Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 augusti 2020 av minigrisen i övriga hundfrågor (8 svar)
Bästa försäkring där livförsäkring ingår?

Vi har köpt en 4-åring fralla-tik där ägaren gjorde fel och sade upp försäkringen istället för att föra över den till oss, hon ska försöka fixa det men går inte det skaffar vi ju en ny. 
Kollade runt lite, jag hade sveland på min förra hund men nu är det så dyrt, men jag antar att det har med hundens ålder att göra?


vilka försäkringar har ni och tycker är bäst?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om minigrisen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 7 augusti 2020 av Gurkans Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?

Om man har alla sina andra försäkringar samlade på samma ställe, så kan det vara bra att ha hundförsäkringen där också, eftersom man brukar få rabatt. Vi har t ex alla våra försäkringar (hus, bil, hund) hos Folksam.

Svara på detta inlägg

minigrisen
Medlem 2006-08-26
#2 7 augusti 2020 av minigrisen Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?

Ah smart, vi har bara hemförsäkring och det är min sambo som betalar den, så får kolla med honom 😅 if var i alla fall superdyr! 1095 i månaden sa han att det skulle kosta och då ingick inte (pga att detta en fransk bulldog) nos, ögon och svalg. Med sveland betalade jag 450kr i månaden och där ingick allt sånt! Jag får leta vidare.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 8 augusti 2020 av Gurkans Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?

När jag läser Svelands försäkringsvillkor så står följande:


"Rasspecifika begränsningar
För raserna engelsk och fransk bulldog, mops och bostonterrier ersätter veterinärvårdsförsäkringen inte kostnader för undersökning, behandling, operation och plastikoperation av näsborrar, mjuka gommen, luftstrupe, förträngningar i svalget eller korrigering av hud och slemhinnor."


Jag tror inte att du hittar någon försäkring som ersätter detta. jag har själv mops och har Folksam (vilket jag alltid haft till mina chowar, så mopsarna hänger på) och de ersätter helt enkelt inga sådana operationer heller. Intressant nog så är det billigare att försäkra mopsarna än chowarna, men å andra sidan finns inga rasspecifika restriktioner för chowarna, så försäkringen täcker ju mer för dem.

Svara på detta inlägg

minigrisen
Medlem 2006-08-26
#4 8 augusti 2020 av minigrisen Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?

Nä, men svalget och näsborrar kommer vi inte behöva korrigera för sådana problem har hon inte som tur är. Men nu tog vi sveland, tycker den kändes bäst, är ju den jag är van vid också. De ersatte strålbehandling för min förra hund när hon fick cancer ❤️

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 9 augusti 2020 av Gurkans Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?

Bra att du hittat en försäkring du gillar. Det viktiga är ju faktiskt att ha en försäkring, för det kostar mycket pengar hos veterinären om man har otur.

Svara på detta inlägg

minigrisen
Medlem 2006-08-26
#6 9 augusti 2020 av minigrisen Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?

Ja verkligen! Jag kollade inte upp så mycket vad som ingick i försäkringen när jag försäkrade min förra hund som valp men hon fick ju cancer sen och som tur var täckte försäkringen strålbehandling. Annars hade jag fått betala 25 000 ur egen ficka för det. Samma sak när hon behövde rehab för sin rygg. Har ju insett sen att såna saker alltid inte finns med i ersättningen. 

Svara på detta inlägg

z_Suki
Medlem 2009-03-24
#7 21 augusti 2020 av z_Suki Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?
          Re: Bästa försäkring där livförsäkring ingår?
          

Nä, men svalget och näsborrar kommer vi inte behöva korrigera för sådana problem har hon inte som tur är. Men nu tog vi sveland, tycker den kändes bäst, är ju den jag är van vid också. De ersatte strålbehandling för min förra hund när hon fick cancer ❤️

Ja ta iallafall inte agria, sämst och dyrast! Och på tal om gom och svalg, har heller aldrig haft problem tills nu, min fralla är 11 år och har tandlossning och får stora, rosa bölder där tänderna lossnat. Väldigt vanligt på trubbnosingar vilket jag inte visste! Nu ska vi operera bort en stor knöl i munnen och detta ersätts inte tyvärr.. så även om man inte har problem nu, så vet man ju aldrig...! I övrigt har vi dock en frisk och sund herre som tur är! Frallor är ju en problematisk ras annars. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bästa halskragen flat coated retriver   [1] 7 mar: Blocksberry 7 mar: Gurkans Hur bondar vi på bästa sätt?   [3] 30 jul: Vargtassen 6 sep: Svea58 Era bästa strategier - livlig 3-åring och unghund   [16] 25 jun: Chocolate AK 2 aug: Mira och Esther Hitta rätt försäkring till sin hund   [0] 4 feb: Jocke1232 Bästa hundexperter i Sverige?   [15] 30 jun: Båtsman65 2 jul: Draghund Bästa bilen för hundbur?   [4] 2 maj: Solsophia 2 maj: Lona Köpte hund utan försäkring, lurade?   [2] 30 aug: minigrisen 31 aug: Ayrin Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa   [6] 27 maj: David79 17 nov: LinneaGustafsson Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Adoptera hund - försäkring och frågor   [2] 16 aug: datapata 19 aug: datapata
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Jämthund | Staffordshire Bullterrier | Siberian Husky | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB