Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 augusti 2020 av AndreasEng i sjukdom & hälsa (4 svar)
Hunden konstig efter narkos.

Hej. 
Hade vår 10-åriga Jack Russel-tik inne för ett tag sedan för borttagning av tandsten och extraktion av 2 st tänder. Sövdes under ingreppet. 
Efter detta har hon blivit helt förändrad. Börjat gnälla mycket. Gräva inomhus hela tiden och då pratar vi verkligen gräva sönder saker typ en soffa, matta och stol. Flåsar väldigt mycket och är allmänt orolig. Vad ska jag ta mig till? Blir tokig på henne och förstår ju att hon lider men kan inte förstå vad jag ska göra åt problemet?


Snälla hjälp mig. 
Vänligen, 


Andreas


Som medlem kan du här läsa lite kort info om AndreasEng och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Tira Ros
Medlem 2020-08-29
#1 29 augusti 2020 av Tira Ros Re: Hunden konstig efter narkos.

Hej! Jag förstår att du känner dig orolig. Du kanske bör kontakta en veterinär och höra om det är en vanlig reaktion efter narkos. Min katt blev deprimerad efter nedsövning. Men hon blev som vanligt igen efter nån vecka...

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 29 augusti 2020 av Torparinnan Re: Hunden konstig efter narkos.

Min första tanke är att hon har ont? Får hon smärtstillande efter tandutdragningen? Har ni varit på återbesök ? Tänker om det tillstött komplikationer efteråt?

Svara på detta inlägg

AndyPandy
Medlem 2015-07-26
#3 31 augusti 2020 av AndyPandy Re: Hunden konstig efter narkos.

Narkos är inte så ofarligt som man tror. Det förekommer t.ex.att man får minnesproblem efter narkos och det är inte alltid övergående heller, även om det för det mesta är det. Risken ökar med ålder.


Detta gäller då förstås människor. Men varfär skulle det vara annorlunda för hundar? Om man tänker sig en äldre hund som fått minnesporblem, är lite förvirrad helt enkelt, så skulle väl det kunna förklara beteendet. Lite som demens. Är det så så går det ju förhoppningsvis över.

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#4 31 augusti 2020 av Puddingpastejn Re: Hunden konstig efter narkos.
          Re: Hunden konstig efter narkos.
          

Min första tanke är att hon har ont? Får hon smärtstillande efter tandutdragningen? Har ni varit på återbesök ? Tänker om det tillstött komplikationer efteråt?

Det tänker jag också. Att det handlar om smärta. Beroende på vilken veterinär man vänder sig till så finns det ju en del som inte röntgar för att se så hela roten är med till exempel. Finns flera komplikationer som kan tillstöta, reaktion på suturtråden, infektioner.. 


Boka ett återbesök och om det behövs en second opinion på ett annat ställe. Stackars vovven kan ju inte ha det så. Sen tror jag inte att det är just narkosen som satt såna spår, utan i så fall ingreppet.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När kan hunden bli gravid?   [3] 13 sep: Fogelmark 13 sep: Fogelmark Ratad av hunden   [4] 11 sep: mydog 16 sep: Sezziyanen Hund konstig inåtandning   [2] 27 aug: melvin13 27 aug: melvin13 Hunden skäller på balkongen   [6] 14 aug: annalena654 15 aug: Sezziyanen Någon här som minns Yanna med hunden Diddi fr 2010   [1] 18 jul: yanna 18 jul: Ayrin Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand Hunden gnyr och verkar störas av något baktill   [2] 7 mar: Matrix 8 mar: Torparinnan När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Hunden Wilma dog av nyårssmällarna   [1] 4 jan: mojji 24 jul: Frallorforlife Hunden är svartsjuk på min pojkvän   [1] 27 nov: Anika 27 nov: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Jack Russell Terrier | Schäfer | Labrador Retriever | Golden Retriever | Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB