Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 oktober 2020 av DeLaDiwaysCooper i foderforum (7 svar)
Hill's Science Plan Healthy Mobility?

Hej!


Jag undrar om någon har erfarenhet av ovan sagda foder? Vi har köpt detta på mini tidigare och har nu köpt en 14 kilos medium för att ge till vår storvuxna Chihuahua Cooper som snart fyller 10 år. Han har tidigare haft en billig sorts Purina hos sin tidigare ägare, troligtvis pga ekonomisk begränsning men vi känner att vi vill kosta på honom något som faktiskt hjälper lederna och rörligheten också!


Tyvärr innehåller det förvisso vete men det är iaf inte första innehållet (som istället är Majs) och en del vitaminer och mineraler som ska vara bra för leder/brosk och rörlighet men vi hittar ingen recension överhuvudtaget!! Endast äldre inlägg här om att Hill's är "flashig reklam men inte mycket att ha" så jag tar gärna emot information och personliga erfarenheter om ni har några!


 


Tacksam för svar och hälsar en gos från Cooper! ^^

Raser: Chihuahua

Som medlem kan du här läsa lite kort info om DeLaDiwaysCooper och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 4 oktober 2020 av Anneli Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?

zooplus.se ser ut att ha kundrecensioner av detta foder, som verkar finnas i tre versioner: stor, medium och mini.


Royal Canin har ett motsvarande foder RC mobility som möjligen är mer undersökt och recenserat än Hill's.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 4 oktober 2020 av Torparinnan Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?

Har fått rådet av en fysioterapeut att ge tillskott på sidan om då fodret innehåller så lite tillskott att det inte ger något reslultat. Finns många preparat på marknaden med Glycoflex och Seraquin har jag bra erfarenhet av.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 4 oktober 2020 av Lona Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?

Hehe, det låter onekligen som något jag kan ha skrivit. 
När det gäller Hill's och Royal Canin (RC) så tycker jag att man bör skilja på friskfoder, dvs för friska hundar, och veterinärfoder som är för hundar med särskilda behov som tex allergi, känslig mage eller problem med njurar/lever/hjärta etc.


Som friskfoder ser jag faktiskt inga som helst fördelar med Hill's och RCs foder. Man kan få likvärdiga foder betydligt billigare alternativt ett med bättre innehåll för samma pris.
Där lever Hill's, RC och Eukanuba faktiskt till stor del på att de ansågs vara toppfoder för ett antal år sedan - och ja, flashig reklam.
Jag anser inte att spannmål behöver vara fel i ett torrfoder, däremot tycker jag inte att det ska vara den främsta ingrediensen - och jag känner inte för att betala överpris för ett foder på grund av märket.


När det gäller veterinärfodren däremot så har de visserligen lika "tråkigt" innehåll men har ofta mycket goda effekter för de hundar som behöver det. Jag har väldigt bra erfarenheter av att använda de fodren vid njurinsufficiens och diabetes, dessutom står min ena hund tillfälligt på RCs Gastrointestinal efter att ha haft allvarig diarré och kräkningar.


Just med ledfoder så håller jag dock med Torparinnan: kör på ett foder vars innehåll du gillar och ge ett ledtillskott separat.
Svenska Djurapoteket har väldigt bra kombinationspreparat när det gäller leder
Själv ger jag en egen mix som passar just min hund men det är förstås lättare att välja en färdig kombination.


Till sist: Det absolut viktigaste med ett foder tycker jag är dels att hunden äter det, dels att hunden funkar bra på det.
Det hjälper inte att ett foder har superinnehåll om det antingen blir kvar i matskålen eller ändå inte funkar på just den hunden! 

Svara på detta inlägg

DeLaDiwaysCooper
Medlem 2020-10-03
#4 7 november 2020 av DeLaDiwaysCooper Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?

Jo men precis :P Kan ju ha varit så ja! ^^


 


Vi gjorde helt enkelt så att vi tog mångas förslag att köra på ett riktigt bra basfoder, och ett bar tillskott istället för "färdigblandade" foder.


 


Så vi köpte Orijen's Senior, och tillskottet Senior från Svenska djurapoteket eller hur dom heter. Och WOW vilken skillnad!! :O :D Vi var faktiskt ute och JOGGADE igår med lillgrabben och jisses vilken fart det var på honom! :D <3

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#5 7 november 2020 av Torparinnan Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?

Skönt att han är piggare ! Ska du börja jogga med en så pass gammal hund så var noga med uppvärmning, nervarvning samt streching efteråt så han inte överanstränger sig och drar på sig sträckningar och skador.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#6 8 november 2020 av Lona Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?
          Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?
          

Jo men precis :P Kan ju ha varit så ja! ^^


 


Vi gjorde helt enkelt så att vi tog mångas förslag att köra på ett riktigt bra basfoder, och ett bar tillskott istället för "färdigblandade" foder.


 


Så vi köpte Orijen's Senior, och tillskottet Senior från Svenska djurapoteket eller hur dom heter. Och WOW vilken skillnad!! :O :D Vi var faktiskt ute och JOGGADE igår med lillgrabben och jisses vilken fart det var på honom! :D <3

Vad roligt att höra, tack för att du uppdaterar!


Jag håller med Torparinnan, ta det lite försiktigt i början eftersom han verkar ha varit ganska otränad. Om han är korthårig så sätt gärna på ett täcke före och efter träning och var noga med uppvärmning före och nertrappning efteråt.

Svara på detta inlägg

DeLaDiwaysCooper
Medlem 2020-10-03
#7 8 november 2020 av DeLaDiwaysCooper Re: Hill's Science Plan Healthy Mobility?

Tack för all positiv feedback! :) ^^ <3 


 


Jaa vi tar det lugnt, hans hussa är INTE i bättre form kan jag lova.. så vi tar det försiktigt och tar det i slutet av promenaderna! Men jag ska tänka på stretchning också i fortsättningen då! :) 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hills mobility viktfoder   [1] 2 apr: labrador 3 apr: Gurkans Healthy paw eller Meradog?   [3] 30 mar: duende 31 mar: syteryster Någon som känner till Healthy paws foder?   [0] 3 mar: duende Healthy Paws torrfoder   [5] 2 mar: z_Starlajt 31 mar: almina Foder och tillskott motsvarande "Mobility"   [5] 12 feb: CharmingMio 13 feb: CharmingMio Vad anser ni om Healthy paws?   [4] 19 sep: Nellli 20 sep: Nellli Healthy Paws/Standardt - Vad ser ni i dem?   [42] 14 sep: rahl 21 sep: almina James wellbeloved vs Healthy paws?   [6] 31 jul: mehjartat 31 jul: Suz Buz halla foder vs healthy paws?   [1] 20 jan: NinaTage 20 jan: Brazlover Erfarenheter av healthy paws?   [27] 4 nov: Midde 7 nov: Midde
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Dogo Argentino | Dobermann | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Berger des Pyrénées à Poil Long | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB