Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 augusti 2020 av Arnie i övriga hundfrågor (3 svar)
Hopplös vid promenad

Jag har en 7 månaders blandras "labradoodle" som är totalt översocial. Han ska hälsa på allt och alla till vilket pris som helst (han får aldrig hälsa på nån tills beteendet är borta tänker jag). Han verkligen studsar i kopplet. Hemma har han nästan konstant fokus på mig och är väldigt följsam och lydig, likaså i skogen. Men utomhus i promenadmiljö bland folk så existerar jag inte oavsett godis, leksak, roliga ljud eller fjantiga rörelser enligt konstens alla regler. Han försvinner in i sitt och blir väldigt uppjagad. Han kan gå in i stolpar och allt möjligt för han är så fokuserad på vad som händer runt omkring. Vi tränar mycket passivitet men jag känner att det hjälper inte och han blir inte lugnare. Han vet att när vi kör passivitet så lägger han sig och bara väntar, men direkt när vi ska gå så är det 0 till 100 på en halv sekund (belönar inte det beteendet). Jag gör ju uppenbarligen nåt fel eftersom det inte blir bättre. Har ni nåt tips? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Arnie och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 25 augusti 2020 av Anneli Re: Hopplös vid promenad

Du har en ung hund, en valp, en blandning av två livliga raser. Jo, labbar är livliga och det är också pudlar. Han är bara sju månader, full av livslust, välvilja och nyfikenhet och det vill du kväva. Jag har flatcoated retrivers och har så haft i många år och din hunds beteende känner jag mycket väl till. Mina har fått stilla sin nyfikenhet genom att träffa andra välvilliga hundar och människor dvs om de själva signalerat att de vill träffas. Det är inte översocialt, det är ett led i hundens socialisering. Jag anser att mina hundar genom sina "träffar" lärt sig att visa tilltro till människor och andra hundar. Hundar som aldrig får gå fram till andra artfränder, aldrig leka med dem kan lätt utveckla aggressivitet istället. Låna hundhandböcker och läs på. Eller har du kanske valt fel rasblandning?  Det finns raser som helst håller sig för sig själva och inte bryr sig så mycket om sin omvärld.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#2 25 augusti 2020 av Puddingpastejn Re: Hopplös vid promenad

Min spontana tanke är att du ställer för höga krav på hunden i nuläget. Du kanske skulle backa några steg och sen höja nivån pyttelite åt gången. Börja med tre steg med fokus på dig trots att ni går förbi något annat roligt, när det sitter öka till fem steg osv. Kanske bara börja träna kontakt/ögonkontakt. Först med störningar på långt håll, sen gradvis närmare. När hunden nu är så glad för att hälsa kan du ju vända det till en belöning också! 


Sen, som du redan fått höra, så måste hunden när det inte ska tränas få socialiseras med alla varelser som den kan tänkas stöta på genom livet. Unga, gamla, hundar, katter, hästar eller vad det nu kan vara. 

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#3 26 augusti 2020 av Sezziyanen Re: Hopplös vid promenad

En del av lugnet kommer med åldern. Annars är det mycket liknande hur min hund har varit/är.

Jag hade tränat genom att inte låta min hund hälsa alltid på folk. Och aldrig direkt när man möter nån, utan hunden får först vänta lite medans man pratar åtminstone några minuter, eller tills den verkar lugnare. Min är så, han är hetsig DIREKT men fem minuter senare kan han hälsa lugnt och fint. Det jobbigaste med det är att instruera den andra personen, som oftast gärna vill fram direkt och GULLGULLA med hunden. Du kan säkert inte få honom att stanna vid dig när du pratar med nån nu genom godis eller lek. Använd koppel så hunden inte kan kuta fram hur som helst. Strunta i om hunden blir frustrerad, bara håll kvar den neutralt ändå. Säg till den andra personen att du vänjer hunden att inte springa fram till folk. 

Det är bra att träna genom att din hund ska lägga sig ner då när du möter nån, på kommando såklart. Detta kan du träna extra på egen hand, dvs platsliggning med störning. Att hunden ska ligga kvar på kommando även med störningar. Det blir också tydligare för hunden om du ska stanna och prata med nån på gatan om den får instruktion att sitta/ligga.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Promenad kompis   [0] 12 jul: Mira och Esther Gör jag rätt? Promenad eller ej   [19] 7 apr: anna.mi 14 apr: Marre993 Mat innan/efter promenad   [9] 10 maj: Tira Ros 12 maj: Ayrin Promenad med löptik - upprörd hanhundsägare   [15] 27 feb: Draghund 4 mar: Draghund Promenad före eller efter kvällsmaten   [5] 22 sep: Tira Ros 24 sep: Lona Hund som ej vill gå på promenad efter flytt   [5] 30 aug: Klix 5 sep: Ayrin Hundvvalp 10 mån beter sig konstigt på promenad   [2] 19 jul: Tarek 19 jul: Tarek problem med valp vid hundmöten på promenad   [9] 28 jun: username 12 aug: ygdrsil Unghund hoppar och biter mig promenad   [7] 5 jun: MaryyyS 12 aug: ygdrsil Hopplös hund, desperat ute efter hjälp   [7] 21 okt: Susbom 30 okt: Susbom
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Berner Sennenhund | Shetland Sheepdog | Dvärgpinscher | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB