Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 augusti 2020 av melvin13 i sjukdom & hälsa (2 svar)
Hund konstig inåtandning

Hej


Mitt första inlägg här . Min hund har till och från sedan i april haft konstiga inåtandningar. 


Låter inte som en gris . Det är inte ofta det händer , ibland gör han så en gång sedan inte mer. 


Han gjorde det i lördags sedan i onsdags vid 13 tiden .. då var det 4 läten på raken .


Det kan hända när han ligger ner , eller gör vad som helst .


Han har inga problem med att skälla,  äter och dricker som vanligt,  är pigg , när han drar i kopplet är det inget läte .


I måndags var jag på återbesök hos en ortoped för en bogskada. De gjorde ultraljud och då var det en praktikant som ville se hur hjärtat såg ut och det var inga fel på det .


Jag är orolig om det är något farligt . Har fått olika svar , en säger att händer det inte en gång i timmen är det ingen fara , en säger noskvalster,  en säger halsinfektion eller magproblem ( han har problem med magkatarr till och från sedan han var liten ),senaste sa trachealkollaps. 


Han har kvalsterallergi men det visar sig i klåda .


Men han är en cockerspaniel och vore det trachealkollaps borde det inte komma oftare då ?


Min hund är mitt allt . Jag har inte åkt till veterinären då han är oberörd över det . Hinner inte filma för det går över så snabbt .


Hoppas ni orkar läst min långa text .


Som medlem kan du här läsa lite kort info om melvin13 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 27 augusti 2020 av Puddingpastejn Re: Hund konstig inåtandning

Om man inte väljer att utreda hos veterinär kan man omöjligt veta säkert. Noskvalster brukar ju ge mer akuta symptom, ihärdiga "snorklingar" och i många fall försämrat luktsinne. 


Trachealkollaps kan däremot vara lite av en "gråzon", då den kan vara allt ifrån fullständig till ytterst liten. Många hundar har en partiell kollaps med några procents mindre trachea, ofta vet ägarna inte ens om det och hunden uppvisar kanske bara enstaka hostningar som enda symptom. Sen kommer det fram som ett bifynd när hunden undersöks för något annat. 


En annan orsak kan vara en lite extra lång mjuk gom. Det är vanligast på lite mer trubbnosiga hundar men förekommer ibland på andra raser. 


Sen finns det ju en rad andra saker, som tumörer, infektioner, astma, autoimmuna sjukdomar osv osv... Som sagt, bara en veterinär som kan ge ett riktigt svar. 


Du har inte nyligen bytt foder? Jag säger inte att det är något fel på fodret, men jag bytte nyss till annan mat för min egen hund och det var så små bitar att de ibland verkar fastna lite i halsen. Kan ju vara så enkelt, menar jag. Eller att det råkat vara lite extra dammigt där hunden varit?


Jag hade inte oroat mig om det var min hund. Men ett tips kan vara att föra dagbok över när och hur ofta det inträffar, bara för att se om du ser några samband eller om det skulle förekomma mer frekvent under en längre period.  Det kan också vara nyttigt att ha nedskrivet när eller om du behöver uppsöka veterinär. 

Svara på detta inlägg

melvin13
Medlem 2020-08-27
#2 27 augusti 2020 av melvin13 Re: Hund konstig inåtandning

tack för svar . Han är en engelsk cockerspaniel och jag frågade veterinär idag. Hon trodde inte på kollaps för han är ingen liten hund . Det händer inte ofta , han hostar inte , har inte mindre ork , äter som han ska , skäller normalt


Hon tippade på noskvalster eller problem med magen ,  .han har haft magkatarr sedan han var liten .


Jag har gett han stronghold mot noskvalster och andapsin mot magkatarr .


Det har inte hänt något på över ett dygn . Hur hittar de kollaps bara sådär , känner de det utanpå ?


Nej vi har inte bytt foder . Det är en sådan där kollaps jag är livrädd för . Men de så hade han haft kollaps skulle det låtit iallafall någon gång per dygn .


Har hållt på sedan maj så borde väl blivit sämre nu då ?


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden konstig efter narkos.   [4] 29 aug: AndreasEng 31 aug: Puddingpastejn Hjälp! Konstig utslag på min valp.   [1] 12 dec: Junosmatte 2 jan: SanCha mycket "konstig" hund- hjälp mig   [7] 31 jul: jenniesen01 1 aug: hundöga återkomst Tik konstig efter valpning   [8] 14 apr: marre 16 apr: marre Äldre hund beter sig konstig när valp kommer hem   [1] 22 jul: fridkullagatan 23 jul: Torparinnan Konstig bula/sår bakom hundens öra. HJÄLP!   [4] 28 apr: Beynoki 30 apr: Dog_training Kanske en konstig fråga men undrar   [5] 5 mar: Floyd 16 mar: STB Konstig unghund   [27] 22 jan: Ingrid W 24 jan: Pawbuddy Konstig upphöjnad som dykt upp   [3] 14 maj: Madrina 14 maj: Madrina Konstig falukorv i skogen. Paranoid?   [10] 17 feb: rafiki 19 feb: rafiki
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Golden Retriever | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dobermann | Labrador Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB