Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 september 2020 av Cortex i sjukdom & hälsa (5 svar)
Vad hände min väns hund?🤔

Min väns hund, 10 år gammal, blev sjuk och dog nyligen. En retrieverblandning, tik, på ca 30 kg. Dom vet inte varför. Hon var pigg och frisk innan, men inom loppet av 4-5 dagar blev hon dålig. Först bara lite grann, andades lite konstigt vid vila, men gick med på promenader utan problem. Senare blev hon sämre, och fick en svullnad på buken. Hon åkte då in till vet. som misstänkte livmoderinflammation, då hon nyligen löpt. Röntgen visade en oklar bild, men de utgick från detta och opererade henne. När de öppnade henne kom det blod överallt, i mängder. De vet inte var det kom ifrån. Livmodern såg fin ut, de såg inga tumörer, inget som brustit. Diafragman var "skvalpig" och tarmarna förtjockade, men de vet inte varför. I efterhand har de sagt att de fynden kan tyda på en tumörsjukdom, men de hittade ju ingen tumör!? Hon frågade vet. om det kunde vara råttgift, som kan ge svåra inre blödningar, men det svarade de inte riktigt på. Hur kan man inte hitta dödsorsak när man öppnar hunden, plockar ut tarmarna och tittar runt i buken? Tycker det är så konstigt allting. Några idéer om vad som kan ha hänt?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Cortex och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 17 september 2020 av Lona Re: Vad hände min väns hund?🤔

Det är förstås omöjligt att svara på utan mer information, men det är rätt stor skillnad på att öppna en hund och titta runt för att försöka se varifrån blödningen kommer, inse att det inte går att rädda hunden (även om man kanske kikar lite mer för att se ev orsak) mot att utföra en ordentlig obducering. Din vän lär förmodligen inte få någon klarare bild av vad som hände.


Beklagar sorgen! 

Svara på detta inlägg

Cortex
Medlem 2008-12-06
#2 18 september 2020 av Cortex Re: Vad hände min väns hund?🤔

Ok, så tråkigt. Man kanske inte går vidare när det gäller djur. Men det hade varit skönt om man hade kunnat utesluta förgiftning tänker jag.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 19 september 2020 av Lona Re: Vad hände min väns hund?🤔

Nej, i så fall får man själv be om obduktion och ombesörja att kroppen kommer till SVA. På yngre djur händer det att försäkringsbolaget kräver obduktion, i de fallen står de för kostnaden annars får man betala själv. (Det går att läsa om det på SVAs hemsida, www.sva.se )

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 19 september 2020 av Lona Re: Vad hände min väns hund?🤔

Förresten, just råttgift tror jag brukar ge betydligt snabbare förlopp men jag vet faktiskt inte. 

Svara på detta inlägg

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#5 19 september 2020 av Puddingpastejn Re: Vad hände min väns hund?🤔

Väldigt beklagligt och såklart en chock när en hund går bort. Tyvärr är det inte alltid lätt att veta vad det beror på. Kroppen är ett väldigt komplext system oavsett djurart och det finns vanliga sjukdomar, som livmoderinflammation och juvertumörer, men det finns också ovanliga sjukdomar som en veterinär kanske bara stöter på en eller ett fåtal gånger under sin livstid, som kräver omfattande tester och grävande i böcker innan man kommer fram till en diagnos. Därför är det ju omöjligt att säga exakt vad som orsakade din väns hunds död. Men, det finns absolut mer än bara råttgift som kan orsaka koagulationsrubbning (och inre blödning). Sen, även om man vid blotta anblicken under operationen inte såg en tumör så kan det finnas elakartade förändringar som orsakar massiva blödningar på grund av brustna kärl och dessa är inte alltid lätta att hitta. Jag hoppas att din vän ändå kan bearbeta det hela. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad hände? Vart är ni? Vad gör ni?   [8] 10 sep: Nettan E 11 sep: Nettan E Hund med atros.. Vad hände?   [5] 3 dec: GoliathsIna 3 dec: GoliathsIna Vad hände Lovisa? Älskad och saknad!   [2] 16 feb: milton05 16 feb: milton05 Vad hände Lovisa?   [1] 15 feb: milton05 15 feb: z_STB vad hände min hund för en stund sedan   [28] 22 dec: alexlinn 24 dec: alexlinn va tusan hände med min hund?   [11] 16 dec: Fantasya 17 dec: Fantasya Vad hände med chatten och vovve?   [45] 11 okt: Folkilsken 13 okt: Bp™ ÄNTLIGEN hände det! :D   [3] 10 okt: Blanco Niño 11 okt: Blanco Niño tjuvparning som hände på hunddagiset   [25] 26 sep: VioletViolence 3 okt: Gurkans Hundar och latexgris. Vad hände?   [4] 19 sep: hobogolen 20 sep: abbe83
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Sankt Bernhardshund | Schäfer | Rottweiler | Yorkshireterrier | Pudel
© 1998-2020 Enfinia AB