det är utan tvekan nosen som är den största talangen. Men jag får nog tillstå att jag kunnat göra mer av mental aktivering, särskilt inomhus.


Hennes behov av fysisk aktivitet är ju stort och problemet är förstås att hon ibland har fått vara lös och ibland inte har kommit. Då har det uppsniffade spåret eller den plötsligt uppdykande cyklisten varit en jättebelöning som jag inte kunnat matcha. Så nu får vi backa och inte tillåta några ruscher på egen hand även om det är skönt för henne fysiskt.


Gunn

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#3 6 augusti 2020 av Sezziyanen Re: Hon jagar cyklister i skogen

Snälla, gå inte med hunden lös när ni inte kan kalla in henne med säkerhet. Ni har ingen chans att träna detta med henne då heller.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundben i skogen från dött djur   [1] 24 feb: Lillakiwi 24 feb: aenima Tollare - uppfödare som jagar   [3] 31 aug: moranka 1 sep: moranka Hund jagar hästar   [20] 12 mar: Bjuen 18 mar: hundöga återkomst Varför jagar hunden sin svans?   [15] 25 aug: Smarthund 29 aug: Smarthund Halsband på lös hund i skogen?   [3] 22 mar: huka 23 mar: Ayrin Hjälp min hund jagar svansen hysteriskt   [4] 16 dec: HappyoMois 18 dec: AnaVi Fågelhund lös i skogen när det inte är jaktdags?   [1] 5 nov: Nenisen 5 nov: VivekaR Polisen jagar bovar – med en leksakshund   [0] 25 sep: Vovven Vart i skogen får hunden vara lös?   [9] 4 sep: Menace 12 sep: pissemiss Man hittade ett bundet hundskelett i skogen   [9] 4 jul: Hortensia 10 jul: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Pudel | Golden Retriever | Dobermann
© 1998-2021 Enfinia AB