Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 augusti 2020 av majsan16 i skaffa hund (4 svar)
Belgisk vallhund - 7 år

Hej!


Jag funderar på att ta en ny hund, efter att min keeshond dog för 1 år sedan. Tänkte ev. ta en hund från hundgård och frågade efter en lugn mellanstor. Det fanns inte, men den jag pratade med sa att det närmaste är en belgisk vallhund- terv. hona som är 7 år. Vet inte varför hon hamnat dit, men hon har haft valpar. Jag vill inte åka och kolla hunden innan jag är mer säker på min sak. Skulle gärna hoppa över valpstadiet och tänkte att tar jag från en hundgård så får hunden förhoppningsvis en fin ålderdom. Vi bor på landet och är numera hemma hela dagarna. Den jag pratade med på hundgården sa att en valp av denna ras är inte lätt, men i o med att denna hund är  7 år är den lugnare Jag har endast haft en keeshond, men denna hund var inte lätt, lite adhb-beteende, men förstås vår härligaste familjemedlem, som är mycket saknad. Min dotter har en boxer som jag har hand om ibland, men detta är min hundvana.. Vad säger ni som har dessa hundar?


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om majsan16 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#1 28 augusti 2020 av Sezziyanen Re: Belgisk vallhund - 7 år

Skulle säga att det beror väldans mycket på hur denna individ är. Är den väluppfostrad, har bra mentalitet, tränad i lydnad osv så kanske den är en relativt "enkel" hund nu, sålänge den får aktivitet. Men åldern i sig säger ju inte att den måste vara lugn och lätthanterlig direkt, SÅ gammal är den inte. Och alla tervar är inte kända för perfekt mentalitet, även om jag träffat vissa som är riktigt fina.

Svara på detta inlägg

majsan16
Medlem 2016-10-10
#2 28 augusti 2020 av majsan16 Re: Belgisk vallhund - 7 år

Tack för ditt svar!


Ja, det är svårt att veta hur denna hunds mentalitet är, speciellt som den av någon anledning hamnat på hundgård. Jag har aldrig reflekterat över denna ras tidigare, men tänkte att om det är en lugn hund så kanske det kunde gå. Men kanske bäst att avstå, jag söker ju en lugn hund och min drömhund är eurasier. Skulle som sagt dock gärna hoppa över valpstadiet och just nu finns det inga eurasiervalpar här i närheten där jag bor. Därför tänkte jag att jag kanske kunde ta hand om en vuxen hund, men jag får väl fundera vidare.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 28 augusti 2020 av Lona Re: Belgisk vallhund - 7 år
          Re: Belgisk vallhund - 7 år
          

Skulle säga att det beror väldans mycket på hur denna individ är. Är den väluppfostrad, har bra mentalitet, tränad i lydnad osv så kanske den är en relativt "enkel" hund nu, sålänge den får aktivitet. Men åldern i sig säger ju inte att den måste vara lugn och lätthanterlig direkt, SÅ gammal är den inte. Och alla tervar är inte kända för perfekt mentalitet, även om jag träffat vissa som är riktigt fina.

Instämmer - men lägger till att belgare är en av de sista raser som jag skulle kalla "lugn". Det är ju möjligt att just den här individen är det, men i princip alla 7-åriga tervar jag har träffat har det fortfarande varit mycket fart i. De har även haft stort behov av vettig aktivering, de blir ganska jobbiga annars. 


Säger detta efter att ha bott, tränat och tävlat med ett gäng tervar och dessutom haft flera i bekantskapskretsen. 

Svara på detta inlägg

majsan16
Medlem 2016-10-10
#4 5 oktober 2020 av majsan16 Re: Belgisk vallhund - 7 år

Hej igen! Var igår och hälsade på hundgården som har denna vallhund. Den stackarn har använts som valpfabrik Mitt hjärta blöder för den, hon såg sliten ut. Min son som var med sa att jag tar den för fel orsak om jag tar den för att jag tycker synd om den. Jag tror inte heller att hon skulle gå ihop med min dotters boxer som ännu inte fyllt 2 år och är full med liv. Stackars vallhunden verkade skör och behöver kanske hitta ett lugnare hem utan katter (vi har 2) och en boxer som bor här ibland. Men fy för dessa människorsom utnyttjat hunden så grymt!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Belgisk vallhund   [2] 13 nov: ErikaKa 22 nov: ErikaKa Skaffa en lapsk vallhund eller hund i stort sett?   [3] 12 apr: neabjorkk 12 apr: neabjorkk Efterlyser ägare till Vilma, grand danois/vallhund   [2] 25 maj: Margarita 26 maj: Satmara Hur är Lapsk vallhund?   [7] 4 feb: Kristin_Kezo2012 9 feb: Kristin_Kezo2012 Lapsk vallhund - erfarenheter?   [7] 13 okt: JewelDust 14 okt: melibe Grunden för en vallhund?   [2] 24 sep: småvildar 24 sep: heelerious Erfarenhet av hur dragvilliga lapsk vallhund är?   [4] 13 aug: Jensan975 14 aug: Blåtand&Busfnuset Draghund - Siberian husky eller lapsk vallhund   [7] 13 aug: Jensan975 14 aug: Nukutvi Huskies Draghund - Siberian eller lapsk vallhund   [0] 13 aug: Jensan975 Hollandse Herdeshond/Holländsk Vallhund   [5] 14 jun: hunddog 15 jun: LURIFAXEN
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Shetland Sheepdog | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB